Home / Teenagere / Hvad er Slet Shaming?

Hvad er Slet Shaming?

Hvad er Slet Shaming?

Har du hørt udtrykket "slampe shaming", og du spekulerer på, hvad det betyder? Eller måske er du bekendt med udtrykket, men du spekulerer på, hvorfor det er blevet sådan et hot button problem? For så mange piger og kvinder i dag, at blive mærket en "slampe" er blevet en slags skarlet brev, som de skal bære, hvilket manifesterer sig i et tarnished omdømme, at de ikke kan ryste. 

Hvad er Slet Shaming?

Slumring er, når kvinder stigmatiseres, kritiseres og endda udstødes på grund af deres handlinger eller et renommé for at være promiskuøse, dressing på en provokerende måde eller i grunden at gå imod de forventede sociale normer for seksualitet for kvinder.

Kvinder er hårdt dømt og disparaged fordi de opfattes at handle, opføre sig og klæde sig på en seksuel måde, som andre anser for upassende og unladylike. 

Hvorfor er Slet Shaming et sådant problem?

Når det drejer sig om slam shaming, er det vigtigt at forstå, hvorfor denne type etiket kan være en denigrerende, nedværdigende og skadelig kategorisering med langvarige konsekvenser for både piger og kvinder. Mens du måske tror, ​​at denne type behandling er ufarlig eller ikke så stor af en aftale, har slutter shaming mange negative konsekvenser, som du bør være opmærksom på.

1. Kvinder står over for en dobbelt standard

Mens mænd ofte roses, romantiseres og respekteres for deres intime handlinger og seksuelle sammenhæng, modtager kvinder den modsatte behandling af samfundet som helhed. Mænd er mærket som playboys, spillere og serielle datere, der beundres af deres jævnaldrende på grund af deres promiskuøse seksuelle adfærd, mens kvinder er mærket som sluts.

Men kvinder bør ikke være bange for at omfavne deres seksualitet meget ligesom deres mandlige modstykker, og derfor er slutter shaming sådan en dobbelt standard og sexistisk besked. Kvinder bør ikke latterliggøres, foragtes eller afvises, fordi de er i kontakt med deres seksualitet, og alligevel slør shaming gør denne type grusom og uretfærdig behandling helt acceptabel.

 

2. Kvinder bliver ofte mobbet online 

Slør shaming er også et problem specifikt for piger og kvinder i dag på grund af sociale medier. Denne type offentligt forum gør det muligt for kvinder at udtrykke sig, men når det kommer til at sende et billede på Instagram i en sexet badedragt, der udgør en provokerende måde, eller endda gør sexede ansigter på Snapchat, kan kvinder modtage tilbageslag fra venner, tilhængere, og fremmede både på grund af denne type "upassende" adfærd. Og mens piger og kvinder skal være fri til at være sig selv, ser det ud til, at de ikke kan krydse linjen til sexet uden kritik og skamme fra deres sociale cirkel og hinsides. Kvinder er ofte ofre for online mobning, og om disse kritikere er under anonymitet eller ej, gør denne type forum det acceptabelt at gå op på kvinder, kalde dem sluts og demean dem i dette offentlige rum. 

3. Dette mærke kan have direkte konsekvenser

Når en pige eller kvinde er mærket en lur, kan denne form for denigrerende klassifikation have varige negative konsekvenser for hende. For eksempel, hvis en pige antages at have været seksuel i en vis form med nogen i hendes skole, kan hun mærkes som en sluse i de kommende år. Og om disse seksuelle handlinger endda forekommer eller ikke er ulige, da det simpelthen er troen på, at en pige er en sløvder, der kan skabe denne type omdømme, der er svært at ryste.

1

Endnu værre har udbredelsen af ​​slam shaming gjort det lettere for andre at bebrejde offeret i mange forskellige uheldige situationer. For eksempel, hvis en kvinde udnyttes seksuelt, har slampe pludselig gjort det mere acceptabelt at insinuere eller åbenlyst angive, at kvindens tøj, tilbagetrækning, nedre tatovering eller et andet aspekt af hendes personlighed har gjort seksuelle overtrædelser , vold eller forseelse mere forståeligt eller forestående.

Hvordan kan du hjælpe med at stoppe slam Shaming?

Det første skridt i at sætte en stopper for slutter shaming er at gå på defensiv til støtte for kvinder i dag, der modtager denne slags label. Det er også vigtigt at fortælle piger og kvinder, at der ikke er noget galt med at omfavne deres seksualitet, og de bør være stolte af, hvem de er og stolte over at udtrykke sig på enhver måde, de gerne vil have uden frygt for tilbageslag.

Det er på tide at slippe slampen stigma og champion kvinder, der er fri til at være sig selv. 

1

About

Check Also

Sådan overvinder du at være offeret og gerningsmanden af ​​peerpress

Peer press er en ting, som alle teenagere har til fælles. Du kan ikke undslippe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 73