Home / Tatuoinnit ja lävistykset / Turvallisuusopas oikein venyttämällä ja mittaamalla lävistyksiä

Turvallisuusopas oikein venyttämällä ja mittaamalla lävistyksiä

Turvallisuusopas oikein venyttämällä ja mittaamalla lävistyksiä

Jos olet kiinnostunut venyttämällä lävistyksiä, on turvallisia tapoja tehdä se ja sitten on vaarallisia tapoja. Tietäen, mitä vaihtoehdot ovat ja mitä eroja niiden välillä auttaa sinua selvittämään, mikä tapa on paras lävistyksesi.

Mikä on venyttely?

Venytys, joka tunnetaan myös mittauksena, on prosessi, jolla lisätään lävistysreiän kokoa (fistula). Se on tyypillisesti asteittainen prosessi, joka voi kestää useita kuukausia tai jopa vuosia halutun ulottuman koon saavuttamiseksi.

Miksi ihmiset tekevät sen?

Ihmiset, jotka haluavat venyttää lävistyksiä, tekevät niin eri syistä. Monet heimojen jäsenet venyttävät lävistyksiä kulttuurisen ja sosiaalisen aseman symboleina. Länsi-sivilisaatioissa se tehdään ensisijaisesti koristeluun, vaikka osa on venyttelyä, joka vaikuttaa vetoomukseksi kaikkien meistä piilossa olevaan ensisijaiseen kiireeseen. On mahdollista, että tällaisten muinaisten kehon muutosten etsiminen on seurausta henkilöstä, joka tappaa jonkin verran lepäävän primitiivisen geenin, mutta se on vain spekulaatiota.

Venyttelyasetukset

On olemassa useita erilaisia ​​menetelmiä, joita voidaan hyödyntää lävistyksen venyttämiseksi. Seuraavat ovat yleisimpiä:

  • suippo
  • Painot
  • Scalpelling
  • teippiä
  • Ihon punka

Valmistautuminen venytykseen

Yksi asia, jota on ehdotettu helpottamaan pehmytkudoksen joustavuutta ja helppoa venyttämistä, levittää lämpöä ja hieronnia alueelle oliiviöljyllä verenkierron edistämiseksi ja pehmentää ihoa ennen venyttämistä.

Vähemmän traumaa kudokseen venytyksen aikana johtaa lyhyempään paranemisaikaon.

Mittata asteittain

Useimmissa tapauksissa turvallisin tapa venyttää lävistyksiä on hitaasti ja vähitellen. On erittäin tärkeää, että fistula on täysin parantunut ennen kuin yritetään minkä tahansa venyttää. Jos mittaat missä tahansa välillä 18 ja 12, on yleensä turvallista venyttää kahta mittaria kerrallaan.

(ts. 16 - 14). Kuitenkin kun saavutat 12 mittarin, venytykset tulevat paljon suuremmiksi kullekin mittarille. Jos haluat nähdä eri mittalaitteiden koon, katso mittauskaaviota. Siinä vaiheessa sinun kannattaa venyttää yksi mittari kerrallaan. Enemmän kuin tämä voi johtaa repeämiseen ja arpeutumaan.

On myös erittäin tärkeää, että varmasti odotat yhden venytyksen parantuvan kokonaan ennen venyttämistä uudelleen. Riippuen venytyksen koosta ja kehon kyvystä parantaa, se voi kestää viikkoja tai kuukausia, jotta se olisi valmis tekemään uudelleen toimenpiteen.

1

Vaikka sitä ei suositella, voit nopeuttaa mittausmittarin kokoa leikkaamalla tai iholla. Varmista, että tutkimme näitä vaihtoehtoja täysin ennen kuin päätetään kumpaakaan niistä.

Se kutistuu takaisin?

