Home / seksuaalisuus / Pyydä sukupuolta puhumaan kaiken ikäisille lapsille

Pyydä sukupuolta puhumaan kaiken ikäisille lapsille

Pyydä sukupuolta puhumaan kaiken ikäisille lapsille

Sukupuoli ei ole vain nuorille. Aloita keskustelemaan lapsesi kanssa seksistä jo varhain, jotta voit kommunikoida selkeistä, terveistä seksuaalisuusviesteistä. Aloita keskustelu näiden vinkkien avulla.

Kuinka nauti seksistä esikoislapsiesi kanssa

Esikoululaiset ovat uteliaita ja esittävät rohkeita kysymyksiä. Ole yhtä rehellinen kuin pystyt ja muista ilmoittaa vastauksistasi rauhallisella ja luonnollisella tavalla. Ei ole tarvetta toimia järkyttyneenä tai sanoa: "Puhumme siitä, kun olet vanhempi." Käytä sen sijaan seuraavia vinkkejä kommunikoimaan niiden tasolla:

 • Opeta lapsellesi hänen ruumiinsa osia käyttäen todellisia sanoja, kuten penis ja emätin.
 • Käytä kylpylän aikaa tilaisuutena puhua kehosi osista, jotka ovat yksityisiä, joita kukaan muu henkilö - aikuinen tai lapsi ei saa koskettaa.
 • Kun lapsesi kysyy, mistä vauvat tulevat, olkaa rehellisiä. Sinun ei tarvitse mennä yksityiskohtiin tässä suhteessa, mutta huomaat, että vauvat tulevat osaksi naisen ruumista ja osaa miehen kehosta ja että ne alkavat hyvin pieniksi soluiksi, jotka kasvavat vauva äidin sisällä.

Kuinka nauti seksistä keskustelemaan koulun ikäisen lapsen kanssa

Kun lapsesi saavuttaa kolmannen tai neljännen palkkaluokan, sinun on annettava lisätietoja seksistä. Käytä seuraavia vihjeitä seksuaalikeskusteluun kouluikäisten lasten kanssa:

 • Käy paikallisessa kirjastossasi ja tutustu kirjoihin puhumasta lapsestasi seksistä. Tweensin kuusen opas suosittelee Puhutaan sukupuolesta.
 • Kun olet valinnut kirjan, johon olet tyytyväinen, istu alas lapsesi kanssa ja lue se yhdessä. Se on täysin kunnossa nauraa sen läpi. Tämän ei tarvitse olla epämiellyttävä keskustelu!
 • Yritä aloittaa keskustelu ennen lapsesi kysyy seksistä. Lapsesi on parempi saada tosiasiat sinulta kuin kuulla niitä koulubussiin.
 • Pyydä lapsiasi kysymään omia kysymyksiä.
 • Ymmärtää myös, että lisäkysymykset todennäköisesti näkyvät ajan myötä.
 • Harkitse asiayhteyttä, jonka haluat ilmoittaa lapsellesi. Uskotko, että sukupuoli olisi varattava avioliittoa tai rakastavia sitoutuneita suhteita? Aloita nyt yhteys asiaan lapsellesi ja selitä, miksi.

Kuinka nauti seksistä nuoruudessasi

On tärkeää, että seksipuhuu teini-ikäisillesi ennen hän on suhteessa, joka voi mahdollisesti johtaa sukupuoleen. Lisäksi, vaikka teini-ikäisi ei ole eksklusiivisessa suhteessa, pidä mielessä, että paljon seksuaalista toimintaa tapahtuu teini-ikäisten keskuudessa, jotka ovat ei dating tai jotka vain seurustelevat rennosti. Kun keskustelet teini-ikäisten kanssa seksistä, muista:

 • Kerro mielipiteesi syistä. Jos uskot, että sukupuoli on varattu avioliitolle, selitä miksi. Älä vain sano "koska sanoin niin." Anna syy, kuten tietäen, että he ovat turvallisessa suhteessa, jossa toinen henkilö rakastaa heitä ehdoitta ja on kypsä pitämään kestävä sitoutuminen.
 • Laajenna keskustelun laajuutta sisällyttämällä seksuaaliset tapahtumat, joihin ei liity yhdyntää. Esimerkiksi keskustele avoimesti suullisen sukupuolen kontekstista.
 • Keskustele teini-ikäisyydestänne siitä, että hän ei kykene hallitsemaan, mitä seksuaalisesta toiminnasta kerrotaan. Teini-ikäisten on tiedettävä, että heidän ikäisensä voivat näyttää luotettavilta tällä hetkellä, mutta voivat halutessaan jakaa intiimejä yksityiskohtia ystävien kanssa myöhemmin. Tämä on riski, että teini-ikäisen tulee olla tietoinen ennen valitsemalla tulla läheisyyteen toisen henkilön kanssa.
 • Älä unohda puhua suojelusta. Vaikka opettaisit teiniasi odottamaan, on tärkeää tietää, miten, miksi ja milloin käyttää ehkäisyvälineitä.
 • Keskustele sextingistä ja opeta teiniäsi lähettämättä provokatiivisia kuvia verkossa tai liitetty tekstiviesteihin.
 • Keskustele väärinkäyttävien suhteiden varoittavista merkistä, mukaan lukien kontrolloimisesta, omistuksellisesta käyttäytymisestä.
 • Opeta teini-ikäsi, jotta saat enemmän hyötyä siitä, miten toinen henkilö kohtelee heitä kuin ulkonäköä, kuten ulkonäköä, rahaa ja tilaa.
 • Älä pelkää jakaa omia kokemuksiasi, vaikka ne eivät edusta toimenpidettä, jotka haluat teidän teini-ikäisyydestänne.
1

About

Check Also

Ei tänä iltana: Kuinka täysin tapat mielialaa …

Toinen kirjoittaja: Lesli Doares, LMFTVoit miettiä fyysistä läheisyyttä miesten ja naisten välillä lopullisena kosmisena vitseinä. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =