Home / Връзки / Как да спрем първата дата по правилния начин

Как да спрем първата дата по правилния начин

Как да спрем първата дата по правилния начин

Първата среща може да бъде забавна, вълнуваща и пълна с интриги. Двамата ли ще го ударите? Ще имате ли много общо? Дали разговорът ще тече? Докато може да отделите цялото си време и енергия да мислите за това как трябва да действате, когато сте на самата дата, е също толкова важно да съсредоточите вниманието си върху това как да прекратите първата дата. В края на краищата можете да оставите датата, която наистина иска да види отново този човек (или да не иска да го вижда отново), но е възможно да изпратите грешните сигнали.

Независимо от това, как се случва датата, важно е да разберете как да завършите първа среща по правилния начин, така че да сте най-доброто от себе си - дори ако това е най-добрата или най-лошата първа среща, която някога сте имали във вашия живот.

1. Покажете благодарност 

Ако искате да спечелите големи точки, когато приключите с първата среща - както и правилното и учтиво нещо - винаги трябва да помните да кажете "благодаря". Например, ако другото лице плати за вашите напитки, замразено кисело мляко, пуканки или вечеря, не забравяйте да му благодарите в края на срещата. Ако този човек се качи в града, за да излезе и да се срещне с вас за комедийно шоу, боулинг или разходка в парка, трябва да му благодарите. Ако сте се забавлявали с този човек, трябва да му благодарите.

Долната линия е, че завършването на първата дата, като благодариш на този човек, че идва и се срещне с теб, е прост жест, който може да измине дълъг път. И дори ако никога не искате да видите този човек отново и наистина не ви интересуват един или друг начин за впечатлението, което правите, винаги е добър избор да сте добре възпитан.

Показването на благодарност винаги е добър начин да завършите първа дата.

2. Опитайте се да настроите времето за следващата дата

Ако ви интересува отново да видите този човек в бъдеще, друг важен съвет, когато приключите с първата дата, е да опитате да заключите втората дата, преди да тръгнете. Макар че може да сте свикнали да говорите в общи черти с фрази като "Трябва да направим това отново по някое време" или "Ще бъде забавно да се срещнем отново в някакъв момент", не бива да се колебаете да го направите още крачка и да получите подробности относно следващата ви дата.

Тази техника може да бъде полезен индикатор за чувствата ви за дата и за вас. Например, ако той или тя е нетърпелив, развълнуван или очаква да ви види отново, тогава е по-вероятно да оставите първа среща с конкретни планове, които вече са непокътнати по отношение на следващата Ви сесия. От друга страна, ако той или тя е несигурен, незаинтересован или казва, че той или тя ще ви уведоми, това може да ви помогне да ви убедим, че втората дата не е непременно нещо, което вероятно ще се случи в близко или далечно бъдеще.

И докато има случаи, когато някой ще направи планове с вас само за да ги анулира по-късно с надеждата да избегне всякакво неудобство, тя все още работи във ваша полза, за да опитате да настроите нещо преди да отидете на вашите отделни начини. 

3. Бъди любезен

И говорейки, че не искате да видите отново датата си, винаги е в най-добрия си интерес да бъдете любезни и уважавани, когато приключите с първата среща. Дори и да сте имали ужасно време, броите минутите до края на срещата и бихте обичали да му кажете точно как се чувствате, все още е по-добре да се поставите най-добре да се изправите пред себе си и да действате любезно.

1

Дори ако наклонът ви е да посочите, че той или тя не прилича на негови профилни картини, е заблуден отвъд убежденията или просто е скучен, вместо това винаги трябва да изберете зрялост и доброта.

С други думи, можете да прекратите датата, като кажете: "Внимавайте", а не да кажете: "Направете екскурзия!"

Също така е важно да не водите някого и да давате фалшива надежда. Например, докато той или тя може да поиска да настрои определено време и място за следващата дата, е неприятно да правите конкретни планове и след това да ги отмените по-късно.

Когато става въпрос за запознанства, е важно да следвате златното правило и да се отнасяте към другите как искате да се лекувате. 

1

About

Check Also

Защо хилядолетите чакат да се оженят по-дълго

Миленионите се женят с по-малка честота и чакат по-дълго да ходят надолу по пътеката. Докато …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2