Home / Διαζύγιο / Συμβουλές για τη διαπραγμάτευση του διακανονισμού διαζυγίου σας

Συμβουλές για τη διαπραγμάτευση του διακανονισμού διαζυγίου σας

Συμβουλές για τη διαπραγμάτευση του διακανονισμού διαζυγίου σας

Εάν εσείς και ο / η σύζυγός σας είστε σε θέση να επικοινωνήσετε και να συνεργαστείτε, είναι δυνατό να διαπραγματευτείτε τη δική σας διακανονισμό διαζυγίου χωρίς τη βοήθεια ενός δικηγόρου ή διαμεσολαβητή.

Συμβουλές για τη διαπραγμάτευση του διακανονισμού διαζυγίου σας

Η διαπραγμάτευση του διακανονισμού διαζυγίου σας θα εξοικονομήσει χρήματα και θα κρατήσει κάτω το συναισθηματικό άγχος που συνδέεται με ένα διαζυγιακό διαζύγιο. 

Είναι σκληρή δουλειά η διαπραγμάτευση διακανονισμού διαζυγίου. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να ενεργείτε όπως οι ενήλικες, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αν υπάρχει εχθρότητα και πληγωμένα συναισθήματα.

Για να συνεργαστούν οι διαπραγματεύσεις, εσείς και ο / η σύζυγός σας πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε χωρίς να υποστηρίζετε, να είστε ειλικρινείς και ανοικτοί μεταξύ τους και πρόθυμοι να δώσετε,.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τον τερματισμό του γάμου σας. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συναισθηματικά ζητήματα. Αφήστε τα συναισθήματά σας στην πόρτα ή οι προσπάθειές σας να διαπραγματευτείτε θα είναι άκαρπες.

Για να διαπραγματευτείτε τη δική σας διακανονισμό διαζυγίου, πρέπει να κάνετε αυτά τα 5 πράγματα:

 1. Να είστε πολιτικοί ο ένας στον άλλο.
 2. Αφήστε τους λόγους για το διαζύγιο από τις διαπραγματεύσεις. Μην χρησιμοποιείτε τις διαπραγματεύσεις ως δικαιολογία για να επαναλάβετε τα προβλήματα στο γάμο.
 3. Να είστε πρόθυμοι να επιτρέψετε στον σύζυγό σας να μιλήσει χωρίς διακοπή. Να είστε υπομονετικοί, να μάθετε καλές δεξιότητες ακρόασης και τελικά θα είστε σε θέση να εκφράσετε τις επιθυμίες σας επίσης.
 4. Μην γίνετε αμυντικός. Αν ο σύζυγός σας λέει κάτι που νομίζετε ότι είναι παράλογο δεν ασκείτε κριτική. Ακριβώς επειδή ζητούν κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσετε να το δώσετε. Πρέπει να συμφωνήσετε να διαφωνείτε και να αφήσετε σκληρά λόγια από τις διαπραγματεύσεις.
 1. Να είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε ό, τι θέλετε από τις διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις δεν θα πάνε πουθενά, αν δεν μπορείτε να είστε εύλογοι για το τι νομίζετε ότι είναι "δικαιωματικά" δικός σας. Κανείς δεν απομακρύνεται από το διαζύγιο με όλα όσα νομίζουν ότι πρέπει να πάρουν. Ο στόχος είναι να έρθει ένας δίκαιος διακανονισμός και από τις δύο πλευρές.

  Σχεδιάστε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης

  Πριν ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία διαπραγμάτευσης, εσείς και ο σύζυγός σας πρέπει να αποφασίσετε πότε και πού να διαπραγματευτείτε. Θα πρέπει επίσης να καταρτίσετε μια λίστα με τα ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ποιες πληροφορίες και έγγραφα θα πρέπει να λάβετε και οι δύο στις διαπραγματεύσεις. Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία εάν συναντηθείτε σε ουδέτερη περιοχή.

  Οι συνεδριάσεις προγραμματισμού στρατηγικής και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάπου που δεν θα φέρει παλιές αναμνήσεις ούτε θα αποσπά την προσοχή από το σκοπό των διαπραγματεύσεων. Παρακαλώ μην συμφωνείτε να συζητήσετε τέτοια σημαντικά θέματα σε ένα περιβάλλον που γνωρίζετε ότι θα σας προκαλέσει δυσφορία.

  1

  Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τη διαπραγμάτευση με τον / την σύζυγό σας στο σπίτι που είχατε συνηθίσει να μοιράζεστε, τότε βρείτε κάπου αλλού για να διαπραγματευτείτε. 

  Κάντε τη διαδικασία αποτελεσματική και αποτελεσματική:

  Χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης κατά τη διαπραγμάτευση διακανονισμού διαζυγίου. Έχετε κάνει μια λίστα με τα θέματα που θέλετε να διαπραγματευτείτε. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσετε ποια θέματα θα συζητηθούν πρώτα. Πάρτε κάθε ζήτημα ένα κάθε φορά, ορίστε ένα χρονικό όριο για τη διαπραγμάτευση του ζητήματος και μετά προχωρήστε στο επόμενο ζήτημα που θα συζητηθεί. Για παράδειγμα:

  Αν συζητάτε για την επιμέλεια παιδιών, πρέπει να μοιράζεστε κάθε μία τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας όσο καλύτερα είναι τα καλύτερα για τα παιδιά σας και τι αισθάνεστε ότι είναι καλύτερο όσον αφορά τη σχέση σας με τα παιδιά σας.

  Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη μια κατάσταση επιμέλειας που είναι καλύτερη για τα παιδιά. 

  Κάθε σύζυγος θα πρέπει να ακούει, χωρίς διακοπή ενώ ο άλλος μιλάει. Εάν, αφού μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με το ζήτημα που συζητήσατε, καταλήξετε σε συμφωνία, τεκμηρίστε το, υπογράψτε την και προχωρήστε στο επόμενο τεύχος. Εάν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία, καταθέστε το θέμα και επιστρέψτε αργότερα.

  Μην απογοητευτείτε εάν όλα τα θέματα δεν επιλυθούν σε μία συνάντηση. Θα ήταν αρκετά ασυνήθιστο να συμβεί αυτό. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σας συνάντησης, σημειώστε, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να ληφθεί μέριμνα πριν και κατά την επόμενη συνεδρίασή σας. Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν θέματα που δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε εξωτερική βοήθεια.

  Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε έναν αμερόληπτο παρατηρητή στις διαπραγματεύσεις, σκεφτείτε έναν θεραπευτή ή ένα μέλος του κληρικού.

  Εάν τα συναισθήματα παρεμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις είτε θα είναι ανεκτίμητα και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και τα δύο σας σε καλό δρόμο.

  Μόλις συζητηθούν όλα τα θέματα και καταλήξετε σε συμφωνία, λάβετε τη συμφωνία αυτή στους δικηγόρους σας για να την καταρτίσετε και να καταθέσετε στα δικαστήρια.

  Εάν, μετά από μερικές συναντήσεις, καταλήξετε στην απόφαση ότι δεν είναι δυνατή η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας, δεν πρέπει να νιώθετε ντροπή στην διακοπή των διαπραγματεύσεων. Αν έχετε κρατήσει μια πολιτική στάση, προσπάθησε να συμβιβαστεί και ήταν ειλικρινής και ανοιχτό με τα συναισθήματά σας και τυχόν νομικά ζητήματα που αφορούσαν την διαίρεση της ιδιοκτησίας που έχετε κάνει το καλύτερό σας. Το επόμενο βήμα θα ήταν να καθένας από εσάς να προσλάβετε δικηγόρο και να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαζυγίου.

  1

  About

  Check Also

  Να πάρει διαζύγιο; 10 Συμβουλές για την κοινή χρήση των ειδήσεων με τα παιδιά σας

  Είστε διατεθειμένοι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το διαζύγιο ή το χωρισμό σας; Ενώ …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  82 + = 90