Home / Διαζύγιο / Είναι οι μεταβάσεις μεταξύ δύο κατοικιών σκληρές για τα παιδιά σας;

Είναι οι μεταβάσεις μεταξύ δύο κατοικιών σκληρές για τα παιδιά σας;

Είναι οι μεταβάσεις μεταξύ δύο κατοικιών σκληρές για τα παιδιά σας;

DK Simoneau είναι ο συγγραφέας ενός βιβλίου με τα υπέροχα παιδιά που ονομάζεται Έχουμε μια Τρίτη. Το βιβλίο επικεντρώνεται σε ένα μικρό κορίτσι που - ίσως σαν τα δικά σας παιδιά - πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τη μετάβαση κάθε μέρα ανάμεσα στα σπίτια των γονιών του. Στην αρχή, είναι πραγματικά απογοητευμένος και οι Τρίτες είναι σκληροί για όλη την οικογένεια. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνει να αντιμετωπίζει τα συναισθήματά της και συνειδητοποιεί μερικά από τα σπουδαία πράγματα που ζουν με τη μητέρα της και τον μπαμπά της, ακόμα κι αν δεν ζουν πλέον μαζί.

Ε: Ποια ήταν η έμπνευσή σου για το βιβλίο?
ΕΝΑ:
Πρέπει να πω ότι ήμουν παιδί διαζυγίου, πίσω την ημέρα που πήγαινα κάθε μέρα κάθε μέρα. Τώρα είμαι γονέας δύο παιδιών διαζυγίου, και κάνουμε επίσης κάτι εμπρός και πίσω. έτσι το έχω βιώσει και από τις δύο πλευρές. Έχω δει τα παιδιά μου να έρχονται στο σπίτι απογοητευμένα και να ενεργούν σαν το κοριτσάκι Έχουμε μια Τρίτη. Εκείνη την εποχή, πήγα να ψάξω για ένα βιβλίο που θα αντιμετώπιζε το ζήτημα της μετάβασης μεταξύ δύο σπιτιών και δεν το βρήκα. Υπήρχαν πολλά άλλα καλά βιβλία για το διαζύγιο για τα παιδιά, πώς δεν είναι δικό σου λάθος και πόσο μαμά και ο μπαμπάς σ 'αγαπάει ακόμα, αλλά όχι ένα για αυτό το θέμα της μετάβασης μεταξύ του σπιτιού της μαμάς και του σπιτιού του μπαμπά. Ένιωσα τόσο έντονα ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία που αποφάσισα να προχωρήσω και να την γράψω.

Ε: Από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μονογονεϊκές οικογένειες, εσείς επιλέξατε να εστιάσετε στη δημιουργία συντροφικής γονικής μέριμνας ή στην κοινή γονική μέριμνα. Γιατί?
ΕΝΑ:
Νομίζω ότι είναι σημαντικό γιατί οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όσο περισσότερο έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, τόσο πιο ασταθές είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Αν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να γονείς μαζί, μπορεί να γίνει θετικός. Μπορεί να είναι ότι τα παιδιά έχουν δύο πραγματικά υπέροχα περιβάλλοντα. Ωστόσο, με δυο αντίπαλους γονείς, είναι δύσκολο να υπάρξει ειρήνη.

Ερ: Αγκαλιάζοντας το μοντέλο γονικής γονικής μέριμνας απαιτεί και οι δύο γονείς - τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό - να αφήσουν τη δική τους αίσθηση ελέγχου. Έχετε κάποια συμβουλή για τους γονείς που αγωνίζονται με αυτό?
ΕΝΑ:
Είναι εύκολο να καθίσετε εδώ και να πείτε «Βάλτε πρώτα τα παιδιά σας», όταν το κάνετε αυτό μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά.

Αλλά μακροπρόθεσμα, όταν βάζετε τα συναισθήματά σας στην άκρη, συνειδητοποιείτε ότι αποτελεί καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας και μαθαίνουν να είναι ευέλικτα. Μετά από όλα, ο κόσμος δεν πηγαίνει πάντα στο δρόμο σας. στην πραγματικότητα, πολλές φορές δεν το κάνει. Αλλά τα παιδιά σας φαίνονται σε σας για παραδείγματα, και όταν προσπαθείτε να ελέγχετε τα πράγματα και να χειρίζεστε τα πράγματα, δυστυχώς, αυτό είναι το παράδειγμα που βλέπουν.

