Home / Sko / Tror du, du er en skofanatiker? Test din viden om, hvad en pumpe er

Tror du, du er en skofanatiker? Test din viden om, hvad en pumpe er

Tror du, du er en skofanatiker? Test din viden om, hvad en pumpe er

Pumper, også kendt som hofte sko, er en af ​​de mest populære stilarter af kvinders sko, og de er også en af ​​de sværeste at definere. I deres mest basale form har pumper lukkede tællere og en udskæringslinje, der viser hele toppen af ​​foden, der starter ved tåboksen. En klassisk pumpe har en sømløs vamp og er lavet uden snørebånd, spænder, stropper eller bånd.

Imidlertid har mange pumper skarpe tæer, som det ses på billedet, åbne tæer, spidsede tæer, afrundede tæer, ankelbånd og andre udsmykninger, og de kan have hæle af forskellig højde og typer, dvs. en stilethæl, en killinghæl, en stablet hæl eller en kil.

Historie

I dag er udtrykket "pumpe" udelukkende brugt til at beskrive kvinders sko, men mænd var de originale bærere af stilen. Den såkaldte "opfindelse" af pumpen er bredt omtvistet. Nogle historikere mener, at pumpen er udviklet fra chopiner: platformsko, der nåede op til mere end 20 inches i højden, som var populære blandt velhavende aristokrater, før de blev populært blandt prostituerede. Andre siger, at pumpen stammer fra Det Nære Østen og blev oprettet som mandlige rytterfodtøj, der bedre greb omstiveren, hvilket stadig fremgår i dag i cowboy støvler.

Mænds og kvinders sko var ret ens i stil frem til midten af ​​1600'erne. Derefter splittede de: Mænds sko længede sig mod den praktiske side, mens kvinders sko blev lavet af luksuriøse materialer, som silke og fløjl og dekoreret med udsmykninger. Pumper er ikke praktiske sko, men de var endnu mindre praktiske i løbet af denne tid. De var indbegrebet af en luksus vare.

At eje et par betød, at du havde midlerne til at have råd til sådan en lunefuld overbærenhed.

Pumpen forsvandt næsten i begyndelsen af ​​1800'erne. Politiske revolutioner i USA og Europa afviste pomp og omstændigheder af royalty, og det omfattede mode. Pumpen var ikke mere trendy på kvinders måde, og ballet slippers var nu i stil.

Tøfler-stilen falmede i uklarhed i midten af ​​1800-tallet, og pumpen var tilbage. Forstærket med messinghæl, kan pumper være højere end nogensinde før. I Europa blev disse sko kendt som hofte sko. Stateside, de var kendt som pumper.

Pumper, som vi kender dem i dag, stammer fra anden verdenskrig. Sko designer Roger Vivier, der arbejdede for Christian Dior, designede den tre-tommers stilethæl i 1954. Denne nye stil var meget mere glamourøs end de praktiske retsko, der havde regeret øverste over det sidste århundrede.

Siden da har pumpen hoppet ind og ud af fashion spotlighten, men det har altid været en meget vedvarende stil.

1

Fordele og ulemper

Pumper tilføjer en øjeblikkelig luft af glamour til ethvert outfit, hvad enten det er formel eller afslappet. Ud over at gøre bæreren til at virke højere, justerer de arbejdsstillinger og fremhæver kalve, skinker og bryst. Pumper forlænger benet og gør fodens bue mere defineret.

Disse sko arbejder for næsten alle lejligheder, men de er ikke de slags sko, der skal bæres hver dag. Pumper kan forårsage alvorlige problemer, herunder hypertension, skelet og muskelspørgsmål, smerte og hævelse, hamertæer, bunioner og lændesmerter. De er heller ikke de nemmeste sko at gå i, hvilket gør bæreren mere tilbøjelig til at falde, forstuvninger og brud.

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =