Home / Υγεία / Πώς να σταματήσει Sweaty μασχάλες;

Πώς να σταματήσει Sweaty μασχάλες;

Παρόλο που είναι ένα από τα πράγματα που κάνει το σώμα μας για να μας βοηθήσει, κανείς δεν του αρέσει ιδρωμένες μασχάλες, ειδικά τη μυρωδιά τους. Όταν το σώμα μας θερμαίνεται - από την άσκηση, το άγχος, τον καιρό κλπ., Το δέρμα μας ιδρώνει για να ψύξει το σώμα κάτω και εμποδίζει την υπερθέρμανση.

Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον ιδρώτα του κάτω άκρου; Το 77% των αμερικανών γυναικών είναι ανήσυχοι από αυτήν. Υπάρχουν επίσης ορισμένες κοινωνικές επιπτώσεις στις ιδρωμένες μασχάλες - μερικές γυναίκες αισθάνονται αυτοσυνείδητες και περιορισμένες όταν συναντούν νέους ανθρώπους, μερικοί αισθάνονται μη ελκυστικοί και ακόμη και καταθλιπτικοί ως αποτέλεσμα της κατάστασής τους.

Η υπερβολική εφίδρωση στη μασχάλη είναι μια κοινή διαταραχή. Δεν είστε μόνοι ή μη φυσιολογικοί! Ο έλεγχος και η πρόληψη του ιδρώτα της μασχάλης είναι σημαντική για την κοινωνική ζωή, την άνεση και την υγιεινή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για την ελαχιστοποίηση ή την πρόληψη αυτής της κατάστασης.

1. Μείνετε ενυδατωμένοι.

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να προκληθεί από την αφυδάτωση. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία του σώματός μας. Όταν ιδρώνουμε, χάνουμε νερό από το σώμα μας και το νερό πρέπει να αντικατασταθεί.

Μην περιμένετε μέχρι να διψάσετε να πιείτε νερό. Φέρτε ένα μπουκάλι με το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μείνετε ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Εκτός από το νερό, μπορείτε να πιείτε χυμούς λαχανικών ή τσάι βοτάνων. Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ ή καφεΐνη επειδή αφυδατώνουν.

2. Ντους

Με τις ιδρωμένες μασχάλες υπάρχει κάτι πολύ πιο κοινωνικά απαράδεκτο - οσμή σώματος. Εξαιτίας αυτού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα κανονικά ντους (ή λουτρά) μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος, μειώνοντας την παραγωγή του ιδρώτα. Επίσης, το κανονικό ντους βοηθά να κρατήσει τον αριθμό των βακτηρίων κάτω από τις μασχάλες σας υπό έλεγχο.

Ντους Regularly

3. Ξυρίστε / Τραβήξτε τις μασχάλες

Ήρθε η ώρα να ξυρίζετε τακτικά τις μασχάλες σας! Η αφαίρεση των μαλλιών του σώματος δεν είναι κάτι νέο και κάθε γυναίκα πρέπει να το συμπεριλάβει στην καθημερινή της ρουτίνα.

Το ξύρισμα κάνει μια τεράστια διαφορά - ο αντιαπνευστικός είναι πιο αποτελεσματικός, οι μασχάλες καθαρίζονται ευκολότερα, υπάρχει λιγότερη οσμή και το δέρμα μπορεί να "αναπνεύσει".

4. Φως / λεπτότερο ύφασμα

Φορέστε ρούχα από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι. Το ελαφρύτερο ύφασμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ιδρωμένες μασχάλες επιτρέποντας στις μασχάλες σας να αναπνεύσουν. Επίσης, συνιστάται να φοράτε φαρδιά ρούχα.

1

Αποφύγετε τον πολυεστέρα και το νάιλον επειδή αυτά τα υλικά περιορίζουν τη ροή του αέρα και αυξάνουν την εφίδρωση της μασχάλης.

5. Αλλάξτε τη διατροφή σας.

Η αποφυγή ορισμένων τροφίμων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο των ιδρωμένων αρθρώσεων. Μειώστε την πρόσληψη πικάντικων τροφών, σκόρδου και κρεμμυδιών. Αυτοί οι τύποι τροφίμων μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα του ιδρώτα και να συμβάλουν στην οσμή του σώματος.

Υγιής Diet

6. Φορέστε ένα Αντικαταθλιπτικό.

Για να βοηθήσετε στον έλεγχο της εφίδρωσης της μασχάλης και για να αποφύγετε πιθανές ενοχλητικές οσμές, αγοράστε ένα αντιιδρωτικό. Το αντιιδρωτικό λειτουργεί καλύτερα όταν εισέρχεται απευθείας στο δέρμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ξυρίζετε τις μασχάλες σας τακτικά.

Τα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά δεν είναι τα ίδια. Τα αντιιδρωτικά περιέχουν συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσουν την εφίδρωση, ενώ τα αποσμητικά βοηθούν στην κάλυψη των οσμών. Κάντε την καθημερινή συνήθεια και εφαρμόστε την πριν φύγετε από το σπίτι.

Οι μαλακές μασχάλες δεν είναι ιατρικά επικίνδυνες, αλλά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές. Με αυτό το εύκολο 6 συμβουλές, θα είστε σε θέση να αποτρέψετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις δυσάρεστες, ιδρωμένες μασχάλες και να αρχίσετε να ζείτε «κανονικά» ξανά.

1

About

Check Also

10 μύθοι για την κυτταρίτιδα δεν πρέπει να πέσετε!

Έχεις κυτταρίτιδα; Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για κάθε δεύτερη γυναίκα στον κόσμο (και μερικούς …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 65