Home / Teenagere / Nyttige tips om, hvordan man udvikler tillid til familierelationer

Nyttige tips om, hvordan man udvikler tillid til familierelationer

Nyttige tips om, hvordan man udvikler tillid til familierelationer

Jeg lærte en stor lektion om tillid til familier for mange år siden, da jeg arbejdede sammen med en familie, hvor faren havde brudt sin kone og deres barns tillid på en stor måde. Jeg vil ikke gå ind i detaljerne i situationen, men det var smertefuldt for alle berørte. I starten kunne ikke far forstå, hvorfor han pludselig blev offentligt fjende nummer en hjemme i et stykke tid. Han havde skjult adfærd fra sin familie, og da denne adfærd kom på lys på en meget offentlig måde, blev hans familie ødelagt, og det resulterede næsten i skilsmisse og fremmedgørelse.

Da denne familie (og som det viste sig, en anden familie med en involveret parti) klarte bedrageri og dens efterfølgelse, føltes der fra chok til vrede og fra vantro til ødelæggelse. Hvad hele tanken var en glad og solid familie endte ikke med at have et solidt fundament overhovedet. Alle involverede følte sig forrådte, selv faren, der havde svært ved at forarbejde, hvorfor alt syntes at ændre sig til værre.

Med tiden tog far fat på hans adfærd og dens indvirkning på familien. Den gode nyhed er, at da de reagerede på familierådgivning og læste nogle nyttige bøger sammen, begyndte far at lave nogle ændringer, der førte til et langsomt men stabilt afkast af tillid og gode følelser. For det meste har familiemedlemmerne helet nu et årti og en halv senere, men der er stadig nogle dvælende konsekvenser. Familiemedlemmerne fortæller mig, at nogle gange når stresset udvikler sig, vender nogle af følelserne tilbage.

Der er få flere vigtige elementer i familiesucces, end at have relationer opbygget på grundlag af tillid. Forfatter Stephen M.R. Covey, der skrev bogen Fortrolighedshastigheden, antyder, at hvert forhold forbedres, når tillidsniveauet er højere. Ifølge Covey, når tillid er overtrådt, er der en "tillidsskat", der påvirker forholdet negativt.

Men når tillid er demonstreret og tjent, er der et "tillid udbytte", der får relationer til at blive dybere og mere sikre.

Oprettelse og vedligeholdelse af tillid

I Hastigheden af ​​tillid, Covey antyder, at grundlaget for tillid findes i to nøgleelementer: karakter og kompetence.

Inden for tegnkomponenten identificerer han to undergrupper: integritet og hensigt. Integritet antyder, at en person er internt konsekvent; at han eller hun går i tale. Hensigten er mere subtil men vedrører motiver. Når en person har rene motiver og kommunikerer dem, stoler det på at vokse. Hvis der er skjulte dagsordener, resulterer en tillidsskat.

Kompetencekomponenten består af to andre elementer: evner og resultater. Evner er de talenter, holdninger, færdigheder og viden, som en person bringer til et forhold. Resultaterne er dybest set en persons track record og evnen til at opnå ønskede resultater.

Så i en familieverden kan en far fastslå sin integritet ved konsekvent at øve det, han prædiker. Han er et godt eksempel og er konsekvent i sin tilgang. Han formidler hensigt ved at være gennemsigtig og tager tid til at forklare familien, hvorfor han træffer de beslutninger og valg, han laver.

1

En far demonstrerer kompetence gennem effektiv disciplin, er en sand og principiel leder hjemme og løser problemer. Succesfulde dads engagerer sig i nogle "videreuddannelse" for at holde deres færdigheder skarpe. Dads, der er forpligtet til at opnå resultater, vil fejre succes med familien og vil fokusere på resultaterne af familieliv og processerne.

Covey deler også indsigt i tretten centrale opførsel, der bygger tillid til relationer. Disse omfatter:

 • Tal lige - være klar og ærlig og efterlade det rigtige indtryk
 • Demonstrere respekt - anerkende de forskellige familiemedlemmers indre værdi og behandle dem i overensstemmelse hermed
 • Opret gennemsigtighed - være åben, ærlig og verificerbar
 • Ret uret - erkender, hvornår vi laver fejl og forsøger at undskylde og gøre tingene rettigheder, når vi ødelægger
 • Vis loyalitet - viser loyalitet over for vores familiemedlemmer, uanset om de er til stede
 • Lever resultater - har et godt resultat eller produkt i slutningen af ​​vores indsats
 • Bliv bedre - genkend hvor vi skal forbedre og derefter gøre en indsats for at forbedre vores færdigheder
 • Konfronter virkeligheden - tager de hårde problemer hovedet på og på en retfærdig måde
 • Afklare forventningerne - være klar over, hvad vi forventer af andre og sørg for, at vi forstår, hvad andre forventer af os
 • Øvelse ansvarlighed - holde os ansvarlige for hvad vi gør og hjælpe andre lære at være ansvarlig for deres valg også
 • Lyt først - sørg for, at vi tager dig tid til at lytte og forsøger virkelig at forstå andres ord og følelser, før vi reagerer
 • Hold forpligtelser - hold de løfter vi laver og undgå lovende ting, som vi ikke har vilje til at følge igennem
 • Udvid tillid - delegere opgaver og ansvar til vores familiemedlemmer, når de er klar

Gendannelse af tillid

Når tillid er blevet overtrådt, som det er tilfældet for min ven, tager det en omdrejning af indsatsen for at opføre sig på troværdige måder. For eksempel måtte min ven virkelig forpligte sit hjerte og sjæl til sin kone og hans børn på nye måder. Han var nødt til at lave og holde løfter og lægge sine egne behov ud og ønsker at vise sin familie at han kunne have tillid til.

Da tiden er en stor helbreder, måtte han være tålmodig og give folk tid og rum til at helbrede og derefter begynde at stole på igen. At lære tålmodighed er en rigtig nøgle til at genskabe tillid til en familie

En mand kan tænke på tillid som en følelsesmæssig bankkonto, hvor han foretager indskud og tilbagekøb. Udbetalinger sker, når tillid er overtrådt, og indskud foretages, når løfter laves og opbevares. Ved at fokusere på at foretage flere indskud og ikke lave tilbagekøb, kan relationer af tillid genoprettes.

Ingen relationer er vigtigere end dem i vores familier. Når vi arbejder for at etablere og opretholde tillid og at genoprette den, når den er gået tabt, vil vi styrke relationer og skabe positive minder, som vil vare i livet.

Og da vi modellerer disse adfærd for vores børn, vil de vedtage vores arv af tillid til deres egne relationer nu og senere.

1

About

Check Also

Hvordan forældre kan hjælpe unge voksne, når en romantik slutter

 Gæstekolonnekisten Randi Mazzella er freelance skribent og mor til tre. Hun skriver primært om forældre, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 36