Home / Φιλία / Πώς να τελειώσετε με ευχαρίστηση μια φιλία

Πώς να τελειώσετε με ευχαρίστηση μια φιλία

Πώς να τελειώσετε με ευχαρίστηση μια φιλία

Όταν οι φιλίες τελειώνουν, οι εμπλεκόμενοι συχνά αισθάνονται πικρά και λυπημένοι για το τι συνέβη. Είναι φυσικό να θρηνήσετε την απώλεια μιας φιλίας και στην πραγματικότητα, θλίψη του οριστικού χαρακτήρα της σχέσης σας βοηθά να προχωρήσετε με έναν υγιή τρόπο για να δημιουργήσετε φιλίες με νέους ανθρώπους. Ωστόσο, εάν αφήσετε τον θυμό και πληγωθείτε τις ενέργειές σας, αναμφισβήτητα θα προκαλέσετε βλάβη στη φήμη σας και ακόμα και στις άλλες φιλίες στη ζωή σας.

Εδώ είναι πώς να περπατήσετε μακριά από μια φιλία με σεβασμό.

Εμφάνιση του σεβασμού για κάποιον που σας έχει βλάψει

Οι φιλίες τελειώνουν τις περισσότερες φορές επειδή ένας ή και οι δύο φίλοι έκαναν κάτι για να βλάψουν ή να θυμούν το άλλο πρόσωπο. Όταν οι φίλοι δεν μπορούν να δουλέψουν μέσα από το επιχείρημα, γίνονται τρελοί και προχωρούν από τη φιλία.

Ή, ίσως ένας φίλος συμπεριφέρθηκε κακώς και ως αποτέλεσμα, ο άλλος άνθρωπος κινείται επειδή δεν θέλει την αρνητικότητα στη ζωή του.

Σε καθεμία από αυτές τις καταστάσεις, είναι δύσκολο να τερματίσετε μια φιλία χωρίς όνομα ή κακοποίηση. Είστε τραυματίες ή τρελοί και ως εκ τούτου θέλετε να ενημερώσετε τους ανθρώπους ακριβώς τι έκανε ο φίλος σας σε σας. Ίσως θέλετε να πείτε σε άλλους φίλους πώς συμπεριφέρθηκε αυτό το άτομο.

Πριν όμως το κάνετε αυτό, κάντε ένα βήμα πίσω και πάρετε μια λαβή για το θυμό σας και πληγωθείτε. Ενώ είναι φυσικό να θέλετε να αναζητήσετε άνεση από άλλους φίλους όταν κάποιος σας έχει πληγώσει, αν συμπεριφέρεστε με τρόπο ασέβεια, οι άνθρωποι θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό από το πώς ο φίλος σας έδρασε.

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν το άλλο άτομο είναι λάθος όταν προσπαθείτε να «ταιριάξετε» τον θυμό, την αρνητικότητα ή την κακή συμπεριφορά, αυτό αντανακλάται ελάχιστα σε σας, ακόμα και όταν δεν κάνατε τίποτα λάθος.

Τι σημαίνει να δείξω σεβασμό?

Τερματισμός μιας σχέσης (από μια φιλία σε ένα γάμο) με σεβασμό σημαίνει ότι εσείς:

  • Διάλυση με τον πιο ευγενή τρόπο.
  • Μην κουτσομπορείτε ή να τους κακοποιείτε σε άλλους ανθρώπους.
  • Μην πείτε άσχημα πράγματα για να τους βλάψετε.
  • Μην προσπαθήσετε να αποκτήσετε άλλους ανθρώπους να τους αντιπαθούν μόνο και μόνο επειδή είχατε ένα πρόβλημα με αυτούς. Ακόμα και όταν οι φίλοι σας ρωτήσουν "τι συνέβη;" μπορείτε να τους πείτε με σεβασμό. Εστιάστε στη συμπεριφορά που εμφανίζεται στον φίλο σας όχι στο χαρακτήρα του ατόμου.

Παραδείγματα εμφάνισης σεβασμού έναντι μη σεβασμού ενός φίλου

Ένας αμοιβαίος φίλος λέει: "Μόλις σας άκουσα και η Σάλι δεν μιλάει πια, τι συνέβη;"

1

Γεμάτος σεβασμό:

"Ξέρω, είμαι τόσο λυπημένος για το τέλος της φιλία μας Sally έκανε σχέδια μαζί μου για να πάει για ψώνια, και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε μέχρι το κατάστημα .. Ήμουν εκεί περιμένει για πάνω από μία ώρα πριν τελικά φύγει. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που συνέβη και πιστεύω ότι ίσως αναζητούμε διαφορετικά πράγματα σε μια φιλία. "

ασεβής:

"Ναι, είναι πραγματικά κάτι, περιμένασα πάνω από μία ώρα για εκείνη στο κατάστημα, αφού με έσφιξε ξανά, έκανα αυτό το εκατομμύριο φορές και μόλις το είχα." Ποιος χρειάζεται ανθρώπους που σας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο; Το ξεπέρασα."

Όταν διαλύσεις τον φίλο σου:

Γεμάτος σεβασμό:

"Ήμουν τόσο κακή την άλλη νύχτα όταν προσκαλέσατε όλους, αλλά εγώ στο πάρτυ σας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχετε με εξαφανίσει και δεν καταλαβαίνω γιατί." Όταν σας ρώτησα, είπατε: "Ήταν δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, αλλά έχω μια διαφορετική ιδέα για το τι πρέπει να είναι η φιλία, ξέρω ότι είσαι καλός άνθρωπος, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε φίλοι ".

ασεβής:

"Είσαι τόσο αγενής και όταν δεν με προσκάλεσες - πάλι - στο κόμμα σου έδειξε τι μάγισσα είσαι πραγματικά. Δεν χρειάζομαι αυτό! Μην καλέστε πάλι μου!"

Όταν βλέπετε κάπου έναν πρώην φίλο και παρατηρείτε ότι μιλάει σε μια αμοιβαία γνωριμία.

Γεμάτος σεβασμό:

Γεια σου λέει στον πρώην φίλο σου και κάνεις μικρή συζήτηση. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνεις ξανά φίλοι, αλλά σου δείχνεις ότι δεν υπάρχουν σκληρά συναισθήματα.

ασεβής:

Αποφεύγετε τον πρώην φίλο σας και στη συνέχεια τρέχετε με τη γνωριμία με την οποία μιλούσε και να του πείτε όλα όσα έκανε ο πρώην φίλος σας.

Η πρακτική του σεβασμού μπορεί να αλλάξει τις φιλίες σας

Ο σεβασμός, όπως και η συγχώρεση, δεν σημαίνει ότι αυτό που έκανε ο άνθρωπος σε εσάς ήταν σωστό. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην φίλος σας δεν έχει τη δύναμη να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα πια και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να συμπεριφερθείτε με αρνητικό τρόπο για να «επιστρέψετε» σε αυτά.

Η άσκηση σεβασμού μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ένα καλό οπτικό είναι να βλέπετε τη ζωή σας με έναν καθορισμένο αριθμό θυρίδων όπου μπορείτε να αισθανθείτε κάτι. Όταν παίρνετε μερικά από αυτά τα slots με θυμό και κακό, δεν είστε σε θέση να ζήσετε την ευτυχία και τη χαρά με νέους φίλους. Αυτό το οπτικό θα σας βοηθήσει να βάλετε τις αναλύσεις σε προοπτική και θα σας επιτρέψει να εκδηλώσετε ελεύθερα σεβασμό ακόμα και όταν δεν είστε φίλοι με κάποιον άλλο.

Επιπλέον, δείχνοντας τους τρέχοντες φίλους σας ότι μπορείτε να σπάσετε με έναν φίλο με σεβασμό σας βοηθά να σας δούμε με θετικό φως. Όταν έχετε κάποιο επιχείρημα με κάποιον, μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα το δουλέψετε ή θα το μετακινήσετε με σεβασμό.

1

About

Check Also

7 Θέματα που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την πραγματοποίηση μικρών συνομιλιών

Κάνοντας μικρές συζητήσεις είναι σίγουρα μια τέχνη, αλλά η ανάποδη είναι ότι όσο περισσότερο το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 14