Home / Διαζύγιο / Εδώ είναι μερικές στερεές συμβουλές αυτο-φροντίδας για τους άνδρες που διέρχονται από ένα διαζύγιο

Εδώ είναι μερικές στερεές συμβουλές αυτο-φροντίδας για τους άνδρες που διέρχονται από ένα διαζύγιο

Εδώ είναι μερικές στερεές συμβουλές αυτο-φροντίδας για τους άνδρες που διέρχονται από ένα διαζύγιο

Ο Ντέιβιντ βρήκε τον εαυτό του σε μια απόλυτη κατάσταση άρνησης μετά από το διαζύγιό του και η Sandra ήταν τελική. Ευτυχώς, τα πράγματα ήταν γενικά φιλικά και είχαν αναπτύξει ένα γονεϊκό σχέδιο που και οι δύο αισθάνθηκαν καλά για να συνεργαστούν με την Emily και τη Samantha. Αλλά μόλις έφτασαν τα τελικά έγγραφα διαζυγίου και δεν ήταν πλέον παντρεμένος, ο David ήρθε αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα. Ο Ντέιβιντ βρέθηκε να παρασύρεται συναισθηματικά.

Οι παλιοί φίλοι που είχε απολαύσει αυτός και η Sandra είχαν κάποιες επιλεγμένες πλευρές και βρήκε ότι κάποιοι από αυτούς δεν επέστρεψαν πλέον τις κλήσεις ή τα κείμενα του. Συντρίβει σε μερικές μέρες, αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του και αρχίζει να σκέφτεται απλώς να βγαίνει έξω και να πάρει μεθυσμένος για να μουλιάσει τον πόνο.

Η κατάσταση του Ντέιβιντ είναι αρκετά χαρακτηριστική για τους άνδρες που βρουν το δρόμο τους διαζυγίου αλλά αισθάνονται απροετοίμαστοι για τη νέα τους ζωή. Είναι μια εποχή στη ζωή ενός ανθρώπου, όταν έχει κάποιες μεγάλες αποφάσεις και μεταβάσεις για να κάνει, έχει κάποιες θλίψεις για να περάσει και πρέπει να σιγουρευτεί ότι είναι στο προσωπικό του καλύτερο σε μια εποχή που αισθάνεται ίσως το χειρότερο από όλους. Αυτή η αίσθηση του καλύτερου προσωπικού και η ύπαρξη στην κορυφή του παιχνιδιού του είναι κρίσιμη για έναν άνθρωπο που μόλις έρχεται μέσα από ένα διαζύγιο. Κάνοντας κάποια κρίσιμα βήματα προς την καλύτερη αυτο-φροντίδα είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να λαμβάνετε καλές αποφάσεις τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ελέγξαμε με πολλούς από τους άνδρες που γνωρίζω που έχουν μεταπηδήσει με επιτυχία από το γάμο μέσω διαζυγίου και στην ενιαία ζωή και εξακολουθούν να διατηρούν τη δέσμευσή τους στην πατρότητα.

Αυτές οι ιδέες είναι δικές τους και μοιάζουν να συνδυάζονται καλά μαζί σε μια προσέγγιση που θα βοηθήσει τους άνδρες να το κάνουν μέσω της διαδικασίας διαζυγίου και να βγει το άλλο άκρο ολόκληρο.

  • Φάτε με υγιεινούς τρόπους. Η διατήρηση μιας διατροφής που είναι θρεπτική και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υδατάνθρακες και γλυκά θα βοηθήσει κάθε άνθρωπο να αισθάνεται καλύτερα ψυχικά και σωματικά. Σύμφωνα με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του ομοσπονδιακού συστήματος MyPlate για υγιεινή διατροφή είναι ένας καλός χώρος για τους άνδρες να ξεκινήσουν ένα διαζύγιο. Η εξισορρόπηση των φρούτων και των λαχανικών, των δημητριακών, των πρωτεϊνών και των γαλακτοκομικών προϊόντων συμβάλλει στη διατήρηση του σώματός σας και του νου σας ισχυρότερων.
  • Ασκηση. Η καλή στερεά άσκηση όχι μόνο καθιστά το σώμα πιο αποτελεσματικό αλλά και απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν στη διατήρηση της συναισθηματικής σταθερότητας και της ανθεκτικότητας. Αν δεν έχετε ένα τρέχον πρόγραμμα άσκησης, ξεκινήστε με κάποιο περίπατο και δημιουργήστε άλλες πιο επίπονες στρατηγικές άσκησης. Μπορεί επίσης να θελήσετε να εξετάσετε την εξεύρεση άλλων ατόμων για να ασκήσετε καθώς βοηθάει με το κοινωνικό σας δίκτυο και αν έχετε μια δέσμευση να ασκήσετε με κάποιον άλλο, είναι πιο δύσκολο να παραμείνετε στον επιπλέον χρόνο στο κρεβάτι ή στην εργασία. Επίσης, εάν ξεκινάτε απλά ένα πρόγραμμα άσκησης, βεβαιωθείτε ότι επισκεφθήκατε πρώτα το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας που θα επιδεινώνονται από έντονη άσκηση.
  • Αξιολογήστε και επαναπροσδιορίστε τις φιλίες σας. Η εμπειρία του David με πρώην φίλους είναι επίσης κοινή με τους άνδρες μετά το διαζύγιο. Αυτός ο χρόνος μετάβασης είναι μια καλή ευκαιρία για να αναθεωρήσετε τους τρέχοντες φίλους σας και να καθορίσετε ποιοι θα κρατηθούν και ποιοι θα εκτοξευθούν. Κοιτάξτε με κριτικό πνεύμα όσους παρέχουν καλή σταθερή υποστήριξη, υποστήριξη που είναι ειλικρινής, ειλικρινής και ενισχυτική των καλών συμπεριφορών έναντι αυτών που τείνουν να σας τραβήξουν κάτω ή να σας κάνουν λιγότερο από τον καλύτερό σας εαυτό. Πρέπει να είστε σε φιλίες που είναι αναζωογονητικές, που σας βοηθούν να σκεφτείτε ευθεία και να σας κάνει καλύτερο από ότι θα είνατε διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών για σας να τους υπηρετήσετε. Εάν οι φίλοι σας δεν είναι έτσι, ήρθε η ώρα να διακόψετε τη σχέση ή τουλάχιστον να ξεκινήσετε τη διαδικασία της βαρύτητας σε νεότερους φίλους που παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεστε.
  • Παρακολουθήστε για ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης. Είναι αρκετά εύκολο για έναν διαζευγμένο άνδρα να βάλλει σε αυτο-κρίμα και να βρεθεί σπειροειδής προς τα κάτω. Και όμως με μερικούς από τους νεότερους ελεύθερους χρόνους, ένας τέτοιος άνθρωπος έχει και κάποιες νέες ευκαιρίες. Σκεφτείτε ένα νέο χόμπι που θέλετε να ζήσετε, αλλά δεν έχετε χρόνο. Σκεφτείτε να πάρετε κάποια μαθήματα ή να εργαστείτε σε ένα βαθμό. Ετοιμαστείτε για μια προώθηση ή για μια νέα δουλειά ή καριέρα. Έχοντας στόχους και στόχους, η ζωή σας θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε τη μετάβαση.
  • Δημιουργήστε ή αναθεωρήστε το σχέδιο ζωής σας. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει προσωπική αποστολή, προσωπικούς στόχους και γενική κατεύθυνση για τη ζωή του. Εξετάστε το γράψιμο ενός σχεδίου προσωπικής ζωής εάν δεν έχετε ήδη ένα. Εάν έχετε ένα σχέδιο ζωής, οι συνθήκες άλλαξαν με το διαζύγιο και πρέπει να το επαναξιολογήσετε και να κάνετε αλλαγές όπου χρειάζεται.
  • Λάβετε βοήθεια αν το χρειάζεστε. Εάν μετά από όλες τις καλύτερες προσπάθειές σας απλά δεν φαίνεται να είστε πάνω από τη δική σας αυτο-φροντίδα, ίσως να θέλετε να αναζητήσετε επιπλέον βοήθεια. Ένας θεραπευτής μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για συνεχή συναισθηματικό πόνο. Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαβούλευσης με έναν προπονητή ζωής για να βοηθήσετε με τον προσωπικό σχεδιασμό, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Ένας προσωπικός εκπαιδευτής στο τοπικό γυμναστήριο σας μπορεί επίσης να είναι ένας καλός πόρος για σωστή διατροφή, άσκηση και απώλεια βάρους. Ο εργοδότης σας μπορεί να έχει πρόγραμμα υποστήριξης των εργαζομένων που θα προσφέρει και κάποιους πόρους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να αναζητήσετε βοήθεια όταν το χρειάζεστε. Θα είστε καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος πατέρας εάν είστε υγιείς σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και πνευματικά.
  • Μείνετε κοντά στα παιδιά. Ένα σημαντικό στοιχείο της διαμονής μετά το διαζύγιο είναι να μείνετε κοντά στα παιδιά σας, να παραμείνετε αφοσιωμένοι στο σημαντικό ρόλο πατρότητας στη ζωή σας. Πηγαίνετε στο σχολείο και τα αθλητικά τους γεγονότα, τους παίρνετε σε ημερομηνίες και τους αφήνετε χρόνο. Καθώς είστε εκεί γι 'αυτούς, υπάρχουν μεγάλες ανταμοιβές που συνδέονται με την αγάπη τους για σας.

Καθώς ο καθένας μετακινεί τη διαδικασία διαζυγίου σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής, υπάρχουν παγίδες και προκλήσεις, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση. Οι άνδρες που μπορούν να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα και να αποφύγουν τα αρνητικά που σχετίζονται με αυτή τη μετάβαση θα είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς, πιο προσωπικά ικανοποιημένοι και ένας καλύτερος και πιο πολύ πατέρας για τα παιδιά του.

1

About

Check Also

Να πάρει διαζύγιο; 10 Συμβουλές για την κοινή χρήση των ειδήσεων με τα παιδιά σας

Είστε διατεθειμένοι να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το διαζύγιο ή το χωρισμό σας; Ενώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 74