Home / развод / Разбиране на вашия пасивен агресивен съпруг

Разбиране на вашия пасивен агресивен съпруг

Разбиране на вашия пасивен агресивен съпруг

 

Пасивното агресивно поведение е обяснено

 

Какво представлява пасивното агресивно поведение? Научено поведение, което държи човек да изразява гняв по здравословен начин. Пасивното агресивно лице е гневно, злобно лице, което навън изглежда приятелски, любезно и грижовно.

Ако сте ангажирани с пасивен агресивен, ще се окажете разочаровани и чувствате, че сте направили нещо нередно, което пази пасивния агресивен от това, че може да се отнесе към вас емоционално.

Най-разпространеното негативно поведение, което пасивният агресивен ще покаже, е да задържи интимността или да се оттегли емоционално. Пасивният агресивен се оттегля по време на конфликта, като ви оставя чувство, че сте отговорни за себе си да решавате всички проблеми. Това е най-трудният аспект на омъжена за пасивен агресивен, чувството, че вие ​​и вие сами сте отговорни за това дали бракът работи или не.

Пасивният агресив също ще се задържи като форма на скрита злоупотреба. Те не могат да изразят гнева, за да накажат те да задържат нещо, което мислят, че искате. Това може да е секс, работа в къщата или комуникация. Каквото и да е, ако те знаят, че искате или имате нужда от това, те ще се погрижат да не го получите.

 • Пасивно агресивно поведение: форма на скрито злоупотреба
 • Роленият гняв играе в пасивно агресивно поведение
 • Вашият пасивен агресивен съпруг, който държи секс?
 • Вашият съпруг е пасивен агресивен?

   

  Омъжи се за пасивното агресивно лице

   

  Пасивното агресивно поведение не е специфично за половете, но е по-вероятно да се открие при жените поради социализация, за да не изразят открито гнева си. Тъй като жените са по-склонни да бъдат пасивни агресивни мъже, те са по-често жертвите на пасивния агресивен.

  1

  Мъжете, които са повредени емоционално, са по-склонни да привлекат жената, която е повредена емоционално.

  Жените и мъжете, които прощават, обичат безусловно, имат ниско самочувствие, седи патиците пасивно агресивно. Пасивният агресивен ще ги търси, защото никой здрав човек няма да се примири с тайното емоционално насилие, наложено от пасивното агресивно.

  • Какъв вид жена се жени за пасивния агресивен човек?

   

  Ставайки пасивен агресивен:

   

  Пасивните агресиви се отглеждат в среда, в която се обезсърчава здравословното изразяване на гняв. Мартин Кантър предлага три области, които допринасят за пасивно-агресивен гняв при отделните хора: конфликти за зависимост, контрол и конкуренция. Ако не научите здравословни стратегии за справяне и умения като дете, как може да се превърнете в емоционално здрав възрастен?

  • Защо пасивният агресивен играе картата на жертвата?
  • Несигурността и пасивният агресивен
  • Страх от зависимост и пасивен агресивен
  • Страхът от изразяване на гняв
  • Пасивен агресивен обструктизъм

   

  Възстановяването от пасивно агресивно поведение:

   

  Пасивният агресивен има много малко вникване в своето поведение. Повечето от нас могат да размишляват и да дисектират защо се държим така, както го правим. Ние можем да идентифицираме и променим лошото поведение. Пасивният агресивен не е достатъчно защитен в себе си да го направи.

  Те не виждат себе си като този с проблем. Те се смятат за жертва на други с проблеми.

  Повечето пасивни агресивни хора са принудени да бъдат лекувани от съпруга / съпруга, която най-накрая каже "достатъчно е достатъчно. Ти отиваш на терапия или излизам оттук. "Някои пасивни агресивни хора завършват терапията поради дискомфорта си по отношение на възприеманите несправедливости, извършени от другите. Каквато и да е причината, интензивната психотерапия е единствената надежда за преодоляване на пасивното агресивно поведение.

  • Как да се възстанови от пасивно агресивно поведение?
  1

  About

  Check Also

  Да се ​​разведете? 10 съвета за споделяне на новините с децата ви

  Готови ли сте да кажете на децата си за развода или раздялата ви? Докато разговорът …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 20 = 29