Home / Sko / Hvad er en eyelet? Find ud her

Hvad er en eyelet? Find ud her

Hvad er en eyelet? Find ud her

Et øje er et hul, der er stanset i skos øverste, der tillader snørebånd at blive gevindskåret. Eyelets forstærkes almindeligvis med en metal- eller plastgummibelægning, der dækker hullerne og forhindrer udslettning. De giver også en glat overflade, hvorigennem snørebåndene nemt fodres og er væsentligt ansvarlige for at holde skoene sammen og på foden.

I deres enkleste form er øjne huller.

Uanset om de er forstærket med en plast eller metal gummibelægning afhænger af skoens stil. Visse sko, som sneakers eller klædesko, er lavet af læder og vil ikke skille sig fra hulhullerne, derfor behøver de ikke en hylstre, men en sko lavet af lærred eller lignende stof vil sandsynligvis svinge og har brug for det ekstra forstærkning.

Eyelets vises ikke bare i fodtøj. Ethvert tilbehør eller en beklædningsgenstand, der indeholder snørebånd, vil sandsynligvis være forsynet med hylstre, som en snor, der strammer eller løsner hætten i en sweatshirt eller en blonder-lukning af en håndtaske.

Typer af øjne:

  • udstansede: Det stansede øje er den mest almindelige form for øje. Det fremstår sneakers og kjole sko. Øjenet er stanset ind i skoens øvre og er typisk forstærket med en plast- eller metalring. Punched eyelets er den mest undervurderede type eyelets, hvilket gør dem mest egnede til kjole sko. Stadig, selv med forstærkning af en metalkrans, kan hullede eyelets rive ud over tid.
  • svømmehud: Denne slags øje fremstår hovedsagelig i lette dans- og cykelsko, snarere end dagligdags sko. Webbed eyelets er små sløjfer af stof, der er syet ind i skoens øverste. Snørebånd bliver derefter gevindskåret. Fordi øjenlågene er lavet af stof, har de dog en større tendens til at rive ud, hvilket kan forekomme over tid på grund af kraftig brug, eller hvis snørebåndene ved et uheld trækkes for tæt.
  • D-Ring: D-ring eyelets er som den industrielle styrke version af webbed eyelets. De er tunge og de vises i lignende tungt fodtøj, som arbejdstøvler. Sko indeholder sjældent kun D-ring eyelets. De tilføjes normalt til de sidste par rækker af øjne mod ankelen, fordi de gør det muligt for skoen at blive strammere eller løsere for en mere tilpasset pasform.
  • hooked: Ligesom D-ring eyelets vises hooked eyelets typisk inden for de sidste par rækker af øjenlåg. Hooked eyelets kan findes i tilfældigt fodtøj, men de vises oftest i sko som arbejdstøvler, vandrestøvler og skøjter. De er også meget nemmere at blonder end andre slags øjenlåg. Ofte er et fastgjort øje fastgjort til et traditionelt støbt øje, der giver bæreren muligheden for at sno snørebåndene rundt om kroge eller threading dem gennem.
1

About

Check Also

Mest populære Sneakers i Tyrkiet

Når det kommer til sneakers, har tyrkerne fremragende smag. Sneaker butikker går ikke mærke skør …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =