Home / Relationer / Sådan opretholdes relationer mellem tidligere plejebørn

Sådan opretholdes relationer mellem tidligere plejebørn

Sådan opretholdes relationer mellem tidligere plejebørn

Plejepleje er ikke meningen at vare for evigt. På et tidspunkt vil et plejebarn flytte fra plejehjemmet og genforene med fødselsfamilien, tilslutte sig en adoptivplacering eller flytte ind i en anden plejeplacering. Disse træk er ofte meget vanskelige for alle involverede.

En del af plejeforældrene skaber en forbindelse eller tilknytning til børn inden for plejehjemmet. Tidligere plejeforældre kan forblive vigtige for et barn, selv efter at have flyttet hjem med fødselsfamilie eller til et nyt adoptiv- eller fosterhjem.

Selvom det kan være svært for nogle familiemedlemmer at se betydningen af ​​at holde kontakten med de plejeforældre, der plejede deres barn, er det stadig i fosterbarnets bedste interesse for familien at overveje at fortsætte forholdet. Forhåbentlig arbejdede fosterforældrene positivt med fødselsfamilien, og fødselsfamilien vil kunne se betydningen af ​​at opretholde et forhold til fosterfamilien.

Husk: Alle forbindelser er vigtige for et barn. Når et barns tidligere omsorgspersoner synes at forsvinde, kan det sende en besked til den ungdom, at de ikke er elskede, omsorgsfulde eller vigtige nok til at huske.

Her er et par ideer om at opretholde relationer med tidligere plejeforældre:

Hvis den tidligere plejeplacering var en sund og glad placering, bør kontakt ikke være et problem, men hvis der er spørgsmål om, om kontakt er hensigtsmæssigt eller i børns interesse, skal man rådføre sig med barnets terapeut eller socialrådgiver.

 • Korrespondance. Hjælp barnet til at holde kontakten gennem telefonopkald, e-mails eller breve og kort.

 • Sociale medier. Sociale medier kan også være en mulighed for ældre plejebørn. Jeg ved godt, at du er i stand til at holde op med tidligere pleje ungdom via Facebook.

 • Skype. Overvej at bruge Skype regelmæssigt. Rådfør dig med fosterfamilien for en tidsplan, der fungerer bedst for barnet og deres familie.

 • Invitationer til forskellige begivenheder. Husk at invitere tidligere fosterforældre til skoleprogrammer, danseoverskrifter, vokalopstillinger og andre arrangementer, uanset om de er sponsoreret gennem samfundet, skolen eller kirken.

 • Specielle lejligheder. Invitere tidligere plejeforældre til barnets fødselsdagsfest eller gradueringer. Vi har haft glæde af at deltage i sådanne begivenheder til tidligere plejevirksomheder, der fejrer forskellige livsmilestre. Det er en pæn ting at se ungdommen, vi har passet i vores hjem, fortsætter med at vokse, både fysisk og uddannelsesmæssigt.

 • Udflugter ud som en familie. Spørg, om tidligere plejeforældre gerne vil være med i din familie i zoologisk have eller til en picnic i parken.

 • Agenturets sponsorerede arrangementer. Foster- og adoptivfamilier bør overveje at udnytte agenturets sponsorerede arrangementer, såsom ture til zoologiske have, cirkus eller sportsbegivenheder og planlægger at mødes i løbet af. Dette er en god mulighed for situationer, hvor de involverede voksne kæmper for at komme sammen med hinanden, men ønsker at fortsætte et forhold i barnets bedste interesse.

 • Billeder og den åbne deling af følelser.Bare lad barnet have mulighed for at udtrykke følelser om deres tidligere omsorgspersoner. Må ikke blive defensiv eller vred, hvis barnet siger, at de savner deres tidligere plejefamilie. Lad barnet have billeder af familien og andre keepsakes.

  Det kan være svært at holde disse tidligere forbindelser og vedhæftede filer i live, men det gavner børnene. Prøv at blive kreativ i, hvordan kontakten opretholdes. Forhåbentlig vil ovenstående ideer hjælpe med at gnistre andre måder at dit barn kan holde kontakten med dem, han eller hun bryr sig om.

  1

  About

  Check Also

  Unge voksne og ensomhed – Hvor meget bør forældre hjælpe?

  Medierne skildrer ung voksenliv som en tid fyldt med fester, venskab, gode og dårlige datoer …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 7 = 1