Home / прически / Най-добрите органични рецепти за маска за коса

Най-добрите органични рецепти за маска за коса

Най-добрите органични рецепти за маска за коса

Едно от най-горещите тенденции в грижата за косата е естествените маски за коса и изплакванията на косата, които можете да направите от основните съставки, които се намират в повечето кухни. В края на краищата, защо харчите $ или $ $ $ на бутилка луксозни балсами, когато можете да направите нещо невероятно от продукти, които струват пари?

По-долу са рецепти, които съм събрал през годините за различни видове коса, включително суха, повредена и мазна. Чувствайте се свободни да ги преглеждате, ако ги изпробвате.

Рецепти за повредени, фризърени коси

Тези рецепти по-долу са чудесни за успокояване и ремонт на кутикули, повредени от химикали, инструменти за коса или UV лъчи. Те работят върху всички видове коса.

Вижте 8 удивителни маски за коса за увредена коса

Рецепти за суха, груба коса

Хидратиращите съставки, които работят за фиксиране на суха коса, включват авокадо, банани, яйчни жълтъци, кленов сироп, ром и слънчогледово олио. Препоръчвам да прилагате маски за суха коса и да поставите душ шапка върху косата за най-малко 15 минути за всяко от тези лечения.

Вижте 7 домашни маски за суха, груба коса

Маска за коса и изплакнете рецепти за фина, плоска коса

Фината коса обикновено е мазна коса и е податлива на натрупване на продукт. Най-добрият начин да се отървете от натрупването на продукта е да разпръснете косата с изплакване с оцет. Добавете тяло със спрейове от морска сол, които можете да направите сами.

Вижте любимите ми маски за коса и изплаквания за фина, мазна коса

Направете свой собствен Балсам за коса

Можете да направите свои собствени невероятни балсами за коса от няколко съставки, които се намират в килера ви, плюс няколко етерични масла, които можете да купите онлайн или във вашия магазин за здравословни храни.

1

Проверете тази рецепта, използвайки кокосово масло, кафява захар и етерични масла: Направете свой собствен балсам за коса.

Методът за шампоан за печене на сода Всеки псува

Аз съм предпазлив и имам предвид много разнообразни шампоани в наши дни, защото сулфатите, химичният продукт в шампоана, който ги кара да се разпеят на вкусни мехурчета, също се окачествяват за опасни (вижте моя списък с най-добрите безсулфатни шампоани).

Така че, когато прочетох, че много жени заобикалят бутилката за домашните си шампоани за печене на сода, последвани от изплакване на оцет от ябълков сайдер, помислих си, "звучи неефективно и миризливо".

Сгреших. Разберете какво се случва, когато опитам този шампоан и оцет да се изплакнат и да получите рецептата сами.

Шампоан за печене на сода, последван от оцет Spritz

Първични средства: Как да се лекува пърхот по естествен път

Домакинските средства за борба с пърхота са много по-добри за косата и скалпа, отколкото химикалите, които обикновено се срещат в шампоаните за пърхот. Тази домашна рецепта за пърхот е двустепенна система. Първо, използвате ленено масло, след което следвате ябълков оцет, който е чудесен за борба с дрожди и бактерии.

Рецепта: домашно пърхот лечение

Обичахте тези рецепти? Има още!

  • Домашни рецепти за маска за лице
  • Най-добрите без сулфат шампоани
  • Домашни рецепти за почистване на лице

Как да запазим хлора от увреждането на косата

Всеки, който има руса коса, знае, че хлорът може да превърне косата ви в зелено, но знаехте ли, че това е лошо за косата, изсъхва и унищожава дори естествения Ви цвят.

Вместо да купувате специален шампоан за плувци, всичко, от което се нуждаете, е просто изплакване с ябълков оцет.

Оцет маска за коса за плувци

1

About

Check Also

3 козметична маска за коса за суха коса

В тропиците жените са овлажнявали косата си с кокосово мляко от поколения. И затова, кокосовото …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =