Home / Διαζύγιο / Πώς να ζήσετε με την πρώην σας κατά την προετοιμασία για το διαζύγιο

Πώς να ζήσετε με την πρώην σας κατά την προετοιμασία για το διαζύγιο

Λόγω της ύφεσης, πολλοί διαζευγμένοι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να ζουν μαζί, τουλάχιστον προσωρινά, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διατηρήσουν δύο ξεχωριστά νοικοκυριά. Αν βρεθείτε σε αυτή τη θέση, οι ακόλουθες στρατηγικές επιβίωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όρια με τον πρώην σας, ενώ ζείτε ακόμα μαζί:

Στα μέσα adult woman with arm around daughter and father in the background

εικόνες altrendo / Stockbyte / Getty Images

Ορισμένα ζευγάρια που σκοπεύουν να συνεχίσουν να ζουν προσωρινά μαζί δεν θα έλεγαν στα παιδιά τι συμβαίνει μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ένας πραγματικός φυσικός διαχωρισμός όταν ένας γονέας μετακινηθεί έξω. Άλλα ζευγάρια προτιμούν να είναι εντελώς μπροστά με τα παιδιά τους, ιδιαίτερα αν έχουν την ικανότητα να κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια. Ό, τι κι αν αποφασίσετε, βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο πρώην σας είστε σε συμφωνία σχετικά με το πόσο να πείτε στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν αναπάντεχες ανακοινώσεις.

Σχετίζεται με:

  • Πώς να πείτε στα παιδιά σας για το διαζύγιό σας
  • Πότε να πείτε στα παιδιά σας για το διαζύγιό σας
02
από 10

Δημιουργία ρουτίνες

Αν έρθει στο σημείο όπου εσείς και οι σύντροφοί σας δεν μπορείτε να μιλήσετε, κάνετε ό, τι μπορείτε για να καταστήσετε τη σύγκρουση λιγότερο εμφανή στα παιδιά σας. Για παράδειγμα, επεξεργαστείτε μια ρουτίνα όπου κάποιος από εσάς χειρίζεται τα πρωινά καθήκοντα και ο άλλος χειρίζεται τις ρουτίνες βράδυ. Εναλλακτικά, εάν είναι δυνατόν, αναδιατάξτε τα χρονοδιαγράμματα εργασίας σας για να ελαχιστοποιήσετε την επαφή μεταξύ τους.

03
από 10

Να είστε αστικός

Πρακτική χρήση των τρόπων σας με την πρώην σας. Θυμηθείτε, τα παιδιά σας παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις σας και μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές συγκρούσεις από αυτό που βλέπουν. Όσο περισσότερο μπορείτε, προσπαθήστε να επιδείξετε την ευγένεια και τον αυτοέλεγχο ανά πάσα στιγμή.

04
από 10

Μην χρησιμοποιείτε τα παιδιά σας ως όπλα

Είτε τα παιδιά σας γνωρίζουν το επικείμενο διαζύγιο είτε όχι, ποτέ μην τα χρησιμοποιήσετε ως πιόνια για να μεταδώσετε πληροφορίες στον πρώην σας. Ομοίως, αν παρατηρήσετε ότι ο πρώην σας προσπαθεί να το κάνει ακριβώς αυτό, κάνετε επικοινωνώντας μεταξύ τους άμεσα μια προϋπόθεση να συνεχίσετε να ζείτε μαζί.

05
από 10

Αναπτύξτε ένα σχέδιο

Είναι καλύτερο αν οι δυο σας μπορούν να επεξεργαστούν ένα βασικό χρονοδιάγραμμα για να προχωρήσουν με το διαζύγιο ή τον διαχωρισμό, αντί να χαλαρώσουν απεριόριστα. Συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε μια λίστα με τους στόχους που επιθυμείτε να ολοκληρώσετε και τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε νέα δουλειά τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε να μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την κάλυψη της υποθήκης όταν η πρώην σας μετακινηθεί σε έξι μήνες.
06
από 10

Αναζητήστε Συμβουλευτική

Εάν γνωρίζετε ότι οι δυο σας θα πρέπει να συνεχίσετε να ζείτε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάντε ένα ραντεβού για να δείτε έναν σύμβουλο από κοινού για να συζητήσετε πώς να επιλύσετε τις συγκρούσεις και πώς να προχωρήσετε με τρόπο που να ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά σας.

07
από 10

Βάλτε χρονολόγηση σε αναμονή

Είναι ευγενικό για το ένα το άλλο - και για τα παιδιά σας - να περιμένετε να αρχίσετε να χρονολογείτε μέχρι κάποιος από σας να βγει πραγματικά. Στην πραγματικότητα, θα ήταν ωφέλιμο να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το διαζύγιο για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα σχέση χρονολόγησης.

08
από 10

Κάνετε σοφίες οικονομικές αποφάσεις

Εάν τα οικονομικά σας αναγκάζουν να παραμείνετε ασταμάτητα, αντί να προχωρήσετε σε φυσικό διαχωρισμό ή διαζύγιο, τότε θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για εξοικονόμηση χρημάτων ή / και εξασφάλιση αμειβόμενης απασχόλησης. Αν είναι δυνατόν, συμφωνήστε γραπτώς και συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο ή ένα άλλο άτομο που εμπιστεύεστε και εσείς, ο οποίος θα σας κρατήσει και οι δύο υπεύθυνοι για να ακολουθήσετε σε κάθε βήμα.

09
από 10

Δημιουργήστε το δικό σας χώρο για θλίψη

Ενώ ο πρώην σας ζει ακόμα μαζί σας, μπορεί να μην αισθάνεστε ελεύθερος να θρηνήσετε και να απολαύσετε πλήρως τα συναισθήματά σας όπως θα κάνατε αν ζείτε σε ξεχωριστά νοικοκυριά. Επομένως, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ορισμένες ρουτίνες για να ασχοληθείτε με τα συναισθήματά σας, όπως το περιοδικό, να κάνετε μια καθημερινή βόλτα ενώ ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή να συναντήσετε με φίλους που εμπιστεύεστε σε τακτική βάση.

10
από 10

Οροθετήστε τις ανάγκες σας

Τέλος, θυμηθείτε ότι κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το μυαλό σας. Ακόμα κι αν δεν ήταν η συνηθισμένη πρακτική στη σχέση σας να εκφράζετε προφορικά τις ανάγκες σας, η εμπειρία του να συνεχίσετε να ζείτε μαζί για λίγο θα πάτε πολύ πιο ομαλά αν αναγκασθείτε να δηλώσετε τις ανάγκες σας πολύ συγκεκριμένα στον πρώην σας ή ακόμη και στους φίλους σας και τα μέλη της οικογένειας. Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο ή προσβλητικό να δηλώσετε τις ανάγκες σας και να τοποθετήσετε τον εαυτό σας πρώτα (ή τουλάχιστον ακριβώς πίσω από τα παιδιά σας, αντί για όλους τους άλλους), ενώ περνάτε από αυτή τη δύσκολη εμπειρία. Επιπλέον, η σαφήνεια σχετικά με αυτό που χρειάζεστε θα σας εξουσιοδοτήσει για τις επόμενες μέρες, όταν θα έχετε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να λάβετε τις αποφάσεις που είναι κατάλληλες για εσάς καθώς οικοδομούμε μια νέα ζωή για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.

1

About

Check Also

Εντοπίστε τις υπηρεσίες υποστήριξης παιδιών στην πολιτεία σας με αυτήν τη λίστα

Σύμφωνα με τον Τίτλο IV-D του Νόμου περί Κοινωνικής Ασφάλισης του 1975, κάθε κράτος και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 83