Home / Relationer / Hvad er pansexualitet?

Hvad er pansexualitet?

Hvad er pansexualitet?

Du har måske hørt eller læst udtrykket "pansexual" og har været usikker, forvirret og / eller usikker på den nøjagtige definition. Eller du kan undre sig over, hvad forskellen er mellem pansexualitet og biseksualitet og / eller hvordan pansexualitet og polysexualitet adskiller sig fra hinanden. Uanset hvad der er tilfældet, for at virkelig forstå, hvad pansexual faktisk betyder, er det vigtigt for dig at se nærmere på denne seksuelle orientering og seksuelle identitet.

Hvad betyder pansexual?

I den mest grundlæggende betydning betyder pansexualitet, at et individ er fysisk, følelsesmæssigt og / eller romantisk tiltrukket af en person, uanset denne andres kønsidentitet og / eller seksualitet. Med andre ord er du tiltrukket af personen som helhed, og du er tiltrukket af nogen uden at tage højde for, hvordan denne person identificerer og / eller denne persons køn. Faktisk, når du nedbryder ordet "pansexual", vil du bemærke, at "pan" er et prefix, der kommer fra det græske ord, der betyder "alt". Derudover siger mange, der er pansexuelle, at de er tiltrukket af en persons ånd eller sjæl - der er ingen grænser eller grænser for hvem der fanger deres øje.

Hvordan er pansexualitet forskellig fra bisexualitet?

Mens der er en debat om dette spørgsmål, er det blevet sagt, at biseksualitet er et bredere udtryk, der beskriver mennesker, der er fysisk, følelsesmæssigt og / eller romantisk tiltrukket af både mænd og kvinder.

Og når du ser endnu nærmere på ordet "biseksualitet", vil du genkende at præfikset "bi" kommer fra det græske ord, der betyder "to".

Med dette i tankerne kan pansexualitet ses som et mere specifikt og detaljeret begreb, som lader andre vide endnu mere om en persons seksuelle identitet. I særdeleshed er pansexuals ikke kun tiltrukket af mænd og kvinder, men også mennesker med andre seksuelle og kønsidentiteter.

For eksempel kan en pansexual tiltrækkes af en person, der kan identificere som transseksuel eller intersex.

Det er dog vigtigt at huske på, at en, der er bisexuel, ikke nødvendigvis er begrænset med hensyn til hans eller hendes seksuelle, følelsesmæssige og / eller åndelige tiltrækkelse for en anden person. Faktisk er det af denne grund, at pansexualitet siges at falde under paraplyen af ​​bisexualitet. Og på en interessant note er der også mennesker, der bruger udtrykket "biseksuel" simpelthen fordi det er en deskriptor, der er bedre kendt og forstået i visse kredse, men disse mennesker er på ingen måde begrænset i deres attraktion.

Hvordan er pansexualitet forskellig fra polysexualitet?

Hvis du spekulerer på, hvad forskellen er mellem pansexualitet og polysexualitet, er det nyttigt at se nærmere på præfikserne igen. Og mens du ved, at "pan" betyder "alt", skal du bemærke, at "poly" også kommer fra grækerne, og det betyder "mange". Med andre ord er en vigtig skelnen mellem de to, at polysexuals er interesserede i og tiltrukket af mange køn, men ikke nødvendigvis alle.

Hvad betyder udtrykket "væske"?

Når du er interesseret i at lære mere om pansexualitet, er det ikke ualmindeligt at komme på tværs af ordet "væske." Vigtigt er, at de, der identificerer som væske, har en tiltrækkelse for andre mennesker, der kan ændre sig og svinge som tiden går.

1

For eksempel kan en person tiltrækkes af mænd i løbet af sin barndom, men senere finder han senere, at han eller hun er tiltrukket af kvinder. I et ord kan en persons seksuelle orientering overgå og udvikle sig gennem hele livet. Derudover kan de med flydende seksualitet være mere tiltrukket af et køn over en anden, men de er bestemt ikke begrænset på nogen måde. Det er også interessant at bemærke at beskrive ens seksualitet som væske anses for at være et mere moderne udtryk.

Hvad betyder Heteroflexible Mean?

Når man ser nærmere på pansexualitet og hvad det betyder, kan man også se udtrykket "heteroflexible". Specifikt gør denne beskrivende mulighed for at give folk yderligere detaljer og skitsere deres tiltrækning til andre. I grunden er folk, der er heteroflexible, tiltrukket af andre af det modsatte køn på en romantisk, følelsesmæssig og / eller fysisk måde, men de har også en vis minimal attraktion for det samme køn.

Hvad betyder Homoflexible Mean?

Med dette i tankerne bruges udtrykket "homoflexible" til at beskrive folk, der primært er seksuelt, følelsesmæssigt og romantisk tiltrukket af det samme køn, men som stadig har en eller anden attraktion til det modsatte køn også. 

1

About

Check Also

Hvordan finder du en god ægteskabsrådgiver?

At finde en god ægteskab counselor kan virke som en skræmmende opgave. Det er ideelt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 63