Home / Връзки / 8 начина за насърчаване на независимата игра

8 начина за насърчаване на независимата игра

8 начина за насърчаване на независимата игра

Като самостоятелен родител вече знаете, че структурата е важна за усещането на детето ви за благополучие и че това е критичен елемент в ефективното управление на дейностите на натоварено домакинство. Въпреки това, Американската академия по педиатрия, в клиничен доклад озаглавен Значението на играта в насърчаването на здравословно развитие на детето и поддържането на силни облигации за родители и деца, напомня на родителите, че редовните възможности за неструктурирани играят важна роля за здравословното развитие на вашето дете.

Това може да звучи като още едно нещо, което да добавите към списъка си "Да"; но наистина, преподаването на децата ви да играят самостоятелно може да бъде изключително ценно за вас лично. Първо, неструктурираната игра е от полза за развитието на вашето дете. На второ място, тя ви помага да създадете джобове от време, за да направите други неща!

Обърнете внимание на тези прости стратегии за насърчаване на неструктурираната свободна игра:

 

 • Изключи телевизора.
  Помислете колко е трудно да не гледате телевизионен екран, когато седите в ресторант. Това е по същия начин за децата ви. Те не могат не гледай когато е включено, затова го изключете, за да насърчите по-самостоятелна, самостоятелна игра.
 • Ограничавайте извънкласните дейности на децата си.
  Планирайте да планирате не повече от една или две извънкласни дейности на сезон. Пренареден живот оставя малко възможности за самостоятелна игра.
 • Модел как да играя.
  Слезте на пода и играйте с децата си! Опитайте се да направите това най-малко двадесет минути всеки ден.
 • Хвалете децата си, че играете самостоятелно.
  Попълнете децата си, когато демонстрират креативност и въображение в своята игра. Твоите думи на насърчение ще им помогнат да се гордеят с "работата си".
 • Съхранявайте играчките в обсега на вашите деца.
  Осигурете лесен достъп до различни играчки, подходящи за възрастта, включително избор на прости, "старомодни" играчки, които изискват известно въображение.
 • Завъртете детските си играчки.
  Понякога съхранявайте определени играчки в гардероба или в пластмасови кошчета. Ще бъдете изумени как "новите" играчки се чувстват на децата ви, когато ги видят отново!
 • Задавайте въпроси.
  Посъветвайте се с децата си с въпроси относно това, което играят. Нека да знаят, че намирате тяхната "работа" интересна и достойна за вашето внимание.
 • Справете се с отегчението по подходящ начин.
  Избягвайте изкушението да "решавате" скуката на децата си, като им предоставяте нещо, което да правите всеки път, когато казват "Отегчен съм". Вместо това позволете самата скука да доведе децата ви да инициират нови и творчески начини за игра.
1

About

Check Also

Защо хилядолетите чакат да се оженят по-дълго

Миленионите се женят с по-малка честота и чакат по-дълго да ходят надолу по пътеката. Докато …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 10