Ερ: Σε πολλές περιπτώσεις, κάτι όμορφο και απροσδόκητο μπορεί να γεννηθεί όταν αφήνετε να πάρετε την ανάγκη να ελέγξετε τη σχέση του παιδιού σας με τον άλλο γονέα. Μπορείτε να μιλήσετε σε αυτό?
ΕΝΑ:
Ναί. Είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστείτε τον πρώην σύζυγό σας με έναν άλλο συνεργάτη, κάποιον που θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπλακεί στην αύξηση των παιδιών σας. Στην πραγματικότητα, είναι καταστροφικό. Αλλά αν μπορείτε να αφήσετε να το αφήσετε, τα παιδιά μπορεί να βρεθούν με επιπλέον πόρους? ίσως κάποιος που τους διδάσκει πράγματα που δεν θα είχαν μάθει διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα παιδιά μου τώρα καταδύονται επειδή ο πρώην παντρεμένος μου κάποιος που καταδύεται. Τα παιδιά μου έμαθαν επίσης να κάνουν σκι επειδή έχω γνωρίσει κάποιον που σκι. Υπάρχει μια ευκαιρία εκεί για να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να αγαπούν τους ανθρώπους, πώς να συμπεριφέρονται γύρω από τους ανθρώπους και να μαθαίνουν τις αξίες άλλων πολιτισμών. Ορισμένα θαυμάσια πράγματα που μπορεί να προκύψουν αν μπορείτε απλά να αφήσετε να πάτε.

Για να μην αναφέρουμε πόσο ωφελεί τα παιδιά σας να ζουν σε ένα περιβάλλον ηρεμίας αντί για αστάθεια και θυμό.

Ερ: Τι συμβουλές έχετε για τους γονείς που θέλουν να κάνουν τις μεταβάσεις ευκολότερες για τα παιδιά τους?
ΕΝΑ:
Λοιπόν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διδάσκουν τους ανθρώπους να στηρίζονταν για το χειρότερο και να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι αρνητικό. Αντ 'αυτού, οι άνθρωποι πρέπει να το σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ολόκληρο το χειρότερο σενάριο ή το βέλτιστο σενάριο. Αντ 'αυτού, πρέπει να το πάρετε ένα μικρό βήμα κάθε φορά, ακόμα κι αν παίρνει απλά τα παιδιά στην πόρτα και έχει μια απλή, ευγενική συνομιλία για τον καιρό. Σταδιακά μπορείτε να επεκτείνετε το γεγονός ότι παίρνετε τα παιδιά μαζί με το μπάλωμα κολοκύθας στο Halloween. Αντί να κοιτάζετε ένα μεγάλο μεγάλο βουνό, κοιτάξτε το σε μικρά βήματα. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε σήμερα για να κάνετε τα πράγματα καλύτερα για το παιδί σας.

1

Τελικά, τα βήματα που μπορείτε να κάνετε θα γίνουν μεγαλύτερα.

Ε: Υπάρχουν άλλες σκέψεις που θέλετε να μοιραστείτε?
ΕΝΑ:
Σίγουρος. Αυτό είναι πραγματικά ένα βιβλίο που ανήκει στα χέρια ενός παιδιού που διέρχεται διαζύγιο. Πραγματικά, είναι για κάθε αγόρι και κορίτσι που ξέρει τι είναι σαν να πηγαίνεις μπροστά και πίσω ανάμεσα στο σπίτι της μαμάς και στο σπίτι του μπαμπά. Κάνει ένα υπέροχο βιβλίο δώρων, επίσης, και έχω παρατηρήσει ότι πολλοί παππούδες, θείοι, θείοι, δάσκαλοι και οικογενειακοί θεράποντες το αγοράζουν, κάτι που είναι σπουδαίο. Αλλά είναι πραγματικά για τα παιδιά. Πρέπει να είναι σε θέση να το πάρει και να διαβάσει ξανά και ξανά όπως πρέπει και να ξέρει ότι είναι εκεί ως υπενθύμιση ότι μπορούν να το κάνουν αυτό και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Δέκα συμβουλές για γονείς γραμμένες από τον DK Simoneau, ομιλητή και συγγραφέα του βιβλίου Έχουμε μια Τρίτη:

Ένα εκατομμύριο Αμερικανικά παιδιά βιώνουν το διαζύγιο των γονιών τους κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ένα εκατομμύριο νέων παιδιών εισέρχονται σε αυτό που έχει γίνει συνηθισμένο στην κοινωνία μας, "Κάνοντας το παιγνίδι". Δεν είναι πλέον το shuffle σημαίνει να τους πάρει στην πρακτική ποδοσφαίρου εγκαίρως. Σήμερα σημαίνει να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους σε δύο σπίτια με δύο ομάδες κανόνων και συχνά δύο σύνολα αντικειμένων. Εδώ είναι δέκα τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει αυτόν τον τρόπο διαζυγίου.
 

