Home / Ystävyys / Kuinka käyttää kultaista sääntöä todellisissa suhteissa

Kuinka käyttää kultaista sääntöä todellisissa suhteissa

Kuinka käyttää kultaista sääntöä todellisissa suhteissa

Yksi tärkeimmistä periaatteista ihmisten kanssa olemisessa on kultainen sääntö. Se auttaa sinua liittämään ihmisiin ja antaa sinulle välittömän opastuksen, kun noudatat käyttäytymistasi. Kultainen sääntö on yleensä määritelty käsittelemällä muita sellaisina kuin heitä halutaan hoitaa.

Monilla uskonnoilla on tämän elämänfilosofian versio, joka tarjoaa perusajatuksen siitä, miten vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Erityisesti Raamattu sanoo, että "niin kuin toivot, että muut teistä tekisivät teille, tee niin heille" (Luuk. 6:31).

Miksi ihmiset eivät käytä kultaista sääntöä?

Kultakin säännössä on ystävyyden kannalta ohjeita siitä, kuinka olla ystävä. Jos haluat, että joku nauraa, välittää ja on sinne, niin sinun on tehtävä tämä muille ihmisille. Miksi sitten on niin vaikea ymmärtää ihmisiä? Loppujen lopuksi, jos jokainen asuu tämän säännön mukaisesti, ei olisi ristiriitoja tai satuttaa tunteita ystävien välillä.

Yksi mahdollinen syy on se, että ihmiset eivät aina tiedä, miten hoitaa itseään, ja he myös kohtelevat heitä huonosti. Ehkä heillä oli vaikea itsetunto tai he eivät saaneet ehdotonta rakkautta jokaisella lapsella. Kultaisen säännön oppiminen aikuisena voi kestää jonkin aikaa, ja ystävyys tai kaksi voi päättyä huonon käyttäytymisen takia. Kun henkilö ymmärtää, mitä tarvitaan todellisen ystäväksi, hänen käyttäytymisensä muuttuminen ja vahvat ystävyydet voidaan rakentaa.

Toinen syy, jolta ihmiset jättävät huomiotta kultaisen säännön, ovat, että he eivät näe hyötyä "antaa" toiselle henkilölle.

He näkevät hengellisyyden anteliaisuuden emotionaalisena kustannuksena, jota he eivät mielestäsi koskaan palaa. Tällaiset ihmiset haluavat usein olla kultaisen säännön vastaanottavassa päässä, mutta eivät vastavuoroisesti.

Kultainen sääntö ja sosiaalinen armo

Vaikka kultainen sääntö on opas ystävällisyydestä toisten puolesta, sosiaalinen armo laajenee siihen, että se sisältää tapoja ja etikettiä yhteiskunnassa.

Asioita, kuten oikeiden esittelyjen tekeminen ja hyvän matkapuhelimen etiketin ylläpitäminen kuuluvat sosiaalisen armon otsikkoon kuunnellessa ja syleilemättä kuuluvan kultaisen säännön alle. Ero on se, että sosiaalinen armo on ulkonainen käyttäytyminen vieraalle, ja kultainen sääntö on mitä tapahtuu sydämesi kanssa.

Voit esimerkiksi esitellä joku oikein ja tehdä pienen puhua heidän kanssaan puolueen kanssa, mikä on täysin hyväksyttävää sosiaalisen armon kannalta. Mutta ottaaksenne saman skenaarion eteenpäin ja liittäkää se kultaiseen sääntöön, annatte tuolle samalle henkilölle epäilyn edut, pidättäytyvät juoruilta ja käsittelet niitä hyvin, ei siksi, että joku osapuoli odottaa sinua, mutta koska sinä todella haluat että.

1

Kultainen sääntö ja argumentit

Kun katsot argumentteja kultaisen säännön näkökulmasta, se tarkoittaa, että kohtelet kaverisi kunnioittavasti, vaikka olet vihainen. Et lähetä heille ikävää sähköpostia tai soita heitä muiden ystävien eteen, mutta odotat, että kaksi teistä ovat yksin ja voit keskustella asioista rauhallisesti (tai ainakin yksityisesti).

Joskus ihmiset yrittävät manipuloida muita, jotka eivät ole mukana argumentissa, jotta he saavat "vierellään", kun heillä on argumentti ystävän kanssa.

He voivat kertoa asioistaan ​​niin monelle ihmiselle kuin he voivat yrittää saada myötätuntoa ja he vetävät toisiaan ennen kuin heidän ystävänsä voi jopa vastata. Näin käyttäytyminen voi lisätä tarttumispisteen alkuperäisen väittelyn suhteen ja voi toimia katalysaattorina ystävyyden lopettamiseksi. Kun kaveri ei voi soveltaa kultaista sääntöä argumentteihin, toinen ystävä voi vain astua pois suhdetta, koska siinä ei ole kunnioitusta.

Kuinka käyttää kultaista sääntöä oppaana ystävyydestänne

Yksi parhaista asioista kultaisesta säännöstä on se, että se voi muuttaa suhteitasi paremmin yksinkertaisella perspektiivin muutoksella. Voit käyttää tätä sääntöä ystäväsi oppaana:

  • Pysähdy ja mieti, mitä haluaisit tapahtua, jos roolit ovat päinvastaiset. Haluatko ystäväsi huutaa ja huutaa sinua verkossa, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti? Ota hetki harkitsemaan sitä, ja se voi tarkoittaa, että vastauksesi on lievitetty tarpeeksi, jotta voit työskennellä ongelmien välityksellä.
  • Sama pätee nimitysten tekemiseen tai toimintojen valintaan. Haluatko odottaa ystävää, joka on myöhässä koko ajan? Kuka ei voi tavata puolestasi? Tai kuka vaatii aina valitsemaan toimintaa?
  • Kun kaverilla on vaikea aika, haluatteko todella, että asiat toimivat heille, vai pitäkääkö salaa iloa siitä, että he kamppailevat?
  • Ajattele aikoja, jolloin olet epävarma sanoista tai toimista, kun on kyse ystävyydestä. Haluaisitko tulla kohdelluksi tällä tavalla?

Kultaisen säännön käyttäminen auttaa sinua parempien ystävyyssuhteiden parissa, mutta se on aloitettava kanssasi. Muuta lähestymistapasi ja asenne, ja teidän toimet seuraavat.

Real Life Esimerkkejä kultaisesta säännöstä

"Claire meni juuri Judyyn kaikkien edessä, epäilen, että hän olisi pitänyt arvostaa, että jos Judy olisi tehnyt sen hänelle, aika on hieman opetus Golden Ruleista."

"Minulla on vain oppitunti Golden Rule -tapahtumassa, kun Jane on asettanut minut lounaspäivämäärään. Olen tehnyt sen noin viisi kertaa aiemmin. Nyt tiedän, miltä tuntuu."

1

About

Check Also

Suuri lainausmerkkejä, jotka pitävät sinusta positiivista elämästä ja ystävyydestä

Älä ole Debbie Downer! Kukaan ei halua olla sellaisen henkilön ympärillä, jolla on huono asenne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 64