Home / Seksualitet / Er du forvirret om din seksuelle orientering?

Er du forvirret om din seksuelle orientering?

Er du forvirret om din seksuelle orientering?

I offentligheden præsenterer de fleste mennesker sig som en enkelt seksuel orientering. Samfund, familier, vores nærmeste venner og partnere sætter meget pres på os for at vælge en seksuel orientering og holde fast i det. Men privat har mange af os spørgsmål og forvirring om vores egen seksuelle orientering, og ikke kun når vi er yngre.

Hvordan er seksuel orientering bestemt?

Der er mange teorier om, hvordan seksuel orientering er bestemt.

 Teorien nogen tilbyder vil sige så meget om den person, der giver det som det gør om den forskning eller tanke, der gik i at udvikle teorien.

Dem, der abonnerer på teorien om genetisk determinisme, tror på, at vi finder et enkelt "homoseksgen" eller en markør, der bestemmer eller styrer vores seksuelle orientering. En anden teori er, at der ikke findes nogen enkelt faktor, der tegner sig for vores seksuelle orientering, fordi der ikke eksisterer en enkelt faktor. Endnu en teori er, at problemet er at tænke på seksuel orientering som noget fastgjort i første omgang. Nogle teoretiserer at seksuel orientering er en mere eller mindre væske afhængig af individet, og at det ændrer sig ud fra en kombination af natur, pleje og personlige interaktioner.

Forskellige grupper diskuterer også spørgsmålet om, hvorvidt seksuel orientering er et valg. Dette er relateret til debatten om, hvorvidt eller hvor meget seksuel orientering er genetisk, og sådan diskussion har denne ingen enkelt svar og vil sandsynligvis aldrig ende.

Hvordan bestemmer du seksuel orientering?

Forskning er stor, men på individuel plan, hvis du tænker på seksuel orientering som kun et spørgsmål om gener eller kun et spørgsmål om din opvækst, du lukker en række spørgsmålstegn ved, at du skal åbne. Begge disse muligheder tager agenturet væk fra dig.

  I stedet kan det være meget nyttigt at stille dig selv spørgsmål om dine seksuelle følelser og valg. Hvis målet er at være glad og sund, og du forstår allerede, at mennesker i alle seksuelle orienteringer kan være lykkelige og sunde, så skal dit mål være at komme tættere på din egen sandhed, for ikke at finde ud af, hvilken af ​​de samfund du forventer mest nemt at mødes. Alt dette er at sige, at der ikke er en måde for dig at finde ud af det selv. Det er en proces, der tager tid og tarm.

En af grundene til, at mange mennesker kan blive forvirrede og tabte, når de forsøger at "regne ud" deres orientering er, at seksuel orientering er afhængig af ideen om et køn binært. For at finde den orientering, der er "dig", skal du passe komfortabelt ind i enten kønskategorier af mand eller kvinde. Ikke alle os gør det, og ofte er vores orienteringsproblemer virkelig problemer med, hvordan samfundet tilbyder os kun to muligheder for køn, når der faktisk er langt mere end to.

At stille de rigtige spørgsmål

Sommetider er forvirring om seksuel orientering faktisk forvirring om noget helt andet. F.eks. Får jeg e-mails fra folk, der altid har kaldt sig heteroseksuelle, som er i glade og kærlige relationer og nyder det sex, de har, og som undertiden fantaserer om at have sex med mennesker af samme køn.

1

Normalt sender de email for at spørge, om det betyder, at de er homoseksuelle.

Det er et legitimt spørgsmål, men jeg tror ikke, det er nødvendigvis spørgsmålet om de spørgsmål, de beskriver. En anden måde at tænke på dette spørgsmål er at starte med, midlertidigt at skelne mellem begreberne seksuel adfærd (de ting vi gør seksuelt), seksuel orientering (hvem vi gør dem med) og seksuel identitet (hvordan vi føler om os selv og definerer os selv verdenen). I vores liv er disse tre ting relateret, men forholdet er ikke envejs. Så hvad vi gør, definerer vi aldrig fuldt ud, hvem vi er, og de mennesker, vi har sex med, forklarer ikke altid, hvilken slags sex vi kan lide, eller hvordan vi føler om os selv. For at komme tilbage til e-mail-eksemplet ovenfor kan det være nyttigt at forstå, at bare fordi du fantaserer om eller endda lejlighedsvis har sex med en person af samme køn, betyder det ikke, at du "er" en bestemt seksuel orientering eller dig skal tilknytte dig af en bestemt seksuel identitet.

Sådanne enkle svar kan være godt for forskere og politikere, men for resten af ​​os forsøger at lede vores liv, er tingene næsten aldrig så enkle.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er forvirret over min orientering?

Fordi seksualitet rører alle dele af vores liv, er det et meget vanskeligt spørgsmål at svare på for en anden. Som sexpædagoger vil jeg opfordre dig til at gøre et par ting:

Start alene. Tænk ikke på seksuel orientering, ikke som en / eller valgmulighed, og bekymre dig ikke om at finde den rigtige etiket. I stedet forsøger at beskrive dig selv for dig selv, herunder modsigelser (f.eks. Du kan lide kvinder og du kan lide mænd, du kan lide et køn mest, men et andet køn undertiden; når man kigger rundt på lige mennesker, tror du du er mere som dem, bortset fra nogle gange føler du homoseksuelle ). Du kan finde det nyttigt at skrive din egen seksuelle historie.

Se efter lidt støtte. På grund af det sociale pres vil ikke alle i dit liv være åbne for at høre dine spørgsmål. Og det kan faktisk være usikkert for dig at tale med den forkerte person om seksuel orientering. Hvis du har nogen i dit liv, er du sikker på at være sikker på at tale med, se om du kan lave tid med dem. Ellers kan onlinefora, der tillader anonymitet, være et godt sted at starte (sørg for at bruge en anonym email-adresse og undgå at give identificerende oplysninger). Hvis du har en seksuel sundhedsklinik i nærheden af ​​dig, kan de tilbyde rådgivning. Endelig kan en kvalificeret sexterapeut hjælpe med at snakke gennem disse spørgsmål på en måde, der ikke ville lede dig til et svar eller et andet, men støtte dig i at finde din egen sandhed.

Bekræft dit mod. Der er meget lidt støtte i vores samfund til at tænke på dig selv når det kommer til sex eller seksuel orientering. Når du stiller disse spørgsmål om dig selv, gør du også erklæringen om, at du vil være glad, og du er værdig til lykke. Det er dristige udtalelser, der er vanskelige at lave, og når det er muligt, ville det være godt, hvis du kan føle dig godt om, at du tager vare på dig selv på en måde, som ikke alle gør, og mod mange kræfter, der bare vil have du skal overholde deres præferencer og fordomme.

1

About

Check Also

Kæreste foretrækker onani til sex med mig

Min kæreste er, jeg er begge i vores 20'erne, ikke gift, ingen af ​​os har …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1