Home / Приятелство / Можете да направите това! Съвети за извършване на малки разговори с чужденци

Можете да направите това! Съвети за извършване на малки разговори с чужденци

Можете да направите това! Съвети за извършване на малки разговори с чужденци

Осъществяване на малки разговори с непознати е необходимо, ако искате да опознаете хората и да станете приятели. Помислете за това, всеки от вашите приятели беше непознат за вас в даден момент от живота ви. Но все още говорите с някой, когото не знаете, все още може да бъде обезсърчително. 

Различно е разговорът с непознат, отколкото хората в бизнес или семейна страна, например. Но хората, които виждате и някъде по време на ежедневието си, са примамливи кандидати за приятелство.

Тъй като не знаете нещо за тях, изберете общи теми и използвайте някои малки основи на разговорите, за да бавно копаете по-дълбоко, докато не успеете да се свържете по тема, за която може да имате някакъв взаимен интерес. 

Как да разрушим лед и да направим малък разговор

Чатането с непознати ви дава практика за онези времена в живота, където ще трябва да направите наистина страхотно впечатление. Ако сте свикнали да говорите с хора на рутинна основа, няма да бъдете заспал, когато сте нервен.

Също така, както веднъж каза Уил Роджърс: "Странник е просто приятел, който още не съм срещал". Вие никога не знаете как ще се развиват приятелства, така че е добра идея да сте готови да се възползвате максимално от всяка възможност. Ето някои ледоразбивачи, които работят добре с непознати.

Коментирайте нещо в новините

Не забравяйте, че целта ви да споменавате новина е да намерите нещо положително, за да изградите повече разговор. Избягвайте теми като политика, секс или религия, тъй като тези теми са по-подходящи за разговор между приятели.

Вместо това, повдигнете популярен предмет, който получава много информация в новините.

Добра идея е да прочетете хартията или да отидете онлайн, за да разгледате последните актуални теми, преди да излезете от къщата, така че да сте готови с нещо да кажете.

1

Попълнете аксесоар

Друга тактика за отваряне на малък разговор е да се компенсират аксесоарите, които някой носи: бижута, чаши, портмоне, обувки, часовник, вратовръзка, копчета за ръкавели, щифтове и т.н..

Избягвайте да правите коментар за облеклото на някого или за общото му външние, тъй като той може да излезе, сякаш се държи странно или го удря. Осъществяването на истински коментар за аксесоарите е много по-приемливо.

Питайте за тяхното устройство

Всеки изглежда има мобилен телефон, компютър или друга притурка на ръка в днешно време, така че попитайте някой, ако използват iPhone или Bluetooth слушалки и как те харесват. Вероятно ще ви кажат дали ще купят същото нещо отново или ще ви дадат името на друга версия, която те могат да препоръчат. Хората обичат да говорят за джаджите си, така че няма да е трудно да ги отворите.

Чат за времето

Времето често се споменава като нещо, което трябва да избягвате, когато правите малки разговори, но мисля, че все още е добър отвара с непознати, ако използвате някои подробности. Вместо да кажем "хубаво време, което имаме", кажете вместо това: "Какъв топъл ден се оказа, какво правиш този следобед? Можеш ли да се измъкнеш и да се забавляваш?"

Или попитайте ги за нещо, което се отнася до времето, като например: "Не можех да разбера дали ще вали дъжд. "

Ресторанти препоръки

Помолете някой, ако може да предложи добър ресторант за обяд или вечеря. Кажи нещо като: "Ще взема приятелката ми на обяд за рождения ден утре. Знаете ли, че е добро място?" Или: "Трябва да намерим забавно, но на разумни цени място, за да вземем майка ми за рождения й ден. Имате ли предложение?"

Ако попитате къде да ядете, ще накарате някого да ви даде лъжичката на любимите си места, което обикновено се придружава от по-лична информация, като например плановете, които планират там, факта, че отиват там всяка година за специално събитие или защо те харесват атмосферата. Те биха могли да препоръчат ресторант и след това да добавят: "Ние отиваме там през цялото време!" или "Току-що взехме леля ми там миналата седмица и тя го обичаше". Можете да им зададете повече въпроси въз основа на това, което казват, и това ще ви помогне да продължите разговора.

Не всеки разговор, който имате с непознат, ще доведе до приятелство надолу по линията, но отново, никога не сте знаели.

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 37