Home / Relationer / De-Stress børnebørnene

De-Stress børnebørnene

De-Stress børnebørnene

Sammen med de andre roller, som bedsteforældre spiller, kan de hjælpe børnebørnene med at håndtere den stressede verden de lever i. Til at begynde med kan bedsteforældre være gode til at opdage, hvornår deres børnebørn er under pres. Fordi de normalt ikke ser dem hver dag, kan de bemærke små ændringer i adfærd eller adfærd, som forældre kan savne, fordi de ser dem dagligt. Også nogle bedsteforældre har færre af de distraktioner, der kan holde forældrene i at afhente deres børns stress.

 

Signaler om stress

Børnens reaktioner på stressende begivenheder er meget individualiserede. Stadig er der visse tegn at søge efter. I småbørn og førskolebørn kan grædende, klamrer, separationsangst og regressiv adfærd signalere stress. Ældre børn i skolealderen kan handle og være aggressive, eller de kan blive tavse og trække sig tilbage. De kan klage over vage sygdomme, især mavepine og hovedpine. Deres spise- og sovevaner kan ændre sig. De kan også modstå at gå i skole eller vil slippe ud af sædvanlige skolerelaterede aktiviteter.

Hjemmelavet stress

Livsforandringer kan være stærke stressorer, men det er vanskeligt at forudsige, hvordan et barn vil håndtere sådanne ændringer. Nogle gange vil børn sejle gennem en større forandring, men falde fra hinanden, når de står over for en mindre ændring. Meget afhænger af det enkelte barn og hans eller hendes personlighed og sædvanlige coping-strategier.

Mange gange stress er et resultat af ændringer i en familieenhed.

Se specifikke råd til håndtering af disse udfordrende situationer med børnebørn:

  • Når forældre skilsmisse
  • Når en bedsteforældre dør
  • Når et familiemedlem har kræft
  • Når bedsteforældre skilsmisse

Dyr eller sygdom hos et kæledyr kan være svært for børn at håndtere også. Andre livsforandringer, der kan forårsage stress, inkluderer bevægelse og få en ny søskende.

Husk, at selv positive begivenheder kan være stressorer, da de forstyrrer ligevægten, eller hvad forskere kalder homeostase.

Udenfor kilder til stress

Da bedsteforældre plejer at være familieorienterede, kan vi straks mistanke om familieproblemer, når et barn viser tegn på stress. Sandheden er, at skoletryk og relationer med jævnaldrende er lige så tilbøjelige til at være kilder til stress. Når alt kommer til alt, er voksen op om at flytte fra det lidt kontrollerede miljø i familien til større og mere komplekse indstillinger. Denne proces selv er stressende. Ud over den indbyggede stress kæmper børn ofte med at passe socialt og gøre venner. Tilføj til dem vedrører andre mulige problemer, såsom peer press, mobning og kravene i skolearbejde, og du har en kombination der kan resultere i giftige mængder bekymring.

1

Børn er ofte tilbageholdende med at snakke med forældre om problemer med skole eller jævnaldrende, fordi de frygter, at forældrene vil træde ind og gøre noget, som yderligere vil skade deres stående. Af den grund kan de være mere villige til at åbne op for bedsteforældre.

Bedsteforældre, der modtager tillid, kan placeres på en vanskelig måde, da de skal beslutte, om de skal dele det, de lærer med forældre.

Generelt bør de undgå at tage et løfte om hemmeligholdelse. Hvis et børnebarn spørger, er et godt svar at sige sådan noget: "Jeg fortæller normalt ikke dine forældre, de ting du siger til mig, men hvis du fortæller mig noget, som jeg føler, at de skal vide, vil jeg fortælle dem. "

At mærke stressede børn er en ting. At vide hvad man skal gøre ved det, er noget andet. Men mange af de ting, bedsteforældre gør instinktivt, er gode til stress. Bedsteforældrene, der udnytter naturlige tendenser og derefter lærer nogle andre teknikker, kan være meget hjælpsomme med børnebørn - anti-stress, så at sige. 

Beroligende Miljøet

De fleste bedsteforældre bor i en roligere verden end yngre generationer. Der er mindre kaos i vores liv, for det meste, og det gør en forskel i vores hjem. Børnebørn nyder ofte gentage ritualer og traditioner hos deres bedsteforældres hjem.

De leger ofte med legetøj og læser bøger, som de burde have vokset op, bare fordi disse aktiviteter er trøstende for dem.

Bedsteforældre kan gøre deres hjem endnu mere ringe stress gennem nogle få enkle foranstaltninger. Tv-apparater bør slukkes, medmindre du vil se et særligt program med børnebørnene. I mange familier er fjernsynet næsten altid på, og støjforureningen kan forårsage stress. Hvis du har ældre børnebørn, kan det være en udfordring at fjerne dem fra deres elektroniske enheder, men det er værd at prøve. Og sørg for, at du ikke tvangskontrollerer dine egne skærme.

I lighed med støjforurening kan leve i et sløvt miljø forårsage stress. Generelt har en bedsteforældres hus færre mennesker, der bor i det, så det er nemmere at holde sig pænt og ryddeligt, og det kan være beroligende for børnebørn.

Nogle børn, især de kræsne spise, bliver meget spændte, hvis de tror, ​​at de bliver nødt til at spise uvant mad. Når børnebørn kommer til at besøge, bør de vide, at der vil være fødevarer til rådighed, der er acceptable for dem, selvom det helt sikkert er okay at introducere dem til nye fødevarer også. 

Stress-busting aktiviteter

Aktivt spil er en stor stress-reliever, men nogle børn bliver ængstelige over sport, fordi de føler, at deres præstationer bliver dømt. Vælg gratis spil, gå til legepladsen, eller vælg et klassisk udendørs spil, der ikke er konkurrencedygtig. Bare at være ude af døren er afslappende for de fleste børn. At gå en tur er en anden god mulighed. Af en eller anden grund går sammen at opmuntre tillid. Det kan være en god måde at få børnebørnene til at åbne om alt, hvad der generer dem. 

Nogle børn finder stress relief i aktiviteter som at skabe kunst eller spille musik. Andre føler, at deres arbejde eller ydeevne bedømmes, og de føler sig mere spændte. Dette kan især være tilfældet for bedsteforældre, der er vært for mere end et børnebarn. Kusine rivalisering er en meget ægte ting, og hvis en aktivitet synes at anspore usund konkurrence mellem søskende eller fætre, kan det være bedst at undgå det i et stykke tid.

 

Yoga kan være godt for bedsteforældre, og af lidt forskellige årsager kan yoga også være til gavn for børn. At koncentrere sig om vejrtrækning og opnåelse og holdbarhed har en måde at køre andre bekymringer lige ud af hjernen. Prøv disse børnevenlige yoga poser eller, for en mere komplet oplevelse, invester i en yoga DVD, der er egnet til børn.

Ubetinget kærlighed og accept

Børnebørn kan også tage stor trøst i bedsteforældrenes ubetingede kærlighed. Forældre elsker selvfølgelig deres børn, men bedsteforældres kærlighed er lidt anderledes, fordi det ikke er så bundet af forventningerne. Vi kan være mere generøse med vores kærlighed, fordi vi ikke er de ansvarlige parter. Vi har også levet længere og set, at børn kan lave mange fejl og stadig opnå lykke og succes, så vi kan være mindre kritiske.

Vi bør dog ikke konstant rose vores børnebørn. Overpraising gør dem bare mistillid til vores dom, fordi de ved meget godt, at det de gjorde var ikke så stort. Vi bør også ikke lade dem komme forbi med uacceptabel adfærd. Det er helt okay at holde børnebørnene til dine regler, når de besøger. Vores uændrede standarder kan faktisk være trøstende for børnebørn, så længe de håndhæves roligt og kærligt.

Deal med mere alvorlige stressister

Disse strategier bør arbejde for have-variation stress, den type, der springer fra de sædvanlige krav barnet liv. Når børn er udsat for mere alvorlige belastninger, kan de have brug for professionel hjælp. I det mindste vil de have brug for mere fokuseret opmærksomhed fra familiemedlemmer. 

1

About

Check Also

Top 3 Coparenting Tips til Afslutning Konkurrence

01 af 03 Contents1 Stop med at konkurrere med din ex2 Samarbejd med din eks …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 41