Home / teini-ikä / Kuinka päästä eroon vertaisryhmän uhriksi ja tekijänä

Kuinka päästä eroon vertaisryhmän uhriksi ja tekijänä

Kuinka päästä eroon vertaisryhmän uhriksi ja tekijänä

Vertaispaino on yksi asia, jota kaikilla teini-ikäisillä on yhteinen. Et voi paeta sitä; se on kaikkialla. Riippumatta siitä, kuinka suosittuja olet, kuinka hyvin pidät siitä, että saatat olla tai miten yhdessä tuntuu, ennemmin tai myöhemmin sinun on kohdattava vertaispaino.

Olipa kyseessä paine mukautua ryhmänormiin tai paineita toimia tiettyä tapaa vertaispaineella, on jokainen, jolla jokainen joutuu käsittelemään jonkin aikaa elämässään. Kuinka onnistut käsittelemään vertaispaineita riippuu paljon siitä, miltä tuntuu itsestäsi ja paikkakunnallasi maailmassa.

Teini-ikäisten vertaisvaurion riskitekijät

Vertaispainetta, persoonallisuusominaisuuksia, jotka aiheuttavat sinulle alttiimpia paineita, on tiettyjä riskitekijöitä. Ominaisuuksiin, jotka aiheuttavat suuremman riskin putoamasta vertaistuen ansaan:

  • alhainen itsetunto
  • luottamuksen puute
  • epävarmuus niistä sijoitetaan tietyn vertaisryhmän sisällä
  • ei henkilökohtaisia ​​intressejä yksinomaan vertaisryhmään
  • tunne eristetty vertaisryhmistä ja / tai perheestä
  • heikot akateemiset kyvyt tai suorituskyky
  • kummankin puolison pelko
  • vahvat siteet ystäville
  • tunne, että ystävät voivat kääntyä sinuun
  • läheinen sidos ja kiusaaja

Vinkkejä vertaispainon käsittelyyn

Miten valmistaudut kohtaamaan vertaispaineita ja voittaa? On monia asioita, joita voit tehdä. Valmista henkinen käsikirjoitus siitä, miten haluaisit käsitellä epämiellyttäviä tilanteita. Selaa reaktio, jonka haluat olla tietyssä tilanteessa, ja pelaa skripti ulos päässänne uudestaan ​​ja uudestaan.

Tiedä missä asut tärkeissä asioissa, kuten seksistä, huumeista ja alkoholista, ja älä anna kenenkään tehdä sinut poiketa asemasta.

Älä koskaan uskalla puhua ja antaa muiden tuntemaan rajat. Saatat saada hieman kiusanteko aluksi, mutta useimmat ihmiset kunnioittavat muiden rajoja, kun he tietävät, mitä he ovat.

Älä koskaan osallistu kiusaamiseen. Muiden ihmisten tunteminen huonoina tai surkeina on kauhea tapa yrittää asettua. Kieltäytyvät kieltäytyvän osallistumasta mihinkään, mikä on suunniteltu vahingoittamaan tai häiritsemään toiselle henkilölle ja puhumaan, jos tällainen tilanne syntyy.

Sinun ei tarvitse olla vihainen tai vastakkainasettelu, mutta yksi ihminen, joka seisottelee oikein, riittää yleensä inspiroimaan muita seuraamaan.

Ajattele itseäsi johtajana ja toimita sen mukaisesti. Mitä enemmän näet itsesi johtamisroolissa, sitä mukavampaa tunnet omien mielipiteidesi ja tunteidenne vahvistamisen.

1

Aina olla mukava valintasi kanssa

Kun ruma tilanteet nousevat ja vertaispaino kääntyy korkeaan vaihteeseen, on helppo päästä hetkeksi kiinni ja unohtaa, että sinun täytyy elää valitsemiesi valintojen avulla. Jos annat sisään ja teet jotain, joka on ristiriidassa hahmosi tai ydinarvojärjestelmän kanssa, se aiheuttaa sinulle ahdistusta myöhemmin ja sinusta tuntuu pahoilta.

Kun vertaispaine herättää ruma päätä yrittää keskittyä siihen, miten tunnet mitä tapahtuu, eikä saada kiinni joukosta. Aina seiso, mitä mieltä olette oikeassa.

Jotkut ihmiset eivät pidä siitä, kun menet ryhmäsi vastaan, mutta oikein tekee palkitsevaa. Vertaispaino toimii vain, jos annat sen, jos kieltäydyt sen antamisesta pelotella, se menettää valtaansa. Salainen on oltava vakuuttava ilman saarnaajia tai itsevarmaa. Pysy maassa, mutta pidä seisomassa soapboxissa. Muista, vertaispaine voi voittaa vain, jos annat sen.

1

About

Check Also

6 avaimet opettaville pojille kunnioittamaan naisia

Yksi isä bloggaaja jakaa äskettäin kokemuksen, jonka hän sanoi olevansa koskaan unohtanut siitä, miten poikana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 61