Home / Teenagere / Sådan er Street Smart – Tips til at forblive foran spillet

Sådan er Street Smart – Tips til at forblive foran spillet

Tror du, du er gade smart? Selvom du er en wiz i skolen, kan du stadig være uklar når det kommer til at komme fra punkt A til punkt B (og derefter sikkert navigere rundt om punkt B, når du kommer derhen).

Bliv ikke fanget på et mærkeligt sted uden disse grundlæggende sikkerheds tips. Det kan være forskellen mellem at gøre det hjemme og blive kidnappet (Eller, du ved, bare at miste din tegnebog.)

Ung woman sitting on the floor looking at map on laptop

Westend61 / Getty Images

Før du går ud i et ukendt område, skal du gå til Google Maps for at kortlægge din rejse og udskrive den. (De har anvisninger for kørsel, gå, tage offentlig transport - selv cykling i nogle byer.) Du kan også bruge din GPS til at kortlægge ruten også. Sørg for, at placeringstjenesterne er tændt på din telefon, bare hvis du går tabt.

02
af 10

Ved, hvor dine ting er

Kvinde checking her purse, Paris, Ile-de-France, France

Fabrice LOUOUGE / Getty Images

Forlad aldrig din taske, rygsæk eller indkøbsposer. Bær din tegnebog i din forreste lomme (ikke din baglomme) eller i en pung, som du holder tæt på din krop. Lav en mental notat af alle dine essentials - som din telefon og din tegnebog - og sørg for at du har dem altid. En sjov dag ud kan blive den værste hovedpine nogensinde, hvis du er klar over, at du har forladt noget bagved (eller værre, hvis en pickpocket scoops det op).

03
af 10

Bær altid din telefon

Mobil

Jeff Turner / Flickr / CC BY 2.0

Forlad aldrig hjem uden din mobiltelefon: Det er din livline, hvis du går tabt, og det kan forbinde dig med politiet i tilfælde af en nødsituation. Sørg også for, at dine telefonnumre "I tilfælde af nødsituation" er programmeret til din telefon med en særlig "ICE" kode, der angiver, at politiet skal ringe til dem, hvis du bliver skadet. Hvis du ikke har en telefon, så sørg for at du rejser med en, der gør.

04
af 10

Stol ikke på (næsten) nogen

Teenage Girl Sleeping On The Street Being Given Money

Daisy-Daisy / Getty Images

Du behøver ikke være paranoid over enhver fremmed, du ser, men vær opmærksom på, at der er dårlige æg i hver by. Hvis en venlig fremmed forsøger at engagere dig i en kedelig samtale, kan deres partner bruge øjeblikket til at stjæle din taske. Hvis nogen nærmer dig en sobhistorie om, hvordan de tabte deres togbillet, forsøger de næsten helt sikkert at scam dig ud af dine penge.

05
af 10

Vælg dine gader smart

gyde

Ace Armstrong / Flickr / CC BY-ND 2.0

Hvis du har valget mellem en travl gade og en øde, skal du altid vælge den travle. Muggers er mere tilbøjelige til at angribe på mørke, tomme fortove end på dem med en skare. Plus, hvis der sker noget på en travl gade, er der åbne butikker at løbe ind og folk der kan høre dine råber.

06
af 10

Rejse i pakker

Entusiastisk friends taking selfie on bus

Caiaimage / Sam Edwards / Getty Images

Hvis du kan hjælpe det, skal du ikke gå overalt - især et ukendt sted - uden en ven eller to. Hvis du skal gå ud alene, skal du fortælle nogen præcis, hvor du skal være.

07
af 10

Lad ikke din musik dræbe dig ud

Hår, Headphones

Sascha Kohlmann / Flickr / CC BY-SA 2.0

Der er ikke noget galt med at lytte til din iPod, mens du går rundt i byen, men hold den i et lavt volumen, så du stadig kan høre forbipasserende biler og fodgængere. Zoning ud sætter dig i fare for ulykker, angreb og almindelig gammel går tabt. Dette gælder også for tekstning, mens du går. Må ikke gøre det. Hold hovedet op og vær opmærksom på de mennesker og ting der foregår omkring dig.

08
af 10

Ignorer alle Jerks

Troubles in the relationship

Mixmike / Getty Images

Hvis nogen katteler eller råber noget på dig, skal du bare fortsætte med at gå. Der er ingen mening i at gøre en dum kommentar til et argument eller værre. Hvis de fortsætter med at chikanere dig, eller hvis de følger dig, skal du enten gå ind i en butik og fortælle nogen eller tage telefonen ud og ringe til politiet.

09
af 10

Må ikke være en telefon zombie

lommetyveri from the bag of a young woman outdoors

ViewApart / Getty Images

Telefon zombier er så engageret i deres samtaler eller super vigtige tekster, at de ikke ser, hvor de går. Ikke alene er de lette mål for lommetyver og muggere, de løber også risikoen for at kollidere ind i andre telefonzombier.

10
af 10

Når i tvivl, Kør og råb

Kvinde screaming in city

Tara Moore / Getty Images

Hvis du følger tipsene på denne side, er det ret usandsynligt, at der vil ske noget forfærdeligt med dig derude. Men hvis nogen forsøger at angribe dig, er din bedste mulighed at gå i flytilstand: Kør væk så hurtigt som du kan, mens du skriger på hovedet og se efter åbne butikker eller folkemængder, der skal løbe ind. Din angriber er langt mere tilbøjelige til at få dungen derude end at følge dig.

Artikel opdateret af Keisha Howard

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 62