Home / прически / Колко често трябва да почистите вашите комби и четки?

Колко често трябва да почистите вашите комби и четки?

Колко често трябва да почистите вашите комби и четки?

Когато става дума за грижа за косата, може да мислите, че имате всичко, което е измислило. Вие редовно очистевате и подреждате космите си, имате режим, който работи за вас и вашата грива е процъфтяваща. Но е косата ти наистина ли почистване? Ако пропуснете да измиете инструментите, които влизат в контакт с косата ви почти всеки ден, шансовете са просто да поставите мръсотия обратно на ръката си.

Не позволявайте на прясно почистената коса да се замърси с помощта на инструменти и аксесоари, които не са измити.

Намерете програма за почистване на вашите гребени и четки, които работят за вас.

Колко често да почистите косите и четките си

Ръководството веднъж месечно е добро предложение, но наистина зависи от това, което поставяте на косата си от ден на ден. Хората, които използват много тежки петролни продукти на косъма, трябва да почистват гребените и четките си по-често от тези, които се придържат към повече продукти на водна основа.

Ако използвате ежедневно четка за коса, издърпайте космите от четката, когато завършите оформянето на косата си. По този начин, когато дойде време да го измиете, ще имате по-малко косми, които да издърпате по това време. Същото важи и за вашия гребен. След козметика, да се отървете от космите, които са хванати в него.

Какво да използвате, за да почистите косата си Инструменти

Не е нужно да купувате специални почистващи препарати за вашите гребени и четки. Напълно е добре да използвате редовния си сапун, но шампоанът е по-добър залог. Ако имате избистрящ шампоан, това е най-добрият избор, тъй като тези почистващи препарати са предназначени да пресичат маслените остатъци и да натрупват.

Дори ако не използвате редовно почистващ препарат, купувайте евтин продукт и го държите на ръка специално за измиването на гребен и четка.

Как да го направите по-лесно за почистване на комби и четки

Колкото по-естествени продукти използвате, толкова по-малко вероятно ще бъде това глупаво натрупване, което понякога е невъзможно да се премахне напълно.

Ако почистването с гребен и четка е една от вашите по-малко любими задачи, помислете за избор на продукт. Докато нямате тежки, мазни натрупвания в инструментите за грижа за косата, почиствайте ги веднъж месечно, или така е добре. Ако обаче вашите гребени и четки често са натоварени с тежки остатъци от продукта, по-честа програма за почистване е в ред; това може да означава веднъж седмично или двуседмично.

1

В някои случаи е почти невъзможно да се премахне натрупването в четините на четката. Това обикновено е резултат от много рядко почистване заедно с използването на тежки, мазни продукти. В този случай е най-добре да изхвърлите четката и да си купите нова. Не забравяйте да почиствате новата по-често! 

1

About

Check Also

10-те най-добри шампоани, които да купите на Walmart през 2018 г.

Ние се ангажираме да проучваме, тестваме и препоръчваме най-добрите продукти. Може да получаваме комисионни от …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 76 =