  1. Μην μιλάτε για τον άλλο γονέα του παιδιού, δεν έχει σημασία πόσο απογοητευμένοι ή θυμωμένοι γίνεστε. Μιλώντας για τον γονέα ενός παιδιού είναι σαν να μιλάτε για ένα μέρος του δικού σας παιδιού.
  2. Δημιουργήστε μια ειδική ρουτίνα κατά τη διάρκεια των μεταβατικών περιόδων. Ίσως να παίζετε ένα παιχνίδι ή να σερβίρετε ένα ειδικό γεύμα κάθε φορά που το παιδί σας επιστρέφει. Τα παιδιά ευδοκιμούν στη ρουτίνα και αν ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν όταν επιστρέψουν σε σας, θα κάνουν τη μετάβαση ευκολότερη.
  3. Επιτρέψτε στο παιδί σας να έχει ένα μεταβατικό αντικείμενο. Εάν το παιδί σας χρειάζεται μια κουβέρτα ή ένα αρκουδάκι, αφήστε τα. Εάν το παιδί είναι παλαιότερο και ίσως δεν θέλει να φέρει ένα τεράστιο αντικείμενο, να το βοηθήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Ίσως να διαλέξετε κάποια βράχια που αντιπροσωπεύουν κάθε γονέα. Διασκεδάστε να τα σχεδιάσετε, ώστε να γνωρίζουν σε ποιους βράχους ανήκει.
  4. Καλέστε το παιδί σας κάθε μέρα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ακούγεται η φωνή σας και γνωρίζοντας ότι σκέφτεστε για τους σημαίνει για αυτούς, ακόμη και αν δεν λένε πολλά σε αντάλλαγμα.
  5. Να είστε κατανοητοί για τα αγνοούμενα πράγματα από το άλλο σπίτι τους, συμπεριλαμβανομένου του άλλου γονέα. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ αληθινά για το παιδί σας και δεν τα έχουν όταν το θέλουν μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό.
  6. Συνεργαστείτε με τον άλλο γονέα για να δημιουργήσετε μερικές βασικές ρουτίνες που βρίσκονται και στα δύο σπίτια. Για παράδειγμα, και στα δύο σπίτια τα κρεβάτια πρέπει να είναι πολύ παρόμοια. Η τοποθέτηση στο τραπέζι μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να ενθαρρυνθεί και στα δύο σπίτια. Η τηλεθέαση ή οι συνήθειες παιχνιδιού βίντεο μπορεί να είναι παρόμοιες και στα δύο σπίτια.
  7. Δημιουργήστε κάποια ρουτίνα για να επιστρέψετε στο σπίτι του άλλου γονέα. Ίσως να αναπτύξει μια λίστα ελέγχου. Θυμήσατε την αρκούδα σας, την εργασία σας, το βιβλίο της βιβλιοθήκης σας, τα παπούτσια γυμναστικής κλπ; Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό κάθε φορά και έτσι γίνεται συνήθεια. Λιγότερα πράγματα θα ξεχαστούν, οδηγώντας σε λιγότερη απογοήτευση και μεγαλύτερη ευθύνη.
  8. Αναπτύξτε σταθερές διαδικασίες και κανόνες σχετικά με το τι είναι αποδεκτό για να ξεχνάτε τα πράγματα στο σπίτι του άλλου γονέα. Πρόκειται να το έδαφος το παιδί επειδή ξέχασε το αρκουδάκι του; Θα οδηγήσετε στο σπίτι του πρώην σας για να το πάρετε στις 9:00 το βράδυ επειδή οι 4 χρονών σας απλά δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς αυτό; Είστε πρόθυμοι να αφήσετε το παιδί σας να αποτύχει 

DK Simoneau είναι μια διαζευγμένη μητέρα των δύο. Είναι πλέον αφοσιωμένη αρχή στην αποτελεσματικότερη ζωή του «διαχωρισμένου». Οι αξιοσημείωτες αλλαγές στα δικά της παιδιά στις μέρες της μετάβασης την ώθησαν να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα διευκόλυνε τη συνομιλία μεταξύ παιδιών και ενήλικων ενήλικων. Αρχικά ένας επαγγελματίας λογιστής, η αγάπη των παιδιών για τα βιβλία την ενέπνευσε να γράφει ιστορίες που διδάσκουν και επικυρώνουν, καθώς και την τόνωση μιας αιώνιας περιέργειας στην ανάγνωση. Ζει στο Lakewood, το Κολοράντο "μερικές φορές" με τα δύο παιδιά της. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

1

About

Check Also

Εντοπίστε τις υπηρεσίες υποστήριξης παιδιών στην πολιτεία σας με αυτήν τη λίστα

Σύμφωνα με τον Τίτλο IV-D του Νόμου περί Κοινωνικής Ασφάλισης του 1975, κάθε κράτος και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 54