Home / развод / Предимствата и недостатъците на разделянето на съдебните дела

Предимствата и недостатъците на разделянето на съдебните дела

Предимствата и недостатъците на разделянето на съдебните дела

Двойките, които са се разочаровали от брака си, но не са готови да предприемат трайната стъпка на развода, имат възможност или да започнат законна раздяла, или съдебно отделяне.

Аз съм от вярата, че всички държави трябва да имат закони за развод, които изискват период на "разделяне" или раздяла, преди да може да се подаде законно развод. Решението за развод може да се ръководи от отрицателни емоции, които пречат на рационалния избор.

Времето далеч от брака и съпруга може понякога да прочисти мисленето и да помогне на реалността да навлезе във фантастичната идея да бъдем отново един и всички чудеса, които те вярват, идват заедно с летящи соло.

Джон и Аманда са били женени 16 години, когато Джон е излязъл от страната в бизнеса в продължение на два месеца. Джон се оказа, че обича своята свобода и време, далеч от отговорността да бъде семеен мъж.

След като се върнал в САЩ, Джон подал за развод от Аманда и се преместил в собствения си апартамент. Той обичаше живота и свободата си, докато Аманда не започна да се среща и сериозно се свърза с някого шест месеца след като разводът им стана окончателен.

Изведнъж Джон трябваше да се изправи пред реалността на жена си с друг мъж и възможността друг човек да живее и да помага да вдигне децата си. И това е, когато той започна да съжалява за своето движение да се разведе толкова бързо. Ако Джон отнеме време от брака си чрез съдебно отделяне, има голяма вероятност бракът му да е оцелял и той няма да живее с болката от действията си.

Независимо от причината, поради която чувствате необходимостта да се разведете, е в най-добрия си интерес да опитате или съдебно или юридическо разделяне, преди да разпуснете напълно брака си.

Каква е разликата между съдебното и юридическото разделяне?

Процедурно раздяла е неформално споразумение между двамата съпрузи, за да живеят отделно. Няма сключени юридически споразумения, адвокати или съдии.

По време на законна раздяла, двойката решава да живее отделно и ще използва адвокат на семейната съдилища, за да изготви споразумение за законно разделяне, което очертава въпроси като задържането на детето, който плаща сметките, който живее там и продължителността на разделянето.

1

3 Плюсове за разделяне на пробите

1. Тя ви дава период на охлаждане, за да работите чрез евентуални отрицателни емоции, които чувствате за брака или за вашия съпруг. Изкарването на време един от друг може понякога да ви помогне да видите брака и брачните проблеми в различна светлина. 

2. Не е нужно да харчите пари на адвокат, за да се погрижите за правни въпроси. Предлагам да зададете някои правила и да обсъдите как очаквате всеки да се държи по време на съдебното отделяне. 

3. Отделете време да се занимавате с пъпа и да изследвате как може да сте играли роля в брачните проблеми. Необходими са две, за да се направи брак и двама, за да се прекъсне бракът. Идентифицирането на ролята ви в брачните проблеми ще направи по-ясни промените, които трябва да направите, за да може бракът да оцелее. 

2 Недостатъци от разделянето на пробите

1. Всички финансови задължения остават по време на разделянето на процеса. Ако вашият съпруг излезе и купи кола по време на съдебно раздяла, че дългът ще се счита за брачен дълг, ако сте решили да се разведете и нямате защита, предлагана от споразумение за законно разделяне.

2. Всички бонуси за работа, печалби като лотарията също ще се считат за брачна собственост и ще се разделят на 50/50, ако има развод.

Предполагам, че всяка двойка, участваща в съдебна или съдебна раздяла, търси семейно / семейно консултиране за професия по време на периода на отделяне. Отделеното време може да помогне да се охладят отрицателните емоции, но няма да преподават умения за връзка, които ще са необходими, защото ако не научите нов начин за справяне с брачните проблеми, същите проблеми ще се появят отново.

1

About

Check Also

Да се ​​разведете? 10 съвета за споделяне на новините с децата ви

Готови ли сте да кажете на децата си за развода или раздялата ви? Докато разговорът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 13