Home / Премахване на косата / Какво да направя, когато кола маска не работи

Какво да направя, когато кола маска не работи

Какво да направя, когато кола маска не работи

Нормално е да оставите няколко мъже, когато се нанасяте на кола. Но може да има няколко различни причини, поради които по-голямата част от косата не се отстранява или просто се счупва.

Твърде кратък. Обикновено косата трябва да бъде около ¼ ", за да може тя да се хване напълно, ако тя е по-къса, може да не бъде отстранена (повече: съвети за кола маска).

Твърде дълго. Това не е така, толкова по-добре. Ако е твърде дълго, има повече шанс не само за болка, но и за счупване и пропусната коса (виж: кола маска.)

Наблягаше се на грешната посока. Тя трябва да се прилага по посока на растежа на космите и да се отстранява бързо в обратната посока. Ако не се отстранява достатъчно бързо (което може да бъде трудно за себе си), няма достатъчно сила да издърпате косата.

Премахването в погрешна посока няма да повдигне и косата. Гледайте растежа, тъй като той може да се развие по различни начини, особено в подмишниците.

Кожата не е чиста. Кожата трябва да бъде без мръсотия, грим и масла. Тези нашественици може би леко отблъскват восъка, особено когато се използва всякакъв вид, който изисква лента. Ако нямате почистващ препарат, използвайте нежно почистващ препарат за лице или тяло.

Кожата не е суха. След като използвате почистващ препарат преди почистване на вакса, вземете чиста памучна подложка, за да издърпате останалата влага. В противен случай остатъците от остатъците могат също да отблъскват восъка. Поставянето на предварително епилиращ прах не само абсорбира влагата, но помага за вакса да се придържа към косата, а не към кожата.

Така че, заедно с това, че е по-малко болезнено, тя позволява да се премахнат повече косми.

Неправилният восък. Твърдият восък работи добре върху грубата, дебела коса. Мекият восък може да премахне този тип коса, но трябва да е достатъчно силен. Проверете етикета на Вашия восък, за да видите кой вид коса е препоръчителна.

1

Не достатъчно изгладени. След прилагане на лентата, здраво гладка ръка или пръсти над лентата в посока на растежа на косата няколко пъти.

Това позволява нагретият восък да се охлажда леко и да се затопли или не-нагрят восък (като предварително изработени ленти и студено), за да се прикрепи към косата. (Този съвет не е за твърд восък.)

Съвети за всеки тип восък

Мека (ивица лента): Не поставяйте восък върху твърде дебел. Лентата ще работи, за да премахне целия восък вместо косата. Тя просто трябва да покрива косата, а не да е дебела козина. Заедно с пропуснатата коса, поставянето на прекалено много продукти може да доведе до синини.

Твърди (без капка): Необходимо е да се прилага много по-дебел, отколкото мек, защото се втвърдява, като става собствена лента и "свива" опакова косата. Докато инструкциите са склонни да се променят с производителя, това обикновено се отнася до дебелината на никел. Твърдият восък, който е поставен твърде тънко, няма да се издърпа на едно парче, но обикновено се размазва, когато го махнете, и няма да вземе косата с него.

Твърдият восък също така трябва да се охлади, за да се втвърди напълно. Тя ще изглежда скучна, тъй като се втвърдява и ще звучи като пластмаса, когато го почукате. Ако не е напълно готино, то не е завършило "свиване на опаковката". И предположихте, че ... косата ще остане там.

Предварително направени ленти: Мисля, че те работят най-добре на слаби области на косата, на някои хора, което означава пръстите на ръцете и корема. Според мен те не са чудесен избор за краката, линията на бикините или обратно.

Но не забравяйте да ги "нагреете" малко, преди да ги издърпате да ги търкат между ръцете ви, така че да са поне на стайна температура. Студеният восък не се придържа добре към косата.

Студ: Студеният восък има своите фенове, но ние не го препоръчваме. Мекият восък, който се нагрява с восък (срещу микровълнова печка), се разпространява много по-лесно и се прикрепя към косата по-добре.

Макар че това отнема известно време, за да се свали техниката, може да се окаже, че е слабокачествен восък, който просто не върши работата. Ние силно препоръчваме да получите восък пот и закупуване на професионални продукти като Satin Smooth или GiGi.

1

About

Check Also

Как да разпознаете небезопасен салон или спа за кола маска

Това е тъжно, но вярно. Ако салонът или спа центърът не практикуват безопасно кола маска, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4