Home / Φροντίδα του δέρματος / Καρτέλες για τα νύχια: Γιατί τα έχετε και πώς να τα διορθώσετε

Καρτέλες για τα νύχια: Γιατί τα έχετε και πώς να τα διορθώσετε

Καρτέλες για τα νύχια: Γιατί τα έχετε και πώς να τα διορθώσετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι άνθρωποι για τα νύχια τους είναι οι κορυφογραμμές. Αυτά μπορεί να λάβουν τη μορφή λεπτών, ανυψωμένων, χωρίς χρώματα γραμμών που διατρέχουν κατά μήκος του νυχιού, από την επιδερμίδα έως την άκρη, ή τις ανυψωμένες περιοχές που εκτείνονται πέρα ​​από το νύχι. Οι κορυφές των νυχιών είναι πολύ συχνές σε άτομα όλων των ηλικιών, αλλά τείνουν να εμφανίζονται πιο συχνά με την ηλικία. Οι κορυφογραμμές δεν περιορίζονται στα νύχια σας. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν στα νύχια σας.

Τι προκαλεί Ridges?

Οι κορυφογραμμές συμβαίνουν για πολλούς λόγους. Εάν τρέχουν κάθετα από τα επιδερμίδες σας στις άκρες των νυχιών σας, πιθανότατα δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Αυτά είναι πολύ συνηθισμένα και συνήθως δεν υποδεικνύουν κανένα πρόβλημα. 

Μία πιθανή αιτία κατακόρυφων κορυφών νυχιών είναι η γήρανση. Καθώς μεγαλώνετε, η παραγωγή φυσικού πετρελαίου σας επιβραδύνει. Με τη σειρά του, αυτή η έλλειψη υγρασίας μπορεί να κάνει τα νύχια σας να γίνουν εύθραυστα, λεπτά και επιρρεπή σε ξεφλούδισμα και να σχηματίσουν κορυφογραμμές. Αυτή η αυξανόμενη ξηρότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο δέρμα και στα μαλλιά σας. Αν και ενοχλητικό, αυτό δεν πρέπει να ανησυχείτε. Η καλύτερη άμυνά σας τρώει μια υγιεινή διατροφή, πίνετε αρκετό νερό και ασκείστε για να διατηρήσετε το κυκλοφορικό σας σύστημα υγιές.

Κάποιες άλλες καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν κατακόρυφη αύξηση των νυχιών, όπως αναιμία, ανεπάρκειες βιταμινών και ορυκτών, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ποικίλες δερματικές διαταραχές όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Η διατροφική έλλειψη που προκύπτει από τη νόσο του Crohn, την κοιλιοκάκη και την ελκώδη κολίτιδα μπορεί να επηρεάσει την υγεία των νυχιών σας και με απροσδόκητους τρόπους.

Μια καφέ γραμμή που τρέχει κατά μήκος του καρφιού μερικές φορές δείχνει μελάνωμα. Αν υποψιάζεστε κάποια από αυτές τις καταστάσεις, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Οι κορυφογραμμές που εκτείνονται οριζόντια, που ονομάζονται Beau, είναι πιο ανησυχητικές. Μπορούν να προκύψουν από τραυματισμό ή ιατρικές παθήσεις όπως ανεπάρκειες των βιταμινών, νεφροπάθειες, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και προβλήματα θυρεοειδούς.

Οι ασθενείς με χημειοθεραπεία τις αναπτύσσουν μερικές φορές, όπως και οι άνθρωποι που είχαν παρωτίτιδα ή σύφιλη. Εάν παρατηρήσετε αυτό το είδος της ράχης στα νύχια σας (ειδικά εάν είναι σε περισσότερα από ένα καρφιά ή αν παρατηρήσετε σκοτεινή χρώση που δεν σχετίζεται με μώλωπες), επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

Πρόληψη και τοποθέτηση των κορυφών των νυχιών

Οι ράχες των νυχιών που προκύπτουν από την έλλειψη φυσικών ελαίων του σώματος είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Η πρώτη σας γραμμή άμυνας: Υγρασία. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα νύχια του νυχιών, το έλαιο της βιταμίνης Ε, το έλαιο καρύδας ή το ελαιόλαδο για να βοηθήσετε στην αποτροπή σχηματισμού κορυφογραμμών. Χρησιμοποιήστε μια κίνηση μασάζ για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στα κρεβάτια των νυχιών σας και να διανείμετε ομοιόμορφα το λάδι. Οι επιδερμίδες σας θα επωφεληθούν επίσης. η υγρασία θα βοηθήσει στην αποφυγή περισπασμάτων, ρωγμών και άλλων ενοχλήσεων. Συνολικά, τα χέρια σας θα φαίνονται νεότερα με κανονική εφαρμογή. 

Buff-But Not Too Much

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο τετραγώνων νυχιών για να εξομαλύνετε τις κορυφογραμμές. Αρχειοθετήστε μόνο σε μία κατεύθυνση και μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη: Θα μπορούσατε να προκαλέσετε τραύμα στο νύχι και στο κρεβάτι των νυχιών. Τελειώστε με ένα καλό τζελ, το οποίο παράγει μια υγιή εμφάνιση και όμορφη λάμψη. Εάν είστε λάτρης καθαρού ή φυσικού χρώματος βερνίκι νυχιών, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η λείανση παίρνει τα νύχια σας τόσο λαμπερά.

1

Μπόνους: Το να πάτε χωρίς βερνίκι νυχιών κρατά χημικά στεγνώματος από τα νύχια σας, αποτρέπει τη λεκιά που προκαλούν κάποια λάστιχα και επιτρέπει στο φως του ήλιου να φτάσει στα νύχια σας - τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε αφαίρεσης βερνικιών νυχιών με βάση την ακετόνη, τον εχθρό που αποπνέει την υγρασία των ήδη ξεφτισμένων νυχιών.

Μια μπαταρία που λειτουργεί με ρυθμιστικό καρφί μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Ένας για να δοκιμάσετε: Finishing Touch Ηλεκτρονικό σύστημα φροντίδας νυχιών, το οποίο αρχεία, buffs, και λάμπει τα νύχια σας σε δευτερόλεπτα. Είναι επίσης ιδανικό για πεντικιούρ.

Μπορείτε να κρύψετε τις κορυφογραμμές? 

Η τακτική στιλβωτική δεν θα κρύβει τις κορυφές επειδή αντανακλά το φως και στην πραγματικότητα μπορεί να τους επιστήσει την προσοχή. Πολλές εταιρείες φροντίδας νυχιών κάνουν ειδικά γυαλιστικά ειδικά για να κρύβουν κορυφογραμμές. Τυπικά πωλούνται ως "γεμιστικά κορυφογραμμών", αυτά μοιάζουν με κανονικά γυαλιστικά και λειτουργούν σαν στρώματα βάσης.

Η διαφορά είναι ότι καταρρέουν και γεμίζουν τις κορυφογραμμές για να κάνουν τα νύχια σας να φαίνονται ομαλά και ομοιόμορφα. Το OPI και το Nail Tek κάνουν τα συμπληρώματα κορυφογραμμών που συγκεντρώνουν καλές κριτικές.

Αν προτιμάτε να πάρετε μανικιούρ σε ένα σαλόνι, ζητήστε από τον μανικιούρ σας να ενσωματώσει τα πληρωτικά ράχης στην υπηρεσία σας. Ορισμένα σαλόνια τα συμπεριλαμβάνουν φυσικά.

1

About

Check Also

Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα ή τα συστατικά του δέρματος

Μπορεί να προκαλεί σύγχυση για να μάθετε ποια προϊόντα φροντίδας του δέρματος χρειάζεστε απολύτως και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1