Home / Връзки / 5 причини да се омъжите за 50 години

5 причини да се омъжите за 50 години

5 причини да се омъжите за 50 години

Да се ​​ожениш ли над 50 години? Не се изненадвайте, ако вашите новини носят няколко объркани изгледи заедно с поздравления.

Едноличните и несемейните двойки сега превъзхождат брачните двойки в САЩ, но все още има много добри причини - от романтични до финансови - за двойки, които да се оженят над 50 години. Ето пет от най-добрите:

# 1 Причина да се ожениш над 50: Любов
Най-традиционната причина да се омъжите на повече от 50 години или на всяка възраст е все още най-добрата: любов.

Двойките, които живеят заедно извън брака, вече не са изправени пред обществените напрежения и преценки, които някога са правили, и със сигурност има основателни причини хората над 50 години да останат неженени, но много по-големи двойки все още избират да се женят.

Проучванията показват, че броят на двойките над 50-годишните, които се съжителстват, вместо да се женят, е все по-смислен, като публично декларира ангажимента ви да обичате, да почитате и да цените човека, с когото сте избрали да споделите живота си. каква е годината.

Обички като "в болест и здравословно състояние" и "до смъртта да ни участват", независимо дали са произнесени или подразбиращи се, не са неясни понятия за двойки, които се омъжват над 50 години. След като преминем марка от половин век, повечето от нас са влезли достатъчно години и опит, за да знаем какво означава да се изправим пред влошаващото се здраве и променящите се съдби и знаем, че тези неща не се случват само на други хора.

Двойките, които се омъжват над 50 години, имат малко илюзии относно стареенето и края на живота. Радостта им идва от съзнателно да се ангажират да споделят най-доброто и най-лошото от всичко, което предстои за тях.

# 2 Причина да се омъжите над 50: Разходите за живот
Макар че може да се каже, че двама могат да живеят толкова евтино като една, със сигурност е вярно, че двама души заедно могат да живеят с далеч по-малко пари, отколкото двама души.

Съпружеските двойки се наслаждават на икономии от мащаба, които отделните хора просто не могат да постигнат - освен ако не съжителстват.

1

Когато двама отделни хора, живеещи отделно, решават да се оженят, общата сума, която плащат за всичко - от жилище до храна до медицинска застраховка, веднага пада. Някои неща могат да останат непроменени, като например автоматична поддръжка, ако и двамата продължават да се нуждаят от собствени автомобили, но женените двойки често получават по-добри цени за автомобилна застраховка.

Най-долу: повечето разходи за живот ще намалеят драматично, когато двама души започват да поделят разходите за едно домакинство.

# 3 Причина да се омъжите над 50: Данъчни облекчения
Много неща са написани за "брачното наказание", с което се сблъскват брачните двойки, когато плащат данъците си върху дохода, но истината е, че бракът има много правни и финансови облаги, включително данъчни облекчения.

Дори преди Конгресът да промени разпоредбите за данък върху доходите през 2001 г., за да се справи с така нареченото брачно наказание, по-брачните двойки получиха данъчно облекчение от брака, отколкото от брачното наказание:

 • 51% от женените двойки са платили по-малко данъци съвместно, отколкото биха платили, ако са били неомъжени - около $ 1,300 по-малко - според анализ на Бюрото по бюджета на Конгреса през 1996 г..
 • 42% от женените двойки са платили повече данъци чрез подаване заедно, отколкото биха платили, ако са останали само по около 1,380 долара - съобщиха от CBO.

  Въпреки че Конгресът елиминира брачното наказание за повечето брачни двойки, може да има брачно наказание за работещите бедни и за брачни двойки, които и двамата печелят високи доходи.

  Когато става въпрос за други данъци, като данъци върху наследство и наследство, омъжената е очевидно плюс. Можете да оставите неограничена сума пари и имущество на вашия съпруг без данък върху имуществото. В повечето държави вашият съпруг ще наследи автоматично, дори ако умрете без воля.

  # 4 Причина да се омъжите над 50 години: социални осигуровки и пенсии
  При социалното осигуряване и повечето пенсионни планове съпрузите имат обезщетения, които местните партньори и неженени любители не. Ако съпругът ви умре, много пенсионни планове включват обезщетение за преживяло лице, което ще прехвърли пенсията на преживелия съпруг. Повечето не разширяват същата привилегия на местните партньори.

  Съпружеските двойки също се радват на много предимства в социалното осигуряване. Ако съпругът с по-високи обезщетения почине на първо място, социалното осигуряване ще увеличи обезщетението на преживелия съпруг, за да съответства на размера на месечния чек на починалия съпруг.

  И ползите не спират там.

  Ако никога не сте имали работа, може би защото сте останали вкъщи, за да се грижите за деца, имате право на пенсионни обезщетения за социална сигурност въз основа на трудовата история на вашия съпруг. Ако сте разведени, но сте били женени за най-малко 10 години, все още можете да събирате обезщетения за трудовата история на предишния ви партньор.

  Двойките, които са официално единни, дори ако живеят заедно, нямат тези възможности. Социалните осигуровки за пенсиониране за отделни хора се основават единствено на собствената им трудова история.

  Но социалното осигуряване не е само за пенсионери. Той също така служи като план за семейна защита, който е важен фактор за много бейби бум, които са започнали семейства (или второ семейство) по-късно в живота.

  Ако родителят умре и изостави деца, които все още са малолетни, децата им ще получават социални осигуровки, докато не навършат 18 години (по-дълго, ако отидат в колежа или следват одобрен образователен курс) и така оцелелият съпруг, за тях. Ако обаче родителите не са омъжени, само тогава децата ще получат обезщетения за преживели лица.

  # 5 Причина да се омъжите за повече от 50 години: Права и привилегии за съпрузи
  Дори и днес, омъжените хора могат да отидат на места и да чуят неща, които обикновено са отричани за отделни хора.

  Ако внезапно се втурнете в спешното отделение или хоспитализирате, вашият съпруг може да отиде с вас, да се консултира с Вашия лекар и да получи редовни актуализации за Вашето състояние. Ако сте в безсъзнание, вашият съпруг може да вземе решение за вашата медицинска помощ.

  Вашият местен партньор вероятно няма да има законното право да направи някое от тези неща, освен ако не сте имали време и прогнози да оставите конкретни писмени указания, които му дават този орган.

  Правата на съпрузи за бракосъчетания не свършват там, защото омъжената се използва като основа за много съдебни решения.

  Например според Правителствената служба за отчетност на САЩ има 1 138 законови разпоредби във федералното право, в които семейно положение е фактор при определянето на обезщетения, права и привилегии.

  1

  About

  Check Also

  Защо не мога да превъзмогна моя бивш

  Преодоляването на бившия ви никога не е лесно. Може би се опитвате да не мислите …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  71 − 65 =