Home / развод / 11 Финансови въпроси, които мъжете трябва да вземат предвид по време на развода

11 Финансови въпроси, които мъжете трябва да вземат предвид по време на развода

11 Финансови въпроси, които мъжете трябва да вземат предвид по време на развода

Има много важни действия, които мъжете могат да предприемат, за да се защитят в развода. По-долу са единадесет неща, които трябва да разгледате по отношение на конкретни финансови въпроси:

Документи

Преместете вашите документи, записи и други документи някъде другаде, като къща на приятел или адвокатска кантора. Можете да очаквате, че майка на децата ви ще премине през бюрото ви, куфарчето, автомобила, телефонните записи, сметките и компютрите, търсейки финансова информация и други доказателства, които да се използват срещу вас.

Банкови акаунти

Отидете на банката и разделете съвместните банкови сметки наполовина и депозирате половината си на свое име. Можете също така да ги поставите в своето име, но понякога това ще накара съдията да ви разгневи. Въпреки това, често е по-лесно да се връщат парите, отколкото да се връщат обратно. Ако сте родител на семейството, не поставяйте децата си и майка си навън, без да имате пари, за да ги получите. Това ще влоши съдията, който ще ви накара да платите така или иначе. Направете така, че сметките да бъдат покрити. Нека майка на децата ви знае какво сте направили, но не преди да сте го направили. Не искаш първо да изчисти сметката.

Запаси

Обадете се на вашия брокер и разделете всички акции, облигации или взаимни фондове, които се държат съвместно с майката на децата ви. Въпреки че това не е облагаемо събитие, ще трябва да вземете предвид бъдещите данъци, ако искате да сте справедливи. Затова поискайте от вашия брокер да се увери, че данъчната основа също е изравнена.

Кредитни карти

Не искате да се събудите една сутрин и да откриете, че майка на децата ви е начислила 5 000 долара върху общата ви кредитна карта, заради разходите си. Може да сте отговорни за изплащането на част или всички от тези $ 5,000. Затваряйте всички общи кредитни или заемни сметки и уведомете банките, кредитните карти и други чрез заверено писмо за връщане, което вече не отговаря за разходите на майка на децата ви.

Можете да поискате от компанията да отвори нов акаунт на свое име. Това е добър момент да го поискате. Нека майка на децата ви да знае, че не е изненадана от газовата помпа, когато кредитната карта вече не работи. Ако тя вече е започнала разходката си, съобщете картата като открадната. Ако тя е обвинила адвокатските си такси върху картата, можете да оспорите таксите в компанията.

Застраховка

Ако покриете съпруга или децата си във вашата застраховка, не ги откажете от политиката поне докато разводът не бъде окончателен. Вие вероятно сте отговорни за техните медицински сметки дотогава. Дори след развода, нает съпруг може да иска да държи съпруга и децата покрити. Ако плащате помощ от деца, голям неочакван медицински разход за детето би могъл да бъде оценен спрямо родителя, който не е коктейл, като допълнителна помощ за дете.

Същото може да се случи и при издръжката и бившия съпруг. Федералното право позволява на повечето служители да покриват съпрузите си до 36 месеца след развода за малка допълнителна премия. Въпреки това, работодателят трябва да бъде уведомен преди окончателното решение за развод.

разходи

Двама не могат да живеят толкова евтино, колкото един, особено ако са разделени и се опитват да поддържат две домакинства.

1

Време е да се намалят разходите колкото е възможно повече. Отменете всичко, което не ви е необходимо, като допълнителни телефонни линии или кабелна телевизия. Ако има лична собственост, която не желаете или не, продавайте я с разрешение на съда.

Въпреки това, не прекъсвайте комуналните услуги на децата и майка си, без да им давате достатъчно внимание. Уверете се, че можете да докажете това известие на съда, тъй като оставяте децата си и майка си вкъщи без топлина или светлина през декември рядко седи добре със съдията.

Пенсиите

Пенсионните фондове, придобити по време на брак, са семейни активи, които могат да бъдат разделени от съда по развода. Така че шансовете са добре, че съпругата ви ще сподели всичко, което допринасяте сега за пенсионния си план на работното място или вашата индивидуална пенсионна сметка (IRA). Попълнете документите, за да накарате работодателя да спре вноските ви в сметката ви за 401 (к) или друг пенсионен план.

Не правете вноски през тази година във вашата ИРА. Това ще попречи на съпруга ви да бъде част от него и вероятно ще имате нужда от парите скоро.

Складова наличност

Направете списък на всичко в къщата. Направете снимки или видеозаписи всичко, ако желаете. Уверете се, че сте запознати с инвентара си. Включете мебели, обзавеждане, уреди, дрехи и бижута. Тогава ще разберете дали нещо изчезне и ще имате доказателства за това.

ценности

Преместете всички ценности, като колекции, бижута, произведения на изкуството, огнестрелно оръжие, парични средства и наследствени вещи от къщата на безопасно място. Всяко нещо със значителна или сантиментална стойност за вас трябва да бъде осигурено от майка на децата ви. Не се опитвате да скриете нещата. Но не искате да се прибирате от работа и да откриете, че Вашите ценности са били продадени на двора.

Сейф

Можете да създадете сейф за съхраняване на вашите ценности далеч от къщата. Ако вече имате сейф и майката на децата ви има достъп до нея, вие ще искате да премахнете вашите предмети и да ги съхранявате някъде другаде. Направете списък или направете снимка или видео касета на останалото в кутията за доказателство по-късно. Същото важи и за всяко устройство за съхранение, което може да имате.

Вземи си адвокат

Намерете добър семеен адвокат и задайте веднага среща. Някои адвокати обвиняват за първоначална консултация, а някои не го правят. На първата среща ще можете да получите някои добри съвети и стратегия за вашите конкретни факти и обстоятелства. Също така ще можете да прецените адвоката, за да видите дали е подходящ за вас.

Вашият адвокат вероятно ще ви каже да не подписвате нищо преди да го прегледа. Вашият адвокат ще ви посъветва и по други въпроси, които ще трябва да обмислите по време на тази промяна в живота си, като например изпълнявате нова воля и променяте пълномощни.

1

About

Check Also

Бракът и безусловната любов: Не се разбирайте

 Не бъркайте брачната любов с безусловната любов Казахте: "Аз правя" и обещах да обичам "по-добре или …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5