Home / развод / Отивате чрез развод? Как да бъдем родителите, които децата ви имат нужда точно сега

Отивате чрез развод? Как да бъдем родителите, които децата ви имат нужда точно сега

Отивате чрез развод? Как да бъдем родителите, които децата ви имат нужда точно сега

Децата се справят най-добре с развода, когато родителите им са внимателни към техните нужди и остават активни участници в живота си. Всъщност, като родителите на децата си, имате уникална възможност да зададете тона за това как те ще се занимават с вашия развод от момента, в който първо кажете на децата за вашето раздяла. Независимо от това къде се намирате в процеса - независимо дали разделението е учудващо свежо или дали сте вече няколко месеца в лечебния процес - тези съвети ще ви помогнат да предвидите и да се справите с последиците от развода върху децата:

Бъдете отворени, подлежащи на приближаване и честни

Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, сега е да бъдат там за тях физически и емоционално. С други думи, бъдете някой, на когото могат да се доверят. Когато отговаряте на техните въпроси, бъдете толкова честни, колкото можете, без да предавате подробности, които са неподходящи или че вашите деца не са готови да чуят. Помнете също, че никога не трябва да говорите негативно за вашите деца. Тя разрушава тяхното доверие във вас и ги поставя в средата на вашия конфликт.

 • Как да разкажете на вашите деца за вашия развод
 • Въпроси Вашите деца ще попитат за развода
 • Въпроси, които вашите деца ще попитат за отпътуващите родители

Позволете на вашите деца да изразят чувствата си

Това е критична стъпка в подпомагането на децата в развода. Осъзнайте обаче, че вашите деца може да не са склонни да споделят, от страх да не ви разстрои или да ви нарани чувствата. Ако те предпочитат да не се отварят, опитайте се да не вземете това лично.

Вместо това полагайте всички усилия, за да имате открит ум и да уведомите децата си, че могат да идват при вас по всяко време с техните въпроси. Не забравяйте също така, че да отчетете различията на всяко дете и да осъзнаете, че ще им отнеме време да обработват това, което се случва.

 • Справяне с етапите на скръбта по време на развода
 • Стратегии за управление на гнева на децата
 • Пет начина да помогнете на вашето ядосано дете

Продължете с родителите добре

Не правете грешката да се забърквате към децата си точно сега. Въпреки че се справят с последиците от развода и семейните промени, те наистина се нуждаят от продължителни граници, дисциплина и очаквания. Всъщност, последователността и последващият процес изпраща децата на развод критично послание: че възрастните в живота си вярват, че са способни да се справят с това, което се случва.

 • Как да зададете основни правила с вашите деца
 • Поведете поведението на децата си под контрол
 • Стратегии за ефективна дисциплина

Сътрудничество със съавторите Ви

Едно от най-хубавите неща, които можете да направите за децата си в момента, е да се научите да си сътрудничите един с друг. Наложително е, че двамата отхвърлихте разликите си в името на децата си. Признайте, че ще отнеме време, за да установите ефективни "работни отношения", но това е един от най-големите подаръци, които родителите могат да дадат на децата на развод по време на несигурност и катаклизъм.

 • Повторно изграждане на доверие с вашия Ex
 • Съгласувани съвети за съвместно родителство
 • Съвместно обсъждане на срещи

Разработване на мрежа за поддръжка

Това е стъпка, която не трябва да пренебрегвате. Дори ако трябва да наемете детегледачка от време на време, за да отделите малко време за себе си или да се съберете с приятел, който го поддържа, направете го.

Грижата за себе си по този начин ще ви помогне, докато се справяте с развода си и се занимавате със собствените си чувства на загуба. Това е важно, защото колкото повече ти си способни да се справят добре, толкова повече можете да помогнете на децата си да се справят с последиците от развода.

 • Първи през първата година
 • Издълбаване на някои "Me Time"
 • Избягвайте изгарянето на самотни родители
1

About

Check Also

Мисли за развода? Тук са предимствата и недостатъците

В повечето случаи разводът се случва, защото съпругът се уморява да се справя с проблемите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =