Home / развод / Как да говоря с децата си за отсъстващи родители

Как да говоря с децата си за отсъстващи родители

Как да говоря с децата си за отсъстващи родители

Много разведени родители споделиха с мен, че разказването на децата им е най-трудното нещо, което някога са имали. Осъществяването на съобщението няма да е лесно. И няма да бъде бързо. Но да влезете в него с тези досиета и нещата ще ви помогне да знаете какво да очаквате и да преминете през преживяното с чувствителност и любов. 

Как да разговаряме с децата си за разделянето и развода

 • Разкажете истината - Децата ви са изключително възприемащи. Не се опитвайте да им лъжете или да задържате основната информация. В същото време, обаче, трябва да сте наясно с фината линия между отговор на техните въпроси и да им кажете повече, отколкото те трябва да знаят.
 • Да останете положителни - Вашите деца ще вземат подсказки от вас. Направете всичко възможно, за да останете положителни и оптимистични, и ще откриете, че отношението ви е заразно. Промените, които правиш в живота си в момента, може и да не са тези, които Вие би искал, но животът е приключение и заедно ще се възползвате максимално от това.
 • Напомнете на децата си, че ги обичате безусловно - Това е абсолютно критично. Дори ако децата ви не намекват, че имат въпроси относно това дали някога може да паднете "от любов" с тях, изрично им казвайте отново и отново, че ще винаги ги обичайте, независимо от това, което правят. Искате да знаят, че няма абсолютно нищо, което да ви спре да не ги обичате!
 • Уверете се, че действията ви поддържат вашите думи - Това е трудно. Всички знаем, че действията говорят по-силно от думите, а никъде в живота ни това е по-истинско, отколкото с нашите деца. Въпреки това, точно сега, вие боли; и може да ви е изключително трудно да бъдете търпеливи и да се грижите за децата си, когато всяко влакно на вашето същество крещи за малко пространство, за да скърби вашата загуба. Опитайте се да знаете дали съобщенията, които давате на децата си с думите ви, съвпадат с посланията, които им давате с действията си, и дори с езика на тялото си. Съответствието в това отношение може да означава, че от време на време трябва да планирате известно време далеч от децата си, за да можете да сортирате собствените си чувства и да се върнете у дома с обновена енергия и да разрешите.
 • Да бъдеш пациент - Може да откриете, че детето ви задава същите въпроси отново и отново. Това не означава непременно, че не обяснявате достатъчно ясно тези отговори. Децата често трябва да чуват същата информация много пъти, за да имат смисъл в собствения си ум. Всъщност много деца ще повторят тези важни разговори, докато си почиват или играят и знаейки, че те имат правилните отговори и последователност в ума си, може да бъде много успокояващо.

  Вашите деца със сигурност ще имат много въпроси, когато им разкажете за развода или раздялата си. И е важно да планирате напред, да си сътрудничите с бившия си служител за това, което имате намерение да кажете и да знаете какви разкрития да избегнете.  

  Как говориш с децата си за развода:

  • Не говорете отрицателно за другите родители - Като продукт на себе си и на другия родител, вашите деца няма да могат да разделят отрицателните думи, говорени за другия родител, от впечатленията си от чувствата ви към тях. Така че, както сте ядосани, както може да се чувствате спрямо другия родител точно сега, не забравяйте, че критикуването му пред децата ви ще се почувства на тях, или подсъзнателно или съзнателно, сякаш ги критикувате като индивиди, а не само за другия родител, с когото може да бъдете законно ядосани.
  • Не променяйте предмета или избягвайте разговора - Почитайте нуждата на децата си да обсъждат въпросите си. Това е естествено и не трябва да се избягва или обезсърчава. Освен това може да откриете, че вашите деца ще задават определени въпроси отново и отново. Опитайте се да съпричасите с необходимостта да се запознаете с колкото се може повече детайли и да бъдете търпеливи, когато те ви се приближат с едни и същи въпроси, които сте обсъждали вчера.
  • Не споделяйте неподходящи подробности - Уважавайте децата, от които не се нуждаете - и не бива да се обръщате към тях - конкретните подробности, довели до вашето разпадане. Поддържайте тези подробности на себе си, когато отговаряте на техните въпроси. Освен това, ако смятате, че ви притискат повече информация, отколкото сте готови да споделите, кажете на децата си, че някои от тези детайли са възрастни и докато искате да отговорите на всичките им въпроси, има някои подробности няма да обсъждате.
  • Не очаквайте детето си да поеме страна - Хубаво е да има хора около вас, които да са съгласни с вас и да подкрепят вашите решения и действия. Тази поддържаща роля обаче не е тази, която вашите деца трябва да запълнят. Запазете това за вашите възрастни приятелства. Не забравяйте, че това не е за вземане на страни. Независимо от това, колко неправилно чувствате, че бившето ви поведение и решения са били, вашето дете ще желае - на някакво ниво - да поддържа връзка с него и тя, а вие можете да подкрепите детето си като подкрепяте тази продължителна връзка.
  • Не говорете за поддръжка на деца - И накрая, подкрепата за деца е грижа за възрастни. Вашите деца нямат контрол върху това кога и ако тези чекове за поддръжка на детето ще пристигнат, така че ги спестете подробностите, когато проверките на дъщеря ви за подпомагане ex са закъснели или напълно липсват. Имайте предвид също така, че вашите деца най-вероятно вече са добре запознати с недостатъците на вашия бивш в това отношение и навън, обвинявайки го пред децата ви, ще им накарат да се чувстват ненужно отговорни за тази материя за възрастни.
  1

  About

  Check Also

  Да се ​​разведете? 10 съвета за споделяне на новините с децата ви

  Готови ли сте да кажете на децата си за развода или раздялата ви? Докато разговорът …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  12 + = 15