Home / Venskab / Du er Clingy! Her er hvordan man ændrer, så din Pal vil ikke dumpe dig

Du er Clingy! Her er hvordan man ændrer, så din Pal vil ikke dumpe dig

Du er Clingy! Her er hvordan man ændrer, så din Pal vil ikke dumpe dig

At være klædende betyder, at du generelt har en vane med at ringe venner for ofte, der ønsker at hænge ud hele tiden, være jaloux, når de bruger tid sammen med andre, eller er usikre og har konstant behov for følelsesmæssig beroligelse.

Clingy adfærd gør det umuligt at have et ægte venskab. Det skyldes, at en person ikke respekterer grænserne for den anden eller handler falsk, fordi de er bange for at miste venskabet.

Når en ven er klæbrig, sætter den en belastning på forholdet, hvilket forårsager spændinger, der i sidste ende vil ende på ting for godt.

Hvorfor er Clingy en dårlig ting

Gode ​​venskaber kan kun udvikle sig, hvis begge mennesker er selvstændige og "hele" mennesker alene, hvilket betyder at de allerede har meninger og kan lide når de kommer ind i venskabet. De har ikke brug for en anden person til at "fuldføre dem", men i stedet nyde venner af venner, fordi det tilføjer til deres liv. 

Når begge mennesker føler sig trygge i venskabet (det betyder, at de nyder samværet og den eneste tid de har), vil de blive mere autentiske (og handle som dem selv, frit komfortable med deres sande personlighed) og derfor kunne give og modtage som lige individer. Dette er den bedste version af venskab, når folk lærer og vokser fra hinanden, men mister ikke deres individualitet. 

Men hvis en ven er klumpet, er der en ubalance.

En ven gør den anden ubehagelig, og de to er ikke i stand til at dele i en lige give og tage. Typisk vil den klæbende ven vil have (efterspørgsel, bede om) mere tid sammen og være vred eller pittende, når den anden ven ikke kan afsætte tiden. Den klæbende ven vil også have brug for mere følelsesmæssig forsikring fra den anden ven om ting i deres liv, som deres udseende eller jobmuligheder.

Den klæbende ven smutter energi fra den anden ven, fordi de ikke kun tager mere end de giver, de insisterer på, at tingene er på deres vilkår (hvilket betyder, at den anden ven ikke kan sige nej let.)

1

Dette betyder ikke, at den klædte ven er dominerende eller krævende, det betyder, at de ikke respekterer forholdets grænser og derfor ikke er en ægte ven. Clingy mennesker er ofte passive aggressive og har folk tiltalende tendenser. 

Hvis du er den clingy ven

Hvis du ved, at du har brug for mere interaktion end din ven, kan du komme i kontakt med dem. Men hvis du var venner med en anden, kan dit behov for at være sammen passe dem fint. Så det er vigtigt at forstå, hvad din ven føler sig godt tilpas og respekterer deres ønsker. 

Clingy adfærd kan være midlertidig, især hvis du har været under stress, havde din bedste ven flytte væk, eller havde en stor livsændring. I så fald skal din ven være i stand til at forstå dit behov for samvær og hjælpe dig igennem det.

Hvis dit venskab er nyt, og du straks vil være sammen med din ven 24/7, kan det betyde, at der er andre problemer i dit liv. Friske venskaber er ikke truet, når en person har andre venner, så hvis du føler dig konstant udeladt eller at dine venner ikke giver dig den tid, du har brug for, spørg dig selv:

  • Er denne person måske ikke rigtig så god en ven som jeg forestiller mig?
  • Er vores venskab ensidig, med mig at gøre det meste af pleje?
  • Har jeg kodeafhængige problemer, jeg skal arbejde igennem?
  • Har jeg haft selvværdsproblemer, der spiller ind i dette?

Hvis du svarede ja på disse spørgsmål, så skal du dumpe nogle følelsesmæssige bagage, før du kan have et afbalanceret venskab.

Nogle gange undskyldninger kan hjælpe med at anerkende dårlig opførsel, men i tilfælde af clinginess skal du ændre din adfærd, før du siger, at du er ked af at hjælpe ting. Hvis du har været klædt sammen med en ven, er det ikke nok at undskylde, du skal faktisk gøre noget ved det, før din ven vil føle sig godt tilpas igen. 

Hvis din ven er clingy

Hvis din ven er den, der klamrer sig til dig, har jeg nogle råd her. Mennesker har en tendens til at afslutte et venskab med nogen klamrende, men det behøver du ikke.

Der er måder at håndtere det og genoprette dine grænser, så du føler dig komfortabel med denne ven og nyder at bruge tid sammen. 

 

1

About

Check Also

Sådan giver du et oprigtigt kompliment

Hvornår var sidste gang du gav din ven et kompliment? Det er virkelig nemt at …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1