Jos venytät lävistyksiäsi ja päätät, ettet enää pidä siitä, kertoimet eivät ole sinun mielessäsi, että se kutistuu takaisin normaalikokoon. Kun venytät lävistyksiä, sinun on varmistettava, että olet valmis siihen, että se on pysyvä. Kuitenkin on aina mahdollista, että se voi palata normaaliin kokoon, mutta se riippuu muutamasta eri tekijästä:

  • Stretchin koko - Mitä suurempia menetät, sitä vähemmän on todennäköistä, että se palaa alkuperäiseen kokoonsa. Yleensä 2 mittaria on käännetty "palautuspisteenä", mikä tarkoittaa, että kun olet venytetty niin kaukana, se ei palaa.
  • Pidennysajan pituus - Jos lävistyksiäsi on venytetty muutaman vuoden tai kauemmin, se on melko hyvä ja todennäköisesti ei tule kutistumaan.
  • Miten se oli venytetty - Jos lävistyksiä venytettiin liian nopeasti, varsinkin jos tuloksena syntyi arpikudos, se ei todennäköisesti palaudu kovin helposti. Jos se tehdään skalpella tai ihon puns, se varmasti ei kutistu.

Mahdolliset komplikaatiot

Jos turvaohjeita ei noudateta, on joitain ongelmia, joita voi esiintyä.

Puhallus voi tapahtua, jos venyttee liian aikaisin ennen kuin fistula on täysin parantunut. Verenvuoto ja arkuus ovat yleisiä, mutta ne voivat jatkua kauemmin kuin tarpeen, jos venytät liian pitkälle tai liian nopeasti. Infektiot voivat kehittyä, jos lävistyksiä ei puhdisteta säännöllisesti tai asianmukaisesti tai jos käytetään väärin koruja. On tärkeää, että olet erittäin varovainen ennen kuin jatkat mitään venytystä, ja se on aina paras jättää ammattilaisille - älä yritä tehdä sitä itse.

Hoito ja parantaminen

Hiljattain venytettyjen lävistysten parantuminen on hyvin samanlainen kuin uuden lävistyksen parantuminen, mutta se vaatii lisää TLC: tä. On erittäin tärkeää pitää se puhtaana ja antaa sille tilaisuus "hengittää". Merisuola saippuaa on myös tärkeä, jotta infektio pysyy kehittymässä.

Oikea koru

Riippumatta siitä, kuinka houkuttelevat pistokkeet ovat ja kuinka paljon haluat käyttää pistotulppia, ne eivät ole suositeltavia paranemisprosessin aikana. Heillä on taipumus tukahduttaa lävistykset, erityisesti O-rengasta pitävä puoli. Jos pistoketta on käytettävä, poista se O-rengas aina, kun puhdistat lävistyksiä. Muuten on parasta, että pidät CBR: n, pyöreän barbellin tai lihasunnelin, joka ei vaadi o-rengasta. Kun lävistys on täysin parantunut, voit vaihtaa pistokkeeseen, jos haluat.

Parantumisvaiheiden aikana ei ole suositeltavaa tai turvallista käyttää hopeaa, kultaa, orgaanista, muovia, lasia tai luuja koruja. Nämä materiaalit ovat omiaan aiheuttamaan ärsytystä ja infektioita ei-toivotuissa lävistyksissä. Vain kirurgista ruostumatonta terästä, niobia tai titaania tulisi käyttää minkä tahansa uuden tai juuri venytetyn lävistyksen paranemisen aikana.

Odottamisen arvoista

Jos venytät huolellisesti ja hitaasti, kaikki on sen arvoista loppuun asti. On vaikeaa olla kärsivällinen tämän prosessin kautta, ja jos olet sellainen henkilö, joka tarvitsee instant-tyydytystä, niin tämä ei ehkä ole hyvä vaihtoehto sinulle.

Ennen kuin päätät venyttää lävistyksiäsi, varmista, että olet 100% myönteinen, että tämä on mitä haluat. Useimmissa tapauksissa venytys on pysyvä, joten se ei ole päätös, joka olisi tehtävä kevyesti. Ja koska on olemassa useita asioita, jotka voivat mennä pieleen, jos sitä ei tehdä kunnolla, katso ammattihenkilö ja anna heidän auttaa sinua venyttämään turvallisesti.

1

About

Check Also

4 tyypit suu lävistyksiä

Lävistykset suun sisällä ovat hyvin erilaisia ​​kuin ihon. Heillä on oma riskiryhmä, jälkihoidon ohjeet ja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 87