Home / Приятелство / Ето някои страхотни съвети за подпомагане на вашето дете Избери идеалния спорт

Ето някои страхотни съвети за подпомагане на вашето дете Избери идеалния спорт

Ето някои страхотни съвети за подпомагане на вашето дете Избери идеалния спорт

Децата и спортът просто изглеждат заедно за много деца и техните семейства. Макар че не всички деца ще искат да бъдат активни участници в спорта - предпочитат вместо други дейности - мнозина ще се възползват от възможността да участват в атлетично преживяване.

Изборът на спорт за вашето дете е важно решение за всеки родител. Някои деца са по-склонни към отборни спортове, докато други предпочитат индивидуални спортове.

Някои видове тела са по-подходящи за някои спортове, отколкото други. Някои деца ще се интересуват по-скоро от спортове с ниска степен на въздействие, докато други ще се стремят към по-физически изискваща спортна възможност.

Как може баща да помогне на детето си да избере спорт, който най-добре ще обслужва нуждите и интересите на детето?

Трудност:

Средно аритметично

Задължително време:

Няколко часа всеки път в продължение на няколко месеца

Изложете детето на разнообразие от спортове 

Интересът на дете към даден спорт е най-добрият определящ фактор за това дали той или тя ще се радват на него като участник. Така че излагайте детето на голямо разнообразие от спортни преживявания. Гледането на спорта по телевизията е добро въведение, но още по-добре е да бъдеш зрител в реалния живот. Говорете с тях за това, което харесват и не харесват за всеки спорт.

Гледайте за признаци на ентусиазъм 

Докато проверявате различните спортове, вижте дали можете да разберете кой от тях изглежда най-интересно за детето.

Слушайте детето си за намеци за предпочитанията си. Може би те ще говорят за играчите, стратегиите или ще кажат на другите за опита. Те могат да привличат вниманието към приятели, които играят определен спорт. Ако гледате и слушате, можете да получите някои улики за спорта, който ги интересува най-много.

1

Намерете предпочитание: Екип или индивидуален спорт 

Някои деца предпочитат да участват в тим спорт като футбол, бейзбол или баскетбол, в който играят роля в отбор. Други предпочитат да бъдат в екип, в който техните умения са най-важни. Спорт като тези включва плуване, тенис или голф. Или те просто могат да се насладят на индивидуални спортове като колоездене и гимнастика. Докато наблюдавате детето си, опитайте се да разберете какви са техните предпочитания. Тези наблюдения ще ви помогнат да се откажете от спорта, който ще работи най-добре за детето.

Сравнете спорта с вида на тялото на детето си

Краткото и застойно дете може да бъде по-подходящо за футбола, отколкото баскетбола. Високите и тънки могат да работят по-добре за баскетбол или писта. Макар че винаги са по-къси от средните играчи на баскетбол и футболистите по-малки от средните, шансовете за успеха им в млада възраст имат много общо с техния стил на тяло.

Опитайте няколко спорта 

След като сте се стесни до няколко спорта, които те изглежда да се радват, опитайте ги. Въпреки че трябва да избягвате да играете повече от един спорт през всеки сезон, би било добре да играете футбол през пролетта, футбол през есента и волейбол през зимата. Тъй като те започват да се идентифицират по-добре с един спорт, тогава можете да пуснете някои от другите, ако е необходимо.

Похарчете умения за индивидуално обучение

О не от най-добрите неща, които татко може да направи с едно дете, което научи спорт, е да ги научи на основите един по един. Много бащи прекарват часове с децата си, които играят улов и като ги поле полека мухи и заземяващи в задния двор. Други татковци създават конуси и практикуват да размахват футболна топка в и извън конусите. Това е качествено време за вас и за детето и ви помага да научите основни умения в не-застрашаваща среда. Ако техният спорт включва умения, които нямате, опитайте се да ги научите заедно.

Получете проверка 

Преди да участвате активно в спорта, уверете се, че детето има физически изпита. Обсъдете спортния план с лекаря и говорете за физическите изисквания на спорта. Твърде много пъти децата са ранени в спорта, защото не са напълно готови физически или имат ограничение, за което не са знаели преди.

Вземете и преподавайте отговорността

Участието в спорт изисква отговорност и самодисциплина както за детето, така и за родителя. Практикуването в къщи, следенето на оборудването, навлизането на време на практики и игри, както и активността на всички изискват пожертване на време и други интереси. Спортът може да бъде добър учител по лична отговорност.

Други полезни съвети

  • Ако детето ви е тежко или заседнало, започнете с малки неща. Получаването на скейтборд, велосипед или батут може да бъде добър начин за прехода на по-заседнал дете от книги или видеоигри и в по-активен начин на живот.
  • Обмислете някои по-малко популярни спортове. Организираните спортове могат да включват неща извън традиционните футбол, софтбол, бейзбол, футбол и баскетбол. Вие и вашето дете може да искате да мислите за бойни изкуства, колоездене, волейбол, cross country, писти и полета, голф, фехтовка, лакрос или балния танц. Всички те се считат за спортни и ще помогнат на вашето дете да научи важни умения.
  • Не се опитвайте да проектирате собствените си интереси или миналото си върху детето си. Дори и да сте звезда звезда в младостта си, този спорт може да не е за вашето дете. Участието в спорта е по-важно от коя спорт те избират. Натискането на детето си в спорт, само защото сте превъзхождали обикновено ще се противопоставят.

От какво имаш нужда

  • търпение
  • Време е да изследвате спорта
  • Време е да практикувате и да преподавате умения
  • Време е да подкрепите детето си по свой избор
1

About

Check Also

Големи котировки, за да сте позитивни за живота и приятелството

Не бъди Деби Даунър! Никой не обича да е около някой, който има лошо отношение …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 16