Home / Приятелство / Разликата между онлайн приятел и истински живот

Разликата между онлайн приятел и истински живот

Разликата между онлайн приятел и истински живот

В последно време приятелите наистина са приели различни определения. Най-забележителното е, че хората използват термина "онлайн приятели", за да опишат хората, които познават само чрез Facebook, познати, че току-що са започнали да се опознават, или хора, които имат приятелство само с онлайн. Тогава е онлайн приятел, с когото общувате само в социални медии или имейл? Това ли е човек, когото никога не сте срещали лично? 

Всички тези различия са объркващи и наистина не помагат да се дефинира този термин.

Така че нека да изясня нещата. 

Какво онлайн приятел наистина е

Човек, който познаваш изключително чрез Интернет (който включва сайтове за социални контакти като Facebook, Instagram и Pinterest) или имейл и рядко, ако някога се среща, се смята за онлайн приятел.

Онлайн приятелството може да се развие на места като форуми, сайтове за игри, блогове, онлайн групи, Facebook или дори от сайтове, които ви помагат да срещнете приятели. 

А онлайн приятелство започва, когато двама души обличат и имат общи неща, точно като офлайн връзка. Приятелите могат да споделят снимки, да изпращат имейли или да чат на телефона в края на краищата. Приятелството може да се превърне в източник на подкрепа и да осигури емоционални ползи, въпреки че приятелите никога няма да се срещнат лично.

Онлайн приятелства могат да бъдат ценни по време на време, когато ви липсват приятели или когато току-що сте се преместили в нов град или страна. Но за да бъде едно истинско истинско приятелство, трябва да си взаимодействате лице в лице.

 

Това не означава, че онлайн не може да има специално място в сърцето ви или да ви даде вида на приемане и подкрепа, които желаете. Какво означава, че този тип приятелство ще бъде много различно. В онлайн приятелство хората могат да скрият истинската си личност. Никога няма да ги видите, че ще загубят темперамента си или ще ви покажат как действат, когато са уморени или гладни.

1

Те имат възможността винаги да показват най-доброто си себе си, винаги да казват правилното нещо и дори да избягват да ви обиждат с теми, които повдигат по време на разговор или дълбок разговор.

А онлайн приятелството може да се чувства много реално, но тъй като можете да се скриете зад компютъра не е точно същото, както когато имате приятели, можете да се срещнете лично. Много от тези приятелства обаче имат възможност да се превърнат в реални отношения. 

Среща с приятел онлайн за първи път

Срещането с онлайн приятел за първите няколко пъти може да бъде докосване и отдръпване и е важно винаги да сте сигурни и да имате доверие в червата си. Само защото сте говорили с някого онлайн, не означава, че сте ги познали. В редки случаи хората могат да претендират, че са някой друг изцяло като начин да те привлекат. Това е особено вярно, ако сте по-млади. Ако сте непълнолетен, винаги оставяйте на родителите си да разберат какво правите онлайн, за да ви помогнат да сте в безопасност.

Ако сте възрастен, безопасността също е важна. Срещането с някого в магазин за кафе е добър избор. Можете и двамата да пристигнете поотделно, да водите разговор и да почувствате какво е това на другия човек и да решите дали искате да продължите да ги опознавате в реалния живот или да се придържате към онлайн света.

Така или иначе, онлайн приятелите могат да добавят стойност към живота ви, ако разберете къде се вписват в другите ви отношения.

 

1

About

Check Also

Как да направите искрен комплимент

Кога за последен път дадеш на приятеля си комплимент? Много е лесно да се чувствате …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 68