Home / Връзки / 12 лесни начини за създаване на повече интимност в брака

12 лесни начини за създаване на повече интимност в брака

12 лесни начини за създаване на повече интимност в брака

Има интерактивни дейности и диалози, които и двамата можете да правите заедно, което ще ви помогне да задълбочите брачните си отношения. Трябва да вършите нещата редовно, за да запазите искрата жив. Особено полезно е да изпробвате заедно нови дейности. Няма нужда да правите всичко това наведнъж. Вземете само един или два, за които смятате, че ще бъде най-полезно за вас двамата да започнете. 

 • Помислете за едно поведение, което всеки от вас има или харесва. Запитайте се защо и двамата споделяте това. Разговаряйте помежду си за вашите чувства, докато мислите за това поведение.
 • Видео или аудио лента за около час, за да бъдеш един с друг. Например, на вечеря, вечер, когато телевизорът е включен, или сутрин, когато се приготвяте за деня. Слушайте го заедно няколко дни по-късно. Споделяйте един с друг как слушането на тази лента ви кара да се чувствате. Също така, какви са вашите мисли за вашите взаимодействия? Има ли нещо, което забележите, че е интересно?
 • Когато вашият съпруг говори, полагайте особени усилия да не се прекъсвате един друг. Опитайте се да не добавите вашето мнение, докато съпругът ви не е напълно завършен, като направи точка.
 • Този уикенд опитайте да не поискате от съпруга ви да ви донесе нещо, да ви донесе нещо, да намерите нещо за вас или да ви служи. Вместо това предлагайте тези услуги на вашия съпруг. Как реакцията на вашия съпруг ви кара да се чувствате?
 • Запишете няколко начина, по които успявате да внушите вината на съпруга си. Бъдете напълно честни със себе си. За една седмица опитайте да не използвате тези манипулативни поведения. Ако искате да го направите крачка напред, нека вашият съпруг знае кога сте се спрял. 
 • Гледайте заедно един стар филм или слушайте заедно любима музика. Говорете защо филмът или музиката докосват сърцата ви.
 • Отидете в библиотеката заедно и изберете книга, с която двете да прочетете заедно. Опитайте се да изберете един за забавление и един за отношенията. Създайте малък опит от типа "книга клуб" между вас. 
 • Помислете за последните 10 години. Изберете два или три периода от време, когато сте били наистина щастливи или когато нещата сякаш вървят точно за вас двамата. Това са моментите, когато наистина се радвате, че сте живи. Говорете помежду си за това, което прави този период толкова приятно. Как се чувства това отражение върху вашето минало? Има ли уроци, които научихте?
 • Ако парите не бяха проблем или размисъл, какво ще правите сега двамата или как ще живеете живота си? Сравнете това с начина, по който живеете сега. Как сравнението ви кара да се чувствате? Има ли нещо, което искате да промените сега? Как ще го приложите и ще подкрепите взаимно усилията си?
 • Ако е възможно, върнете се в градовете си - физически или психически. Потърсете улиците, които сте ходили, домовете, в които живеете, училищата, които сте посетили, детските площадки, в които сте свирили. Споделете един с друг вашите спомени.
 • Направете отделно време за двамата. Намерете начин да освободите следобед или вечер, където няма да бъдете разтревожени от текстове, телефонни обаждания, деца, приятели, работа, училище и т.н..
 • Изненадайте се! Направете нещо неочаквано за вашия съпруг. Уверете се, че имате предвид приятелите и неприязънта на партньора ви. След това обсъдете мислите си и усетете как сте се изненадали един друг. 

Ако се наслаждавате на тези видове дейности, за да създадете интимност, опитайте да получите книга с въпроси, за да запазите това! Наличието на тези видове разговори ще засили връзката и връзката ви.

* Статия, актуализирана от Marni Feuerman

ПОДДЪРЖАЙТЕ СТРАХАТА СИ БРАТЯ ... ЗАПОЧНЕТЕ ТУК ЗА НОВИНИТЕ! 

1

About

Check Also

Важна документация, когато сте приемник или осиновител

Документацията - воденето на писмени сведения за проблемите и напредъка - е важен и важен …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =