Home / Връзки / Трябва ли да чакате вашият партньор да иска сериозна връзка?

Трябва ли да чакате вашият партньор да иска сериозна връзка?

Трябва ли да чакате вашият партньор да иска сериозна връзка?

Взаимоотношенията са свързани с времето и не е необичайно да се намирате в положение, в което искате да поемете отношенията си до следващото ниво, но вашият партньор все още не е готов. Всъщност, докато вашият партньор може да има силни чувства към вас, да се грижи за вас дълбоко и потенциално да вижда бъдеще с вас, възможно е той или тя да не е в състояние да ви предостави вида сериозен ангажимент, който желаете.

И може да се окажете, че се чудите дали си струва да изчакате да видите дали партньорът ви неизбежно ще ви предостави вида ангажимент, който търсите, или че си струва да намалите загубите си и да се преместите от него.

Когато се вгледате по-внимателно дали трябва да чакате партньора си да бъде готов за сериозна връзка, важно е да разгледате тези пет ключови точки, преди да вземете решението си.

Чакането ви дава възможност на партньора ви да види колко много ви е грижа

Като давате достатъчно време на партньора си да вземе решение за това, че сте в сериозна връзка, вие не само уважавате неговите желания и времеви рамки, но и вие показвате на партньора си, че си струва да чака във всяко отношение. Като стоиш от партньора си чрез процеса на взимане на решения, той може да види колко много почиташ и се грижиш за неговите нужди и това само по себе си може да помогне да укрепиш решението на партньора си да искам да съм с теб.

Чакане Позволява на партньора ви да се свърже с вас по по-дълбок начин

Когато давате на партньора си повече време, за да може той или тя да бъде готов за сериозен ангажимент, всъщност полагате основите, за да изградите една по-силна и по-значима връзка помежду си. Всъщност, вместо да се впуснете в сериозен ангажимент, можете да помогнете за укрепване на връзката, която вие двамата споделяте, като поставите времето, което е необходимо, за да се опознаете, преди да скочите в нещо сериозно.

Чакането може да бъде емоционално източване

От друга страна, ако се чудите дали трябва да изчакате партньора ви да е готов за сериозен ангажимент, важно е да запазите и емоционалното си здраве и благополучие. Например, може да се почувствате стресирани, тревожни и / или тъжни, че вашият партньор все още не може да ви се ангажира по начина, по който искате да го направите, и може би ще бъдете подготвени за скръб и сърцераздираемост в бъдеще като чакаме решение в настоящето.

Чакането може да ви накара да не сте на разположение на други хора

Също така е важно да обмислите факта, че чакането на партньора ви може да ви попречи да преследвате други хора, които може да ви предоставят вида сериозна ангажираност и емоционална подкрепа, която търсите. И като чакате партньора си да решава по един или друг начин, напълно се затваряте от възможността да откриете дълбока, значима и ангажирана връзка с някой друг.

Чакането може да продължи безкрайно

Ако партньорът ви още не е готов за сериозен ангажимент, е време да се изправим пред факта, че този вид нерешителност може да продължи безкрайно. И макар да смятате, че вашият партньор може да се нуждае от малко време, за да вземе окончателно решение, възможно е месеци и месеци да преминат без никакъв отговор от него или от къде стоите.

Ако чакате партньора си?

След като разгледате тези пет ключови точки, когато става въпрос за изчакване на партньора ви да бъде готов за сериозна връзка, е време да погледнете вътрешно, за да направите окончателен избор. Можете ли да изчакате този човек да вземе решение, дори ако това означава, че живеете в постоянно състояние на безсъние? Ако не можете да си представите бъдеще без този човек, струва си да се придържате малко по-дълго. Но вместо просто да го чакате да ви даде отговор един ден, трябва да представите партньора си по отношение на вашия собствен график, тъй като вашето щастие също има значение. И ако вашият партньор не може да зачита вашите нужди и времева рамка в замяна, тогава той или тя не си струва времето си на всички. 

1
1

About

Check Also

Трябва ли да се омъжвам?

Избирането да се омъжиш за някого е може би едно от най-важните решения, които някога …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 61