Home / tilbehør / 4C’s Lektion: Lær, hvordan Diamond Cut Impacts Value

4C’s Lektion: Lær, hvordan Diamond Cut Impacts Value

4C's Lektion: Lær, hvordan Diamond Cut Impacts Value

Vidste du, at udtrykket diamant skåret henviser ikke til ædelstenens form? Sikker på, du skal skære en diamant til lav det en form, men når gemologer siger "cut", taler de om en diamants proportioner, såsom dens dybde og bredde og ensartetheden af ​​dens facetter. Disse egenskaber styrer glans, holdbarhed og andre funktioner, vi ser efter i en diamant, og derfor er cut en af ​​de fire Cs af diamantkvalitet.

En diamants snit er en af ​​de vanskeligere kvalitetskarakteristika at forstå, fordi der kan være meget subtile forskelle i snit, der er svære at lægge mærke til med et uuddannet øje. De fleste mennesker ser kun på farve, karat og klarhed, når de køber en diamant. Cut er lige så vigtig af en faktor, fordi det kan være forskellen mellem en god diamant og en stor diamant.

Et godt stykke er afgørende for en diamants skønhed, fordi selv en diamant med enestående farve og klarhed ikke vil vise gnisten, at diamanter er berømte for, hvis dets komponenter ikke interagerer med lys som de burde.

Forståelse af hvordan cut påvirker en diamant vil hjælpe dig med at vælge de ideelle proportioner for dig. Måske vil du have mere diamantkarat til dine penge. Hvis dette er tilfældet, kan du vælge en lavere sten. Måske vil du have din sten til at gnistre, men kan kun råd til en lavere klarhedsklassifikation. En diamant med lav klarhed med et stort snit og en ret proportioner kan skinne lige så meget som en sten med højere klarhed, men en dårlig skæring.

En god diamantskæring har mange karakteristika:

Diamantbredde og dybde

Forholdet mellem bredde og dybde har stor indvirkning på diamantbrillans. Brilliance er defineret som reflektion af hvidt lys, som vi ser, når vi ser på en diamant. Se grafikken på denne side, når du læser følgende beskrivelser.

  • Lys rejser gennem a lavt skåret diamant er tabt ud af bunden af ​​stenen og hopper ikke tilbage i synet. Manglen på lys spiller gør overfladisk skårne diamanter tilsyneladende livløse.
  • Lys rejser gennem en diamant, der er skåret  for dybt undslipper ud af diamantens sider, mørkere alle eller dele af stenen.
  • Lys rejser gennem en Ideelt snit Diamant springer tilbage ud af toppen af ​​stenen og bringer glansen i udsigt.

Grafikken illustrerer ekstremer. Som med andre diamantkarakteristika er der indbyrdes betegnelser for skærekvalitet, og du kan vælge en dybskåret eller overfladisk skæring af andre grunde foruden glans.

Ekspert Tip: En masse runde antikke skårne diamanter skæres dybere end moderne strålende snit. De forskellige facetter og dybder giver en unik glød, som nogle mennesker foretrækker til den blændende glans af en moderne sten.

Diamant Symmetri

Symmetri er et udtryk, der refererer til justeringen af ​​en diamants facetter, dens flade og polerede overflader. Facetterne skal skæres for at opnå det bedste lysstykke.

Du har set diamanter flash, når du flytter dem i lyset - den effekt kaldes scintillation, og det sker, når lyset springer mellem facetterne. Lyset afspejler ikke, som det skulle, hvis facetterne er forkert justeret, hvilket mindsker fyrværkeri.

1

Diamanter graderet Fair and Poor for symmetri har normalt facetter, der er misaligned nok til at påvirke lysets lys.

Diamant polsk

Overfladen af ​​facetterne skal være glat og poleret, så lyset kan passere gennem dem.

Fælles problemer med diamantbesparelser

  • En brudt eller afskåret culet.
  • En culet der mangler eller en der er off-center.
  • Misaligned eller ekstra facets.
  • Et bælte, der er for tykt, skaber dårlige proportioner eller for tyndt, hvilket gør det lettere at beskadige.
  • En frynset bælte med små revner i diamanten.
  • Et bord der skråner til den ene side.

Køb altid diamanter fra en anerkendt juveler og stil spørgsmål om diamantegenskaber. Undersøg så mange diamanter som muligt, så du kan foretage informerede sammenligninger.

Redigeret af: Lauren Thomann

1

About

Check Also

Sådan tiltrækker du en forretningssuite

Mange kvinder bærer dragter til arbejde. De er ikke kun professionelle, men lette at bære. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 59