Home / Teenagere / Tror du, at du er blevet tagget? Her er hvad det føles som

Tror du, at du er blevet tagget? Her er hvad det føles som

Tror du, at du er blevet tagget? Her er hvad det føles som

Hvis du er i baren, i en fest eller i en anden travl social situation, har du en meget god grund til at holde din drink tæt: Nogen kunne spike det med et voldtægtssag. Slangbetegnelsen er "at blive overdækket", men uanset hvad du kalder det, kan det sænke dine hæmninger og endda gøre dig ubevidst og lade dig bytte til dem med kriminelle hensigter. Både kvinder og mænd kan blive offer for seksuelle overgreb.

Et kriminalitet af mulighed

Typisk vil en datoen voldtægt ikke bruge tid sammen med sit offer, før han slipper et lægemiddel ind i en drink. I stedet ser han offeret for at overvåge drikkevaner, der har til hensigt at senere skildre ham eller hende som at have overbelastet. En brøkdel af et sekund er alt, hvad han behøver for at droppe noget væske eller pulver i en drink, mens du har travlt med at tale, danse eller besøge toilettet. Efter at lægemidlet træder i kraft, gør han sit træk.

Jada, Krista og Lori, tre kvinder, der aldrig drømte om, at de ville beskæftige sig med sind- og kropsdæmpende virkninger af et voldtægtssag, beskrev deres erfaringer i et nyligt interview.

Jada var på en natklub. "Det skete hurtigt," sagde hun. "Jeg vidste ikke, at der var noget, der var forkert, før jeg var godt ind i stoffets højde, indtil den allerede havde ramt mig hårdt." Ligeledes slog nogen et lægemiddel ind i Lori's drink på et broderskabsfest. Hun ved ikke, hvornår eller hvordan det skete. 

Krista, Jada og Lori siger, at de ikke så deres drikkevarer, som de burde have.

"Jeg satte mig ned på den nærmeste bord hver gang jeg dansede," sagde Lori. "Jeg regnede med, vi er alle grækere. Jeg kan stole på disse mennesker. "

Jada gjorde det samme på en natklub. "Du tror, ​​du skal se din drikke, fordi det koster dig penge, ikke fordi nogen måske gør noget for det," sagde hun. "Jeg var drikkevand, så jeg troede ikke, jeg skulle." 

Begyndelsen

Undersøgelser af voldtektsrapporter rapporterer intense effekter: Svimmelhed, overvældende træthed, vanskeligheder ved at holde sig vågen, blackouts og øjeblikke af lethed efterfulgt af blanke pletter. Fjernelse - følelsen af ​​at du er i en drøm eller film, ikke høre lyden eller høre dem med ekko, og se ting ske uden følelse eller følelser - er almindelig. Du har svært ved at gå, snakke, stå og styre din krop. At drikke og deltage i rekreative lægemidler gør det sværere at genkende, at du har været taget i tak. 

"Du føler dig svimmel og virkelig, virkelig træt," sagde Lori. Jada var enig: "Du føler dig så træt, som om du ikke kan holde øjnene åbne, og hele din krop ser ud til at være væk. Det er som om det ikke engang er der, og intet holder hovedet op. Du har lyst til at flyde. " 

1

I lyset af en kriminals overordnede formål omfatter naturligvis de mest forstyrrende virkninger af et voldtægtslægemiddel tab af hæmning og hukommelse. Det er hele punktet for voldtægteren: at gøre dig ude af stand til at forsvare dig selv mod hans fremskridt og huske hvad der skete bagefter.

Varige effekter

De fleste datoen voldtægt er helt væk inden for de første 72 timers indtagelse, selvom nogle holder sig et stykke tid længere.

GHB, et fælles hjemmelavet voldtægtsmiddel, er normalt væk i 48 timer eller mindre. Toldet lægemidlet tager på din krop varer dog langt længere. Selv efter et voldtægtslægemiddel har forladt dit system, kan dets virkninger stadig hærge din krop - ligesom en uhyggelig tømmermænd. Du vil sandsynligvis føle dig træt og kvalme i dagevis. Du kan opkastes inden for de første 12 timer. Diarré kan også opstå.

"Jeg var 20 gange mere træt efter at have slidt roofie, end jeg var efter at have født," sagde Jada. 

Krista følte sig meget syg. "Jeg var syg i fem dage og måtte sove hele tiden," sagde hun. "Det var ligesom influenza, kun værre. Jeg kastede op om morgenen. Jeg var så træt hele tiden efter og havde varme blink. Det var forfærdeligt." 

På grund af hukommelseszapping-effekterne har du måske kun vage minder om seksuel aktivitet.

Der kan også være fysiske tegn. Rapisten har til hensigt at tvivle på dine egne minder. Hvis du har nogen mistanke om, at du har smidt et voldtægtstab og er blevet voldtaget, tøv ikke med det: Gå til en nødsituation og fortælle lægerne der. De er uddannet til at hjælpe dig uden dom; de kender virkningerne af voldtægt medicin og kan teste for deres tilstedeværelse i dit blod. De kan også kontrollere tegn på voldtægt og andet misbrug, såvel som tegn på gerningsmanden kan have forladt sin identitet.

Hvad du kan gøre for at beskytte dig selv  

Her er nogle tips til at beskytte dig selv mod voldtægt:

  • Lad ikke nogen få dig en drink. Gå op til baren med enhver, der byder på at købe dig en, og lad aldrig drikken være ude af din synsvinkel. Tag helst drikken direkte fra bartenderen eller serveren selv.
  • Lad ikke din drikke stå uden opsyn- ikke engang i et sekund.
  • Vend ikke ryggen på din drink mens det sidder på et bord eller en bar. Hold det i hånden foran din krop til enhver tid. Hold det i det mindste foran dig og i din synsfelt.
  • Antag ikke, at du er sikker, fordi du drikker en alkoholfri drikkevare. En potentiel voldtægt kan ikke fortælle en almindelig sodavand eller vand fra en blandet drikke.
  • Drikke ud af flasker eller dåser, når det er muligt. De er hårdere mål for hurtig slip.
  • Lad ikke en ven se din drikke for dig, medmindre du ved og stoler på ham meget godt. Selvom du er sikker på, at han aldrig ville glide dig til et tag, kan han måske ikke se din drink så godt som han skulle.

Et forsigtighedsord: Du er ikke immun

Tror du ikke behøver at bekymre sig om voldtægt fordi du er mand? Tænk igen. Ofre for voldtægt er typisk kvindelige, men kriminaliteten kan og sker for mænd, og mænd er ikke altid gerningsmændene. Nederste linje: Hold din drink og dine venner tæt og gå efter hjælp, hvis du tror du måske har været drugged og / eller angrebet.

1

About

Check Also

5 måder at håndtere jalousi i dit forhold

Så, du har en kæreste eller kæreste, og det ser ud til at gå godt. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2