Home / прически / Не позволявайте на перука предната кърпа да повреди косата ви

Не позволявайте на перука предната кърпа да повреди косата ви

Не позволявайте на перука предната кърпа да повреди косата ви

Една от причините дантела перуки предната част са предпочитани от някои жени, за да традиционните перуки е дантела фронтове са предназначени да направят вашата коса изглежда по-естествено. За разлика от перуки перука част може да изглежда много реалистично на дантела лице. Можете също така да промените къде се намира вашата част върху повечето перуки от предната дантела, което ви дава повече гъвкавост в сравнение с обикновената перука.

Има правилен начин и много грешен начин да носите този тип перука.

Неправилно направено, не само ще изглежда зле, може да бъде вредно за здравето на вашата собствена коса и скалп. Актрисата графинка Вон претърпя тежка инфекция, която тя приписва на лепилото, използвано за укрепването на перуките. Също така не помогна тя да не обръща внимание на проблема няколко месеца преди да потърси медицинска помощ за него.

За жените, търсещи алтернативи за стилизиране, перуките често са чудесен избор, защото можете да спортувате всеки цвят, който ви харесва, без да повредите косите си. Плюс това можете да отидете дълго или кратко, без да чакате растеж или да докоснете чифт ножици. Научете как да носите предната дантела без повреди, като следвате тези съвети.

Съвети за носенето на дантела предни перуки

  • Осигурете естествената си коса: Можете да плетете по-дълги дължини на скалпа, за да създадете равна повърхност или ако косата ви е къса, можете да я увиете. Уверете се, че цялата ваша коса е обезопасена преди да приложите лепило.
  • Използвайте правилното лепило: Има лепила, направени специално за осигуряване на дантелени фронтове на място. Използвайте едно от тях. Това не е моментът да извадите лепилото или лепилото, предназначено за плавателни съдове. Преди да носите перука за първи път, направете тест за кръпка, за да сте сигурни, че не сте алергични към лепилото. Ако смените марки лепило, направете тест за кръпка с всяко ново лепило, което опитате. Ако планирате да плувате в перуката си, ще ви е необходимо водоустойчиво лепило. Можете също така да използвате двустранна лента, за да прикачите перуката си, ако знаете, че само планирате да я носите за няколко дни.
  • Обърнете внимание на косата си: Ако носите перуката само една седмица, можете да пропуснете шампоанирането и кондиционирането, докато не я махнете. Дългосрочното износване обаче изисква рутинна грижа, така че собствената ви коса да не стане суха и крехка. След почистване на косата и скалпа, внимателно изсушете косъмчетата си, като използвате качулка или сешоар, ако е необходимо. Оставянето на скалпа Ви да остане влажно под перуката ви предизвиква проблеми.
  • Премахнете перуката след шест седмици: Това е само указание, но максималната продължителност от време, през която можете да носите дантела, зависи от типа на лепилото, което използвате. Някои видове лепила са предназначени само за краткосрочна употреба или около една седмица. Не използвайте краткотрайно лепило, ако искате да носите перуката си няколко седмици в даден момент. След като изтече периодът от шест седмици, е време да премахнете перуката и да дадете на косата си вниманието, от което се нуждае, под формата на цялостно почистване, дълбоко кондициониране и овлажняване.
  • Правете леки методи за отстраняване: Не изваждайте дантелената си перука, когато сте изблъскани. Използвайте определена машина за почистване на лепила за перуки от предната страна. Нанесете достатъчно, за да омекотите лепилото, и бавно извадете перуката. Ако усетите някаква съпротива, нанесете повече препарат за отстраняване и изчакайте няколко минути, преди да опитате отново.

Напомняне

Докато тези видове перуки могат да ви накарат да се почувствате бляскави и да направите ежедневието си бриз, не ставайте твърде зависими от тях. В края на краищата, перуките са аксесоар; косата ти е уникално твоя. Дайте на вашите коси време и внимание, които заслужават, и перука ще продължи да бъде подобрение, а не заместител на истинското нещо.

1

About

Check Also

3 козметична маска за коса за суха коса

В тропиците жените са овлажнявали косата си с кокосово мляко от поколения. И затова, кокосовото …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 19 =