Home / развод / Връзката между мъжете, развода и депресията

Връзката между мъжете, развода и депресията

Някои проучвания предполагат, че мъжете поемат по-тежко от жените и са по-склонни да преживяват депресия след развод. Четем и чуваме за депресията при жени след развода, но какво става с мъжете? Може би чуваме повече за жените и депресията, защото жените говорят за чувствата си повече от мъжете.

За емоционалното благополучие на мъжете това трябва да се промени. Мъжете трябва първо да признаят, че страдат от депресия и след това да потърсят помощ за депресията. Това означава да преодолеете стигмата, свързана с мъжете, техните "чувства" и очакванията на обществото за мъжете. Приемането на чувства, които трудно се справят, не прави никого, по-малко човек. И разбирането, че това е първата стъпка в получаването на помощ, ако сте човек, страдащ от депресия след развода. 

Първо, трябва да идентифицирате симптомите на депресия. След това говорете с лекаря си за препращане към добър терапевт. Накрая, отворете и започнете да се лекувате.  

6 Симптомите на депресията при мъжете:

 

01
от 06

Проблеми Фокусиране или запомняне на нещата

Връзката между мъжете, развода и депресията

dreamstime.com

Депресията може да повлияе на способността ви да вземате решения, да мислите ясно, да изпълнявате сложни задачи, да се концентрирате и да помните нещата. Можете да напуснете къщата и да не можете да си спомните дали сте заключили вратата или не.

Възможно е да имате ниска работа поради невъзможност да се концентрирате върху работата. Твоят живот е един голям въпросителен знак и никой не изглежда да има никакви отговори ... особено на теб!

02
от 06

Алкохол или злоупотреба с вещества:

Връзката между мъжете, развода и депресията

dreamstime.com

Защо алкохолът и депресията вървят ръка за ръка? Това е лесно ... алкохолът може да повдигне настроението ви и ако пиете достатъчно, можете да пиете себе си в забвение. В тази стара поговорка има истината, "удавяне на вашите скърби в алкохол".

Единственият проблем при самолечение с алкохол е, че продължителното използване на алкохол ще изостри симптомите на депресия. Това е поправка, която е само временна, така че, ако усетите нуждата от питие, пийте умерено.

03
от 06

Неподходящ гняв:

Връзката между мъжете, развода и депресията

dreamstime.com

Гневът е здрав, стига да се изразява по подходящ начин. Моят терапевт ми каза, че депресията ми е гняв, обърнат навътре. Бях ядосан от идеята, че бракът ми се е провалил. След като започнах да изразявам гнева си, трябваше да се науча да го изразявам по здравословен и продуктивен начин.

Нашето общество ни учи, че гневът е нещо, което е отрицателно, неподходящо, опасно и зло. Ние сме склонни да потискаме гнева, вместо да изразяваме гняв. Именно репресиите могат да доведат до последното показване на неподходящ гняв.

04
от 06

Загуба на интерес към хобита, работа или секс

Връзката между мъжете, развода и депресията

dreamstime.com

Не е необичайно по време на епизод на депресия да загубите интерес към всичко, което веднъж ви донесе удоволствие. Говорих с мъж, приятел, който преживел развод и страдал от депресия.

Той ми каза, че си помислил да играе голф, но не можеше да се наложи да играе голф. Той каза, че "желанието да играе е все още там, карамът е изчезнал". Нищо не е по-объркващо, отколкото повече да не желаете нещата, които някога са ви накарали да се чувствате толкова живи.

05
от 06

Чувство за вина и безсмислие:

Връзката между мъжете, развода и депресията

bigstockphoto.com

Чувствата за вина и безполезност трябва да бъдат признати и разглеждани. Не бива да се придържат към тях. Повечето, които преминават през развод, не са направили нищо, което да гарантира чувство на вина или безполезност. Ако сте изневерили жена си и сте оставили друга жена, трябва да почувствате угризения.

Ако чувствате чувство на разкаяние за нараняването, което сте причинили, след това го изразявате, оставете го да върви напред. Чувството за вина ни попречи да реагираме на хората, които сме наранили, и на болката, която им причинихме. Поставете чувства на вина и безполезност настрана, като покажете съжаление за това, което вярвате, че сте направили това, което е вредно за другите.

06
от 06

Умора:

Връзката между мъжете, развода и депресията

dreamstime.com

Според WebMd "депресията и умората могат да се предават един друг в порочен кръг, което затруднява определянето на мястото, откъдето започва и на другия край". Когато мислите за това, има смисъл. Когато сме депресирани, за нас е трудно да направим нищо. Ако седнем по-депресирани, толкова по-неподходящи станахме физически. Движението насърчава енергетиката, независимо от това дали се чувствате на него или не се измъкнете и да си проправите път през развода.

1

About

Check Also

7 начина да родител по-последователно с вашия Ex

Независимо дали родителите са малки деца или тийнейджъри, е полезно да развиете някои практики, които …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 16