Home / Татуировки и пиърсинг / Всичко за септурните пиърсинг

Всичко за септурните пиърсинг

Всичко за септурните пиърсинг

Пиърсиите на септумите се наричат ​​след частта на носа, където се намират. Вашата преграда е тънка стена на хрущяла, която тече в центъра на носа ви, разделяйки дясната и лявата ноздри. Пробиването на преградата, обаче, не прониква в хрущяла, а в по-мекото пространство на тъканта точно под преградата. Пиърсистите често го наричат ​​"сладкото място".

Болката от получаване на преграда на преградата се различава от всички, но без съмнение ще ви накара да разкъсате.

Това не означава, че плачете, това е естествен отговор на вашата нервна система, която неволно излъчва сълзи, когато носът ви е притиснат или пробит, дори и да не е особено болезнено.

Излишно е да казвам, че носът е мръсно място. Постоянното присъствие на бактерии може да затрудни лечението на преграда на преградата, така че поддържането на носа ви чист (буквално) е от съществено значение. Ако имате сезонни алергии или сте предразположени към настинки в определени периоди от годината, може да не искате да претърпите преграда през или през това време. Ако имате тежки алергии или сте склонни към инфекции на синусите, може да се наложи да избегнете напълно този пиърсинг.

Едно от предимствата на перфорацията на септума е, че с подходящите бижута (обикновено кръгъл мрян) лесно може да се скрие, като просто завъртите бижутата и позволите на краищата да почиват вътре в носа. Размерът на бижутата и топките в краищата обаче биха могли да повлияят на способността ви да дишате през носа си, когато правите това, така че е нещо, което да имате предвид.

Преградата за преграда заобикаля този конкретен проблем, но не е толкова привлекателна, когато е видима.

Стартовата бижутерия може да бъде малка от 18 габарит, но 16 и 14 габарит костюм пълни носа много по-добре. Пиърсингът може да бъде опънат до по-голям размер, ако желаете.

Разликата между септума и ноздрите

Nostril пиърсинг са много прости, без много болка.

Това е времето за излекуване, което може да бъде трудно поради всички микроби и бактерии, които някога се срещат в носа. Както при пиърсиите на септурите, алергиите и настинките могат да влошат това. Издуването на носа ви ще бъде трудно по време на лечебния процес, но не и невъзможно. Важно е, че сте много внимателни, за да поддържате този пиърсинг изключително чист, както вътре, така и навън, за да избегнете инфекция.

1

Докато перфорациите на преградата проникват в централния носов хрущял, пиърсиите на ноздрите проникват в мекия хрущял, който обгражда външната част на носните проходи. Пиърсингът може да се постави навсякъде по ноздрите, дори в гърдите, но носната анатомия на всеки човек ще направи различни места да изглеждат по-добре или по-лошо. Преди да изберете този тип пиърсинг, не забравяйте да сте сигурни, че харесвате начина, по който изглежда. 

Ноздрите или пиърсингът могат да бъдат проследени обратно към Библията, индианските племена и накрая до Индия, където булките носят красив пиърсинг, за да символизират сватбата си. Носенето на ноздрите също се носи от родните племена в Южна и Северна Америка и остава много популярен избор за лицев пиърсинг. 

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 82