Home / развод / Мисли за развода? Тук са предимствата и недостатъците

Мисли за развода? Тук са предимствата и недостатъците

Мисли за развода? Тук са предимствата и недостатъците

В повечето случаи разводът се случва, защото съпругът се уморява да се справя с проблемите в брака. Разводът е номер едно, 50% от женените избират да се справят с брачните си проблеми. Но, разводът е решение на брачните проблеми или просто друг начин за въвеждане на повече проблеми в една вече стресова ситуация?

Има плюсове и минуси за развод. Когато в бръчките на лошия брак аз бих се осмелил да кажа, че повечето мислят за професионалистите и не считат противниците, докато не бъде подаден развод и те са или в средата на гаден развод, или, разведени и живеещи понякога , отрицателни последици от техния избор за развод.

Въз основа на личен и професионален опит, долу са плюсовете и минусите на развода. Обмислете и двете, преди да скачате, краката първо в семейната съдебна система.

Професионалистите на развода

 1. Ако живеете в тежко положение, разводът и семейният съд са ваши. Ако някога трябва да се разведете, няма по-добра причина, отколкото домашна злоупотреба.

2. Тя не е мамила веднъж, тя е дала нов смисъл на понятието "сериен измамник". В такъв случай я кажете "au revoir". Заслужавате по-добро и ще бъде по-добре!

3. Той ви призовава имена, контролира кога и къде можете да направите нещо. Той е насилник, кой се нуждае от това? Развесете го и намерете спокойствие.

4. Вие двамата имате различни очаквания за брак. Това, което иска от брака, е от другата страна на спектъра от това, което искате. Срещата в средата няма да се случи и едва ли ще се раздразните един друг. Разводът ще ви освободи, за да намерите някой, който е по-"смислен".

5. Не всеки вижда секса като важна част от брачния договор. Онези, които са омъжени за хора, които не считат сексуалните за важни, могат да живеят в специален вид ада. Ако сексът е на първо място в списъка ви с брачни приоритети, но е нисък от своя ", нямате морално задължение да останете омъжени за някой, който не укрива тази интимна връзка.

6. Има много професионалисти да се развеждат. Тя може да ви освободи от емоционално неустойчива ситуация и да ви освободи, за да изградите здравословен, възнаграждаващ живот или самостоятелно, или с нов човек.

1

Против развода

1. Разводът ще има отрицателно въздействие върху децата ви. Можете да намалите въздействието върху децата си, като направите техните нужди за сигурност основен приоритет по време и след развода. Но не се заблуждавайте, разводът е толкова труден, ако не и по-труден за децата, колкото и за родителите.

2. Вашите финанси ще пострадат по време и след развода. Ако сте баща, ще плащате издръжка на детето и в някои случаи - съпружеска подкрепа. Ако сте жена, вашият доход ще намалее драстично, оставяйки ви да се борите да се справите.

Според брак изследователи д-р. Линда Дж. Уайт и Маги Галахер, "Развеждането на личности ще изисква повече от 30% увеличение на доходите средно за поддържане на същия жизнен стандарт, който са имали преди развода им. Около една пета от жените попадат в бедност в резултат на развода. Три от четирите разведени майки не получават пълно изплащане на помощ за деца. Повечето мъже изпитват загуба в стандарта си на живот в годините след развода, както и загуба обикновено около 10% -40%, в зависимост от обстоятелствата. "Това не е красива картина!

 

3. Може да отнеме години, за да се излекува от емоционалната болка, причинена от развода. Независимо от проблемите в брака, вие сте развили емоционално и физиологично привързване към вашия съпруг и семейството като единица. Вие се отделяте от начина на живот и има смисъл само, че независимо дали искате развод или не, ще ви отнеме време да работите с много объркващи емоции.

4. Разводът не само променя отношенията с вашия съпруг, той променя отношенията, които имате с приятелите и семейството си. Вие сте близо до семейството на съпрузите си? Не очаквайте това да продължи. Очаквайте приятели и семейство да се разделят, да изберат един от съпрузите над другия и да оставят някой в ​​тъмното. Нейната човешка природа и развод винаги идват със загубата на близки приятелства и семейни отношения.

Има две страни за развод, добрата страна и лошата страна.

Моля, вземете под внимание и двете, преди да продължите с плановете си да се разведете поради брачни проблеми, които могат да имат по-добро решение.

1

About

Check Also

Защо болката от развода е трудно да се преодолее

За да се разбере емоционалната болка, преживяна по време на развода, според някои психолози може …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2