Home / Приятелство / Дали вашият приятел ви похвали? Или те обижда? Как да разбера

Дали вашият приятел ви похвали? Или те обижда? Как да разбера

Дали вашият приятел ви похвали? Или те обижда? Как да разбера

Когато някой е наш приятел, не винаги е лесно да се определи кога приятелството става токсично. Един знак, че вашият приятел може да не е вярно, е, когато те ви дадат обратния комплимент или изявление за похвала, което всъщност е обида в прикриване. Някои от тези изявления може да са ви очевидни веднага, докато при други комплименти на гръбначния стълб може да не осъзнаете, че това е обида, докато по-късно, когато имате известно време да мислите за това, което беше казано.

Много често е даден комплимент назад от някой, когото смятате за приятел, или поне с някой, с когото сте приятелски. Обезвреждане от този тип се дава от лице с намерение да ви свали. Негативната конотация, която е свързана с комплиментален комплимент, не е случайно. Следователно, една френемия или познат, за които си мислил, че си с добри условия, може да изкаже комплимент назад в момент, когато те се чувстват застрашени от щастието ти, недоволни от твоя успех или просто защото те наистина не те харесват.

Заблуждаващите комплименти обикновено идват от хора, които се държат по малък или коварен начин. Те може и никога да не изразяват истинските си мисли пред лицето ви и те се опитват да се чувстват по-добре (по-силни, под контрола), като ви сложат надолу.

 

Разликата между задоволявания комплимент и пряката обида

 

И двата покорни комплимента и директните обиди са фрази, насочени към вас, за да ви свалят.

Обаче, комплимент отзад е направен по пасивно-агресивен начин, който има за цел да ви накара да мислите за изкопаването дълго след като се каже. Често се прави с усмивка, от някой, когото си мислил, че е приятел, и винаги директно пред лицето ти. 

Някои хора мислят, че когато дават комплимент назад, те се преструват, че са хубави.

Други вярват, че човекът, който обиждат, няма да "получи", че е изхвърлен копаят. Но и двете са погрешни. Хората разбират кога се обиждат и че единствената причина, поради която може да има отложен отговор на това обида, е, че те дават на човека полза от съмнението, защото мисли за него като приятел.

1

Примерите за комплименти на заден ход варират от човек на човек. Това, което може да е обида на едно лице, може да не се счита за такова на друг човек. Ето защо трябва да вземете под внимание много неща (включително текущото ви състояние с този човек, ако те са истински приятел или не), преди да решите, че те ви дават backhanded комплимент.

 

 

Също известен като

 

обида, копаене

Примери:

Типичните комплименти на гръбнака могат да бъдат:

  • - Не очаквах, че ще изпиташ този тест. Добре е за теб. (Предполагам, че не сте много умни.)
  • - Тази рокля те кара да изглеждаш много по-тънка. (Предполагам, че те мислят, че сте прекалено мазни.)
  • - Иска ми се да бъда толкова прям като теб, но се опитвам да се свържа с всички. (внушението тук е, че сте прекалено смели или горчиви.)

 

1

About

Check Also

Това е най-добрият, най-лесният начин да се правят нови приятели

Въпрос: Какъв е най-лесният начин да направите приятели?През последните няколко години преминах през някои неща …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 80