Home / Приятелство / Какво трябва да знаете, за да разберете вашите екстровертени приятели

Какво трябва да знаете, за да разберете вашите екстровертени приятели

Какво трябва да знаете, за да разберете вашите екстровертени приятели

Вниманието в наши дни изглежда да е на интроверти, но колко наистина знаете за екстроверти? Знаейки личността на вашия екстроверен приятел може да ви помогне да останете в контакт по-лесно и да получите още по-добре.

Докато интровертите понякога се чувстват неправилно разбрани от техните екстровертени приятели, обратното също е вярно. Хората могат да бъдат добри приятели, независимо от вида на личността, стига да разберат откъде идва техният приятел.

Ето някои неща, които интроверите трябва да знаят за екстроверти.

Личността на Екстроверт стимулира тяхната среда

Страните са изчерпателно изтощителни за интроверти на интелектуално ниво. Интроверите може да се чудят защо техните екстровертени приятели изглежда се вълнуват колкото повече хора говорят на парти. Отговорът е, че е свързан в мозъка им. Изследване от Frontiers in Human Neuroscience установява, че "екстровертистите са по-склонни да свързват бърза реакция на мозъка с чувство за хубава енергия с околната среда, в която са в момента" и "предпочитат незабавното удовлетворение и се фокусират повече върху лицето". Интроверите, от друга страна, "са склонни да бъдат затрупани от прекалено стимулиране и да обръщат повече внимание на детайлите".

Така че, вместо да се ядосвате от вашия екстровертен приятел, който на някое парти може просто да се отклони от вас и да говори с няколко други хора, бъдете щастливи, че те са в техния елемент. Те получават същото щастливо чувство на парти, което правите, когато имате велик разговор един на един или прочетете книга, която вкарва в сърцето и ума ви.

Колкото повече се занимаваме, толкова повече те канят хората

Интроверите предпочитат дълбоки теми и от тяхна гледна точка поканата за вечеря означава страхотен разговор с приятеля си за една мека тематика, за която могат да се женят часове. Ето защо те често ще бъдат изненадани и раздразнени от факта, че един екстроверт ще продължи да кани повече хора.

 Ако сте интроверт, обаче, повече хора означават, че ще имате по-трудно време да получите дума и ще бъдете изтощени от размера на социалната стимулация. 

Някои интроверти могат да почувстват, че екстровертите не се интересуват от тях, ако това се случи. В крайна сметка, ако се забавлявате с един човек, защо да поканите още няколко? Но екстровертите го гледат обратното. Когато те се възпитават от разговор с един човек, те искат да добавят повече към сместа.

Те не се занимават с паузи в разговор по същия начин

Интроверите обикновено мислят за миг, преди да отговорят, но вашият екстроверт приятел ще го вземе, докато сте готови с вашата цел, така че те ще започнат направо в собствената си част от разговора. Интроверите са естествени слушатели. Те чакат, докато някой завърши мисълта си, търсят невербални улики на това, което човекът казва, и те пауза, преди да коментират. 

1

Ако това се случи с вас, нека вашият екстровертен приятел да разбере, че имате нужда от минута. Добър съвет е да кажете нещо като "моля, чуйте ме по този въпрос" или "Трябва да завърша напълно моята мисъл, преди да прекъснете", така че те знаят, че наистина искате те да слушат.

Може да се наложи да промените начина, по който комуникирате с екстровертен приятел

Ключът към доброто приятелство е, че и двамата хора дават малко, за да могат да се възползват от познаването на другия.

С други думи, ако и двамата можете да промените начина, по който общувате, вие ще извлечете ползите от приятелството.

В реалния свят интровертите се разочароват от екстроверти (и обратно) не толкова, защото не разбират другия, а защото самите те се чувстват неразбрани. Приятелството не е свързано с това, че другото лице ще дойде на пътя ви на съществуване, а да намери взаимно приемливо място, където да можете да живеете в мир. Говоренето с тях може да не е толкова естествено, колкото разговорите с близък дух като теб, но това не означава, че приятелство с екстроверт няма да изпълни по свой начин.

1

About

Check Also

Това е най-добрият, най-лесният начин да се правят нови приятели

Въпрос: Какъв е най-лесният начин да направите приятели?През последните няколко години преминах през някои неща …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 78