Home / Relationer / Binde knuden: Moderne håndfaste ceremonier

Binde knuden: Moderne håndfaste ceremonier

Binde knuden: Moderne håndfaste ceremonier

Universelt set betragtet som et middel til at formidle kærlighed, formidler den kærlige gestus af at holde hænder trøst, støtte, empati og intimitet. Fra mayaerne i Sydamerika til det hinduistiske vediske samfund i Mellemøsten til den skotske keltiske kultur er bindingen af ​​hænderne en af ​​de ældste ægteskabstraditioner. De moderne udtryk, "binde knuden", "ægtefællens bånd" og "hånd i ægteskab" alle hagl fra disse gamle traditioner for at vride brudens og brudens tøj sammen eller indpakke deres håndled med flettet snor, græsser eller vinstokke.

Binde knuden

På trods af sin oprindelige oprindelse fortsætter knutbindingsceremonien med at være en central del af bryllupper, især blandt skotske, græsk-ortodokse, wiccan og senest par af samme køn, da ritualets alsidighed nemt kan tilpasses til ceremonier af enhver tro. Latino-samfundet har praktiseret en lignende brugerdefineret under Lazo-ceremonien, når en lang, forsynet fornemt snor er viklet rundt om bruden og brudgommen. Som følge heraf er der utallige variationer i øvelsen.

Det symbolske enhedsritual indebærer normalt at fastgøre et par hænder sammen med cording, bånd, garn eller silkebræt, mens håndfaste bønner reciteres og løfter udveksles. Par kan vælge at bruge en enkelt streng eller flette tre strenge sammen for at repræsentere sammenblandingen af ​​de to individuelle liv i en. Generelt fire til seks fod i længden kan trådene bestå af enhver farve eller materiale og kan indeholde særlige ædelstene eller charme til at velsigne ægteskabet.

Talrige online bryllupsleverandører sælger færdige og tilpassede versioner.

Efter ceremonien viser par typisk deres enhedsledninger i deres hjem som en påmindelse om deres livslange engagement. Du kan bevare den hellige ledning i en souvenirboks, drape den inde i en skyggeboks med andre bryllupsmemorabilia eller sætte det på et bord i et uendeligt symbol.

Fastgørelse af ægteskabens knude

Traditionelt er ægteskabens knude sikret i slutningen af ​​ceremonien for at symbolisere parrets sidste løfte om at blande deres liv sammen. Selvom det er helt acceptabelt at blot slå trådene rundt om dine håndled, bruges disse fem knotteknikker ofte i håndfaste ritualer:

 • Fisherman's Knot
  Også kendt som en ægte kærlighedsknude, udgør fiskerens knude en af ​​de mest holdbare obligationer. Bindingen består af to sammenlåsende, overhåndede knuder, der skaber en symmetrisk figur otte. Den enkle knude styrker under tryk og bliver robuste, når den bliver våd.
 • Guds knude
  Guds knude består af tre ledninger til at repræsentere en åndsforening mellem en mand og en kone og deres pagtforhold med Gud. Under ceremonien arbejder parret sammen for at flette de tre ledninger, lilla til brudgommen, hvide til bruden og guld til Gud.
 • Infinity Knot
  Wiccan par udgør uendelighedssymbolet ved at krydse deres arme og slutte sig til deres hænder, hvilket skaber en figur otte. Den officielle ombryder båndet om parrets hænder tre gange. Mens de fleste par vælger at frigive bindingen inden ceremonien slutter, vælger nogle at bære det gennem receptionen, indtil de er i stand til at fuldføre ægteskabet.
 • Mystic Knot
  Blandt feng shui-udøvere menes den uendelig-formede mystiske knude at velsigne et ægteskab med held og lykke, harmoni og lang levetid. Betragtes som en lovende genstand, er båndet viklet rundt parrets hænder seks gange, hvilket skaber en sømløs, uendelig bindende til at symbolisere de endeløse cykler af fødsel og genfødsel.

 • Trinity Knot
  Det triquetra ses mest i irske bryllupsceremonier. Historikere vurderer, at det gamle keltiske symbol går tilbage til 600 e.Kr. Blandt hedenske tilhængere repræsenterer de tre punkter moderen, jomfruen og korden, mens kristne bruger det velkendte symbol for at betegne Faderen, Sønnen og Helligånden. En populær keltisk tradition, du kan også finde ledninger, der allerede er flettet ind i intrikate knuder, der repræsenterer Tree of Life, et hjerte, en kløver eller enhver anden heldig charme du ønsker.
  1

  About

  Check Also

  Tag Grands til Universal Studios Hollywood

  Forlystelsesparker er sjovt, men kan være trættende for bedsteforælder og til småben. Universal Studios Hollywood …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1 + 9 =