Home / Връзки / Как да открия интернет запознанство Scam

Как да открия интернет запознанство Scam

жена is shocked surfing the internet

AIMSTOCK / Гети изображения

Никой не иска да мисли, че могат да се възползват от измама с интернет запознанства, а стотици хиляди хора са всяка година. В действителност, Посолството на САЩ в Русия получава доклади всеки ден от заинтригувани хора са били измамени от един човек, търсещ любов, а Пощенската служба на САЩ е създала видеоклип за същата тема на своя уеб сайт FakeChecks.org.

И така, как да избегнете попадането на жертва на интернет запознанства с измама на първо място? Обърнете внимание на следните червени знамена и ще бъдете много по-осведомени, подготвени и готови, ако някой се опита да се възползва от вас.

02
от 05

Гледайте за несъответствия в имейла

Имали ли сте някога размени имейли с някой, когото срещнахте чрез сайт за запознанства в интернет, само за да се чудя дали неговият човек, който отговаря на вашите съобщения всеки път? Или може би сте си помислили за кратко, че човекът от другата страна на комуникацията наистина трябва да използва проверка на правописа.

Нито едно от тези несъответствия в електронната поща не е причина за аларма; много хора не са много добри в правописа и граматиката и може да пишат английски като втори език. Но ако повече от един от следните несъответствия на имейлите се появяват по време на комуникацията ви, може да е интернет запознанство измама.

  • Съобщението е неясно, трудно разбираемо или се повтаря.
  • Незабавни отговори (в рамките на 15 минути) се получават всеки път, когато изпращате съобщение, без предварително да обсъждате кога ще бъдете онлайн.
  • Имейлите се променят по тон, език, стил или граматика по време на комуникацията. Това може да се развие с течение на времето, или то може да бъде очевидно само с един имейл.
  • Една история на разкаяние се споделя в началото, която се променя бързо от раздразнение в извънредна ситуация и само вие можете да помогнете.
03
от 05

Потърсете подходящи отговори

Тя може да бъде много оживен да има постоянен чат с чат с някой, който е фокусиран изцяло върху вас. Всъщност това е страхотен знак, че човекът от другия край на разговора наистина се интересува и инвестира в научаване повече за това кой сте.

Където обаче опасността се крие, не е техният интерес към вас като човек, а по-скоро, че те не предлагат подробна, лична информация за себе си в замяна или не отговарят на вашите имейли по личен начин, а по-скоро на промени темата с всеки контакт.

Подходящите отговори са неразделна част от определянето дали връзката, която създавате, се основава на реалността, а не на потенциална измама при запознанства в интернет. Може ли лицето, изпратено по имейл, просто да копира и вмъква отговори от предварително определена контур или сценарий или да прави имейлите си наистина "да ви" и да ви предложи някакво индивидуализирано внимание?

04
от 05

Запитани за пари и / или да изискат чек

Повечето сингъли, които са се опитали да срещнат хора от онлайн сайтове за запознанства са се сблъсквали с този очевиден интернет запознанства измама знак: да бъдете помолени или да чек на някого чек или парична заповед за тях, или да бъдат помолени направо за пари. Историята варира до известна степен с всяка интернет запознанства измама, но намерението остава същата: ограбване ви на трудно спечелените пари.

Ако някой ви помоли да ги свържете в брой онлайн - без значение каква е причината, независимо колко правдоподобна или тъжна звучи - не. Но ако се чувствате принудени да го направите така или инато, най-малкото прочетете страницата за правна отговорност на FraudAid. Подробности за последствията, с които може да се сблъскате, ако изберете този маршрут, без значение къде живеете вас или интернетят, който е запознат с измама.

05
от 05

Нереалистични или фалшиви снимки

Въпреки, че клише, думата е валидна за измами с интернет запознанства: ако снимката на лицето изглежда твърде добре, за да е истина, това е така, защото вероятно е.

Разбира се, модели, актьори и други изключително привлекателни хора искат да намерят и любовта и може би сте се позабавлявали в категорията за привлекателност с човека, с когото общувате онлайн. Но ако вашият онлайн дата също попада в една от другите категории за запознанства измама, посочени тук, тогава може да искате да направите малко повече разследване, първо.

Както AntiScam.org, така и Black Russian Black Woman обявиха снимки и подробности за стотици известни измами с интернет запознанства "личности".

1

About

Check Also

Каква е Хагската конвенция за международно осиновяване?

Въпрос: Каква е Хагската конвенция за международно осиновяване?Отговор: Хагската конвенция за международно осиновяване е международно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 88