Home / αξεσουάρ / 7 σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε Ruby κοσμήματα

7 σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε Ruby κοσμήματα

7 σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε Ruby κοσμήματα

Τα ρουμπίνια είναι ροζ κόκκινα μέλη της οικογένειας των ορυκτών του κορούνδιου. Κορούνδιο οποιουδήποτε άλλου χρώματος (μπλε, ροζ, κίτρινο και πολλά άλλα) ονομάζεται ζαφείρι.

Οι φυσικές αποχρώσεις ρουμπίνι ποικίλλουν από το ανοιχτό στο σκούρο κόκκινο και τα ρουμπίνια συχνά έχουν υποτονικούς τόνους, όπως ένα πορφυρό χυτά. Οι παραλλαγές προσθέτουν στη γοητεία και την ατομικότητα κάθε πολύτιμου λίθου.

Ακόμα κι αν το ρουμπίνι είναι το birthstone του Ιουλίου, το ρουμπίνι κοσμήματα είναι ένα καθολικό αγαπημένο.

Ίσως είναι επειδή συνδέουμε το κόκκινο χρώμα με τα συναισθήματα της αγάπης και του πάθους. Οι έντονες και ρομαντικές αποχρώσεις προσθέτουν κομψότητα και πολυτέλεια σε οποιοδήποτε σχέδιο κοσμημάτων, γι 'αυτό δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα ρουμπίνια κοσμήματα είναι πάντα σε ζήτηση.

Συμβουλές για την αγορά Ruby Stones και κοσμήματα

Πριν να ρίξετε μια όμορφη δεκάρα σε έναν από τους τέσσερις πολύτιμους πολύτιμους λίθους, βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει κάποια βασικά βασικά κοσμήματα ρουμπίνι πρώτα. 

Ruby σκληρότητα κάνει το πολύτιμο λίθο πολύ ανθεκτικό

 • Τα ρουμπίνια βαθμολογούνται στα 9 στην κλίμακα σκληρότητας Mohs. Συγκρίνετε αυτό στα διαμάντια στα 10 και το τιρκουάζ, το οποίο είναι σχετικά μαλακό σε 5-6.

Αξία αντίκτυπου των αποκλίσεων χρωμάτων Ruby

 • Ζωντανό, έντονο κόκκινο παρόμοιο με το βιρμανικό ρουμπίνι είναι σε ζήτηση και θεωρούνται οι πιο επιθυμητοί πολύτιμοι λίθοι.
 • Μερικά ρουμπίνια είναι κόκκινα με κιτρινωπό προς πορτοκαλί τόνους.
 • Μερικά ρουμπίνια είναι κόκκινα με μπλε και μωβ τόνους.

Υπάρχουν κοινές θεραπείες Ruby

 • Σχεδόν όλα τα ρουμπίνια αντιμετωπίζονται με θερμότητα για να βελτιώσουν το χρώμα και τη σαφήνεια.
 • Οι βαφές χρησιμοποιούνται μερικές φορές για την ενίσχυση του χρώματος του ρουμπινιού.
 • Οι επίστρωση χρησιμοποιούνται για την καμουφλάρισμα των επιφανειακών καταγμάτων. Οι επικαλύψεις θα φθαρούν με το χρόνο.

Rubies από ορισμένα μέρη του κόσμου είναι πιο πολύτιμα

1
 • Βιρμανικά ρουμπίνια θεωρούνται από τα πιο όμορφα παραδείγματα του πολύτιμου λίθου.
 • Άλλες σημαντικές πηγές ποιότητας ρουμπίνι είναι η Σρι Λάνκα, η Μαδαγασκάρη, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Κένυα και το Αφγανιστάν.
 • Ρουμπίνια ποικίλης ποιότητας βρίσκονται σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Star Ruby είναι μια μοναδική ποικιλία Ruby

Ορισμένα διαφανή ρουμπίνια που κόβονται σε κουκούτσια (λείοι θόλοι) παράγουν ένα αστέρι με έξι ακτίνες που εκτείνονται κατά μήκος της θολωτής επιφάνειας.

Τα συνθετικά ρουμπίνια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν

Όπως πολλοί άλλοι δημοφιλείς πολύτιμοι λίθοι, ρουμπίνια μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα εργαστήριο. Lab gems είναι μια προσιτή επιλογή όταν αγοράζετε ένα ρουμπίνι, αλλά η προέλευση της πέτρας πρέπει πάντα να αποκαλυφθεί.

Αγοράστε Ruby κοσμήματα από αξιόπιστους εμπόρους

 • Τα μεγάλα, υψηλής ποιότητας, φυσικά ρουμπίνια είναι πολύ σπάνια και δαπανηρά και πρέπει να συνοδεύονται από μια έκθεση από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο πετρωμάτων που πιστοποιεί την αυθεντικότητά τους.
 • Αγοράστε ρουμπίνια κοσμήματα από αξιόπιστους αντιπροσώπους που γνωρίζουν τι πωλούν και που αποκαλύπτουν όλες τις θεραπείες που έχουν εκτελεστεί στους πολύτιμους λίθους.

Τώρα θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ψωνίσετε για κοσμήματα ρουμπίνι, αλλά αν δεν είστε ακόμα σίγουροι τι να αγοράσετε, μάθετε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ φυσικών και συνθετικών πολύτιμων λίθων.

Εάν είστε έτοιμοι να πάρετε λίγο λάσπη, έρθετε μαζί μου για ένα εικονικό ταξίδι σε ένα ορυχείο ρουμπίνι στο Franklin της Βόρειας Καρολίνας, όπου θα βρείτε ρουμπίνια που μπορούν να κοπούν και να τοποθετηθούν στο περιβάλλον της επιλογής σας.

Επεξεργασμένο από τον Lauren Thomann

1

About

Check Also

Το καλύτερο μέγεθος και μήκος σκουλαρίκια για σας

Σκουλαρίκια μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξεσουάρ και να κάνετε μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 34