Home / прически / Как правилно да шампоан косата си

Как правилно да шампоан косата си

Как правилно да шампоан косата си

Много от нас, мъжете, не обръщат особено внимание на шампоането на косата ни - изхвърляме шампоан, разтриваме, изплакваме и отиваме възможно най-бързо. Предимствата на превъзходния шампоан надхвърлят очевидните (премахване на мръсотия, масло и стилизиращ продукт) и включват почистване на порите, ексфолиране на скалпа и подобряване на кръвообращението - всички те водят до по-здравословен скалп (и по-здрава коса).

О, и страхотният шампоан също се чувства добре. Ето как да го направите правилно.

1) На първо място, вие ще искате да изберете правилния шампоан и балсам за вашия тип коса. Правилният шампоан може да ви помогне да коригирате проблемите с косата или скалпа, които може да имате, и също така да придадете блясък или обем на косата си.

2) Докато сте в банята, уверете се, че водата е топла, но не прекалено гореща. Завъртете потока надолу малко, за да не се пръскате навсякъде. Шампоанирането във вода, която е прекалено горещо, може да премахне косата и скалпа от етерични масла, така че душът, използвайки възможно най-яката вода.

3) Почистете добре косата, като стоите под душа и оставяте лек поток от вода, за да наситете косата.

4) Нанесете малко шампоан в дланта на ръката си (размер на никела обикновено е точно на дясно) и го преработвайте през косата. Ако косата ви е по-дълга, не я натрупвайте на главата си, а вместо това я разтърсете с пръсти, за да намалите заплитанията.

5) Като използвате върховете на пръстите си, работете здраво с кръгово движение от предната част на скалпа до гърба на гърлото и след това нагоре по страните към слепоочията. Продължете това движение в продължение на няколко минути. Това ще стимулира и ексфолира кожата на главата.

6) Изплакнете косата напълно и ако косата е по-дълга, използвайте гребен с широка зъбчка, за да премахнете заплитанията и да изгладите косата.

 За разлика от това, което може да сте прочели на бутилката, няма нужда да се повтаря. Цялото нещо "по-късно изплакване" е маркетингов трик, предназначен да продава повече шампоан, плюс прекалено много шампоани може да изсуши косата и скалпа.

1

7) Нанесете балсам по същия начин, по който сте нанесли шампоана. Оставете климатика да остане включен за няколко минути, освен ако не е указано друго.  

8) Изплакнете косата с хладка вода и я изсипете отново. Внимавайте да не дърпате косата, което може да причини повреда и счупване.

9) Изсушете косата с кърпа, като използвате потупване или ходене. Никога не разтривайте косата назад и напред или в кръгчета с кърпа, тъй като това ще доведе до увреждане на косата.

Използването на подходящ шампоан и техника за подготовка всеки ден ще ви помогне да запазите скалпа си здрав и косата ви да изглежда най-добре.

1

About

Check Also

7 Инструменти за коса, които всяка жена трябва да има

От фиксирани плоски гладки ключалки, плажни вълни или огромни къдрици, има перфектният инструмент за коса …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 18