Home / Φροντίδα του δέρματος / Συμβουλές έξυπνης φροντίδας δέρματος για μαύρους άνδρες

Συμβουλές έξυπνης φροντίδας δέρματος για μαύρους άνδρες

Συμβουλές έξυπνης φροντίδας δέρματος για μαύρους άνδρες

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να διατηρήσει μια νεανική εμφάνιση είναι να φροντίσει πολύ νωρίς το δέρμα του. Αν και η φροντίδα του δέρματος είναι μια εξατομικευμένη συνταγή, η γενετική σύνθεση συχνά συμβάλλει σε ορισμένες προβληματικές περιοχές.

Λόγω της υφής και του ρυθμού ανάπτυξής τους, οι Αφροαμερικανοί άνδρες είναι πιθανό να πολεμήσουν με μικρές προσκρούσεις στο πρόσωπο που είναι συνήθως γνωστές ως τρίχες που έχουν εισαχθεί ή ξυραφιές, συχνά από ξύρισμα.

Οι Αφροαμερικανοί άνδρες είναι επίσης επιρρεπείς σε υπερχρωματισμό (σκοτεινά σημεία) και ξηρό δέρμα. Πριν από τη στόχευση προβληματικών περιοχών, είναι πρώτα σημαντικό να συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία της φροντίδας του δέρματος για να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο θεμέλιο.

Τα βασικά

Πρώτα είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματος που έχετε για να εξασκήσετε την κατάλληλη ημερήσια φροντίδα του δέρματος. Οι τύποι δέρματος μπορεί να περιλαμβάνουν φυσιολογική, ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη και ακόμη και συνδυασμό τύπων. Με βάση τον τύπο του δέρματός σας, θα θέλετε να αγοράσετε προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο σας.

  • Πλύση - Το πιο σημαντικό βήμα στο θεραπευτικό σας πρόγραμμα είναι η σωστή πλύση. Πρέπει να πλένετε το πρωί και πριν από τον ύπνο για να απομακρύνετε τη συσσώρευση του περιβάλλοντος και τα συντρίμμια. Τα καθαριστικά κρέμας είναι ιδανικά για ευαίσθητο και ξηρό δέρμα ενώ τα αφρώδη είναι απαραίτητα για τους λιπαρούς και φυσιολογικούς τύπους δέρματος.
  • Απολέπιση - Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το πλύσιμο δεν αρκεί για να απομακρύνει το νεκρό δέρμα ή τις βαθιά ενσωματωμένες βρωμιές, όπως σε μαύρα στίγματα. Αυτό είναι όταν μια απολέπιση γίνεται ένα σημαντικό βήμα. Δεν πρέπει να απολέγετε καθημερινά, καθώς η δράση καθαρισμού μπορεί να είναι πολύ σκληρή για το δέρμα σας. Απολεπίστε μια φορά την εβδομάδα, ή ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Τόνος - Οι τόνερ δέρματος είναι ένα υγρό που εφαρμόζεται στο πρόσωπο με μια βαμβακερή σφαίρα ή μαξιλάρι. Ο γραφίτης θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τελευταίων ίχνων ρύπων που έχουν απομείνει στο πρόσωπο μετά το πλύσιμο, καθώς και στην ελαχιστοποίηση των πόρων. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν πιο ήπιο γραφίτη για το ευαίσθητο δέρμα, ενώ χρησιμοποιείτε ισχυρότερο στυπτικό σε περιοχές όπως η μύτη, όπου τα σπυράκια είναι επιρρεπή.
  • Ενυδατώστε - Το τελευταίο βήμα στην ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσετε το πρόσωπό σας ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να κρατήσει το δέρμα νεανικό και σταθερό και υπάρχουν moisturizers για να στοχεύσετε κάθε είδους ανάγκες. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστή ενυδατική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για τα μάτια. Δεν πρέπει να παραμελείτε το δέρμα του πληρεξούσιου γύρω από τα μάτια, καθώς είναι η πρώτη θέση που συνήθως εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές.

Σημεία με προβλήματα

Υπερπηκτοποίηση - Η σκίαση του δέρματος λόγω της αυξημένης μελανίνης μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ποικίλων λόγων. Οι ουλές, η ακμή, τα ηλιακά εγκαύματα, καθώς και ορισμένες ασθένειες, μπορεί να προκαλέσουν υπερχρωματισμό του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, το πιο σκουρόχρωμο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε αυτή την κατάσταση. Συχνά, οι άνθρωποι σκέφτονται ότι πρέπει να καταφύγουν στα προϊόντα λεύκανσης του δέρματος, αλλά προτού το πράξουν, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας για να σας συνταγογραφήσουν προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, ρετινόλη ή αλφα υδροξυοξέα. Αν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε επιφανειακή χρώση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστείτε μια ελαφριά κρέμα που έχει συνταγογραφηθεί από τον δερματολόγο σας.

Το πιο σημαντικό να θυμάστε σχετικά με την υπερχρωματοποίηση είναι να φροντίσετε να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο.

Πολλοί έχουν μια εσφαλμένη αντίληψη ότι το Αφροαμερικανικό δέρμα δεν μπορεί να υποστεί ζημιά από τον ήλιο, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με SPF τουλάχιστον 15. Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο θα μειώσει τις πιθανότητές σας να έχετε σκοτεινές κηλίδες στο δέρμα σας.

Ξηρό δέρμα - Όταν οι Αφροαμερικανοί άνδρες έχουν ξηρό δέρμα, μπορεί να δημιουργήσει μια γκρίζα εμφάνιση στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει όχι μόνο ότι το δέρμα δεν αισθάνεται καλά, αλλά επίσης δεν φαίνεται καλό ούτε. Αρχίζει με το πλύσιμο προσώπου. Μην χρησιμοποιείτε σκληρό ή απογυμνωτικό καθαριστικό. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό και ενυδατικό και πλύνετε με χλιαρό νερό, καθώς το ζεστό νερό μπορεί επίσης να στεγνώσει το δέρμα. Ενυδατώστε τακτικά με μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς η πρόληψη είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς πετρέλαιο, δεδομένου ότι θα ενυδατώσετε τακτικά καθώς δεν θέλετε να φράξετε τους πόρους σας.

Ψάξτε για ένα που έχει φυσικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και Ε και εφαρμόστε ρουτίνα. Μείνετε στην κορυφή της ενυδάτωσης και θα αποφύγετε την ξηρή επιδερμίδα, την εμφάνιση της φρυγανιάς και θα κρατήσετε μακριά τις λεπτές γραμμές διατηρώντας μια νεανική λάμψη.

1

Εγκλωβισμένες τρίχες - Αν και δεν είναι αποκλειστικός για τους Αφροαμερικανούς άνδρες, μπορείτε να μάθετε πολύ με τις τσακισμένες τρίχες λόγω του τρόπου που τα μαλλιά μεγαλώνουν από το δέρμα σας. Όταν τα μαλλιά κοπεί αμβλέα από το ξύρισμα, υπάρχει μια αιχμηρή άκρη στα μαλλιά καθώς αναδύεται. Προσθέστε σε αυτό το αιχμηρό άκρο ένα μοτίβο μπούκλα στην ανάπτυξη μαλλιών σας, και έχετε απίστευτη πιθανότητα ότι τα μαλλιά θα μπούρουν πίσω στο δέρμα, προκαλώντας την τρίχα να αναπτυχθεί προς τα μέσα. Ως αποτέλεσμα των εσωτερικά αναπτυσσόμενων μαλλιών, τα βακτήρια και οι υγρές μορφές, προκαλώντας ένα χτύπημα στο δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα σφάλετε αυτές τις προσκρούσεις ως σπυράκι και προσπαθήστε να το πάρετε, επειδή αυτό θα προκαλέσει μόνο σκοτεινά σημεία στο δέρμα.

Η φροντίδα να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες μεθόδους ξυρίσματος θα πρέπει να βοηθήσετε στην περικοπή των τρίχες, αλλά λόγω του τρόπου ανάπτυξης των μαλλιών των Αφροαμερικανών ανδρών, πρέπει να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπίσετε αυτό που μοιάζει με μια συνεχιζόμενη μάχη των εξογκωμάτων. Όταν εμφανιστούν προσκρούσεις, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό σαπούνι και ένα απαλό απολεπιστικό για να τρίβετε απαλά με κυκλική κίνηση πάνω από την περιοχή που έχει φλεγμονή. Αυτό θα βοηθήσει να διευκολύνουν και να ανοίξουν το πόρο για τα τρίχα που εισέρχονται στην επιφάνεια. Θα θέλετε επίσης να χρησιμοποιείτε τακτικά ένα προϊόν που περιέχει γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ.

1

About

Check Also

Τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για λιπαρό δέρμα

Έχοντας λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πλένετε το πρόσωπό …